ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Budva >> Sport

Sport

Sport

Budvanski sport čine klubovi i sportisti koji postižu rezultate koji daleko nadmašuju brojčanu i teritorijalnu veličinu kraja u kome egzistiraju. FK "Mogren" je u više navrata bio član Prve lige, VK "Budvanska rivijera" je već dugi niz godina prvoligaš, nedavno mu se pridružio jos jedan vaterpolo klub, "Petrovac". Pored prvoligaša u vaterpolu, Budva se može pohvaliti odličnim ekipama i u drugim sportovima. Odbojkaški klub "Budvanska rivijera" je jedna od najboljih ekipa u zemlji. Zapažene rezultate postižu i bokseri BK "Budva", košarkaši KK "Mogren - HTP Miločer" i boćarski klub “Budva”.

U Budvi postoji veliki broj sportskih objekata što predstavlja dobar preduslov za razvoj sportskog turizma. Fudbalski stadion "Mogrena" nalazi se uz Slovensku plažu a predviđena je izgradnja modernog stadiona u naselju Dubovica. "Mediteranski sportski centar" je posljednjih godina postao mjesto većine sportskih dešavanja u Budvi.

U gradskoj luci se nalazi otvoreni bazen koji koriste plivači i vaterpolisti, a takođe je izgrađen i novi zatvoreni bazen na "Slovenskoj plaži".

Područje opštine je bogato teniskim terenima. Najviše ih je u okviru turističkog naselja "Slovenska plaža". Postoje tereni i u Bečićima, Svetom Stefanu i Petrovcu.

Na području opštine održava se više sportskih turnira a najviše ih je tokom ljetnje sezone. To su turniri u odbojci, malom fudbalu, vaterpolu, tenisu i mnogi drugi.