ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-07-2015

VIDEO: Animirani film o životu Novaka Đokovića

Jedna mlada Poljakinja i studentkinja umjetnosti oduševila je i samog Novaka Đokovića napravivši kratak animirani film o njegovom odrastanju i karijeri.

Dama po imenu Zuzana Zizak završava master studije na londonskom Univerzitetu umetnosti, a dirljivi animirani dokumentarac o srpskom teniseru predstavlja krunu njenog studiranja kojim će diplomirati.

Ona se dotakla Novakovog odrastanja i treniranja u gotovo nemogućim uslovima, a želja joj je bila da pokaže kako je sve moguće postići uz malo volje, truda i odricanja.

– Željela sam da, koliko to umijem svojim umjetničkim vještinama, predstavim svijetu priču o Đokovićevom nesvakidašnjem životu i njegovom putu do svjetskog „Broja 1”. Vimbldon zauzima posebno mjesto u njegovom životu i zato je i odabran baš ovaj trenutak da se film pusti u javnost. Iskreno, nadam se da ću imati prilike da srpsku zvijezdu upoznam i lično mu uručim DVD sa ovim filmom – rekla je Zizakova.

Animirano djelo traje skoro šest minuta, a njime je bio oduševljen i sam Đoković.

– Ostao sam bez riječi zbog ovog videa! Prisjetio sam se toliko važnih momenata iz svog života da su mi bukvalno oči pune suza. Počastvovan sam, ma dirnut sam ovim djelom! Zuzana, pred tobom su sjajni uspjesi, nema sumnje. Mnogo ti hvala na ovom videu – napisao je Nole na svom Fejsbuk profilu.