ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

31-03-2020

Nek se čuje pjesma za heroje: Goro moja svake večeri na Radio Budvi

Svake večeri u 20h na talasima Radio Budve, za sve one koji ne mogu da ostanu doma čuju se zvukovi pjesme koja se izdvojila kao nezvanična himna Crne Gore u ovim teškim trenucima.

31-03-2020

Stres u doba izolacije i kako ga prevazići

Stara narodna poslovica kaže: "U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci". Biti junak danas znači: ostati živ, mentalno, emocionalno i fizički zdrav, pomoći što većem broju ljudi da ostanu živi i zdravi, održati funkcionisanje biznisa ili institucija u kojima radimo ili koje vodimo, pripremiti se za život koji će se nastaviti kad sve ovo prođe.

31-03-2020

Evo ko je izuzet od zabrane izlaska iz objekta stanovanja

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da se od zabrane izlaska izuzimaju dostava hrane i ljekova u skladu sa naredbom, proizvodne djelatnosti koje podrazumijevaju smjenski rad, trgovina na veliko i malo, u skladu sa propisanim izuzecima, građevinske djelatnosti, poslovi obezbjeđenja i održavanja objekata, kao i drugi neophodni za funkcionisanje sistema potrebnog za život ljudi.

31-03-2020

Kineski istraživači: Postoje dva tipa koronavirusa

Preliminarna studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Pekingu i Pasterovog instituta u Šangaju pokazuje da postoje dva tipa novog koronavirusa, i da agresivniji tip čini blizu 70 odsto sojeva, dok 30 odsto čini jedan manje agresivan tip.

31-03-2020

Zaposleni u Ministarstvu odbrane i pripadnici VCG uplatili 59.000 eura NKT

Zaposleni u Ministarstvu odbrane i pripadnici Vojske Crne Gore uplatili su od svojih zarada 59.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, objavilo je Ministarstvo odbrane na Tviteru.

31-03-2020

Crveni krst Budva: Potrebna pomoć oko obezbjeđivanja namirnica za najugroženije

Iz Crvenog krsta Budva, obavještavaju građane da im je potrebna pomoć oko obezbjeđivanja najosnovnijih životnih namirnica najugroženijim porodicama na teritiriji opštine Budva.

31-03-2020

Informacije o preminulim osobama na sajtu Pogrebnog preduzeća Budva

Iz Pogrebnog preduzeća Budva, obavještavaju građane da se zbog novonastale situacije o umrlim osobama mogu informisati na sajtu preduzeća pogrebnobudva.me.

31-03-2020

Uprava policije: Svi koji se budu kretali u nedozvoljenim satima biće uhapšeni

Na snagu su stupile nove mjere o sprječavanju širenja koronavirusa, kojima se ograničava kretanje građana.

31-03-2020

Zatvoreno i pedijatrijsko odjeljenje barske bolnice

Pedijatrijsko odjeljenje bolnice u Baru je zatvoreno zbog toga što jedan zdravstveni radnik ima simptome koronavirusa, potvrdio je za Antenu M rukovodilac Kriznog operativnog medicinskog štaba Ranko Lazović.

31-03-2020

Ključna smirenost epidemiologa

Predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša, u Juranjem programu TVCG, saopštio je da su crnogorski epidemiolozi smireno prišli cjelokupnoj situaciji i da je to doprinijelo racionalnom rasuđivanju, mirnom ali pravovremenom donošenju odluka, i da su sve uradili kako treba.

31-03-2020

Vlada: Nije uveden policijski čas

Iz Vlade je saopšteno kako nije tačno da je uveden policijski čas i da su mjere koje se donose radi suzbijanja epidemije Koronavirusa nezakonite, kako to, kako navode, tvrde u DF-u.

31-03-2020

Raspored dezinfekcije ulica u Budvi srediti

Kako je saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja, u toku je dezinfekcija budvanskih ulica i naselja. Shodno tome možete pogledati raspored po blokovima dezinfekcije ulica u Budvi.

31-03-2020

Ako spriječimo da virus pređe s jedne porodice na drugu, uspjećemo da ga oslabimo

Socijalna distanca je ključ borbe protiv novog korona virusa i molim sve da poštuju mjere. Juče smo imali 180 uzoraka i otkriveno je 14 novih inficiranih. Prioritet je da obuzdamo lokalnu transmisiju, a jedini način za to je fizička distanca kada nemamo lijek i nemamo vakcinu - poručio je direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša.

31-03-2020

U Crnoj Gori 10 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus!

U Crnoj Gori na novi koronavirus trenutno je pozitivno 10 zdravstvenih radnika, šest ljekara i četiri medicinske sestre, saopšteno je iz IZJ.

31-03-2020

Mugoša: Epidemiju držimo pod kontrolom, sljedeći dani krucijalni kako bi se sačuvalo zdravlje građana

Direktor Instituta Boban Mugoša kaže da su sledeći dani krucijalni kako bi se sačuvalo zdravlje građana.

31-03-2020

Kadmovo pozorištance i online dječiji festival počinju danas

Specijalizovani YouTube premium kanal putem kojeg će vaši mališani imati priliku da svakodnevno gledaju neke od najboljih predstava na našim prostorima i to sasvim besplatno, u organizaciji Cadmus Cineplexa i njihovih partnera počinje danas.

31-03-2020

Još 14 pozitivnih na koronavirus, ukupno 105

Od sinoćnjeg presjeka analizirano je 115 uzoraka među kojima je bilo 14 pozitivnih rezultata.

31-03-2020

U izolaciji 237 medicinara

U Crnoj Gori je trenutno 237 zdravstvenih radnika u izolaciji zbog opasnosti od koronavirusa, saopšteno je u emisiji "Argumenti" RTCG.

31-03-2020

Potvrda koju zaposleni mora da ima

Ministarstvo ekonomije objavilo je kako treba da izgleda potvrda o potrebi kretanja koju poslodavac izdaje zaposlenom radi nesmetanog obavljanja procesa rada.

31-03-2020

AMSCG: Kolovozi uglavnom suvi, smanjena vidljivost

Kolovozi su uglavnom suvi, a vidljivost dobra. Duž klisura i usjeka skrećemo pažnju na pojavu sitnijih odrona. Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Reklame