ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

30-04-2024

Danas javna prezentacija Nacrta izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Turistički kompleks Zavala” u Budvi

Ministarstvo će, u saradnji sa Opštinom Budva organizovati danas javnu prezentaciju Nacrta Izmjena i dopuna Urbanističkog projekta "Turistički kompleks Zavala" Opština Budva, od 11 do 13 sati u Akademiji znanja u Budvi.

29-04-2024

JU OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“: „Srcem za našu učiteljicu“ danas u dvorištu škole

Osnovna škola „Stefan Mitrov Ljubiša“ organizuje Vaskršnji bazar koji će se održati danas u dvorištu škole.

28-04-2024

Djelovi Budve sjutra bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, sjutra će bez napajanja električnom energijom u terminu od 10.00 do 12.30 sati ostati naselja Medigovići, Novoselje, šire područje Buljarice, Bačvice, Prijevorac, Golubovići,Kisikana i Vodovod Petrovac.

28-04-2024

Danas su Cvijeti

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Cvijeti, praznik koji simbolizuje carski i svečani ulazak Isusa Hrista u Sveti grad Јerusalim.

27-04-2024

Učenici JU SMŠ „Danilo Kiš” osvojili bronzu u kvizu znanja i nagradu za najbolje preduzeće

Učenici JU SMŠ Danilo Kiš osvojili bronzu u kvizu znanja i nagradu za najbolje preduzeće za vježbu na Sajmu u gradu Plovdivu u Bugarskoj.

27-04-2024

Drugi dan programa projekta „Putevima tradicije: studija suhozida na Jegorovom putu“

Održan je drugi dan programa projekta „Putevima tradicije: studija suhozida na Jegorovom putu“, koji zajednički implementiraju Opština Budva, manastir Praskvica iz Svetog Stefana i NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru. Podršku projektu pružili su Turistička organizacija Opštine Budva, restoran „Jadran kod Krsta“ i hotel „Opera“ na Jazu.

27-04-2024

Ovih šest rečenica djeca uvijek žele čuti od roditelja i kada odrastu

Terapeuti navode što svako odraslo dijete želi čuti od roditelja i zašto su te riječi toliko značajne. Kako rastemo, odnos koji imamo s roditeljima će se sigurno promijeniti – ponekad na bolje, ponekad na gore. Ali njegovanje zdrave dinamike zahtijeva jasnu komunikaciju, poštovanje i empatiju.

27-04-2024

Budva: Sudar autobusa i automobila, vozač teško povrijeđen

U udesu koji se dogodio na putu Budva – Cetinje, iznad mjesta Lapčići, jedna osoba zadobila je teške povrede.

27-04-2024

Danas počinje budvanski Karneval pod sloganom „Zajedno”

Najatraktivnija proljećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava u periodu od 27. aprila do 2. maja pod sloganom „Zajedno“, poručuju iz PR službe Turističke organizacije Budva.

27-04-2024

Danas je Lazareva subota

Pravoslavna crkva i vjernici danas slave Lazarevu subotu i Vrbicu. Praznik Lazareva subota uspomena je na poslednje čudo Hristovo pred Nedjelju stradanja, smrt i Vaskrsenje. Praznik ima značenje pobjede života nad smrću.

27-04-2024

Danas radovi na postavljanju stubića u V ulici, građani da uklone svoja vozila

Danas će se izvoditi radovi na postavljanju stubića, radi bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, u V ulici (kod Jolly apartmana iza Mega marketa, ulica uz Grđevicu), saopšteno je iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove.

27-04-2024

Danas pretežno sunčano, do 23 stepena

Danas u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost tokom jutra ili prijepodneva.

26-04-2024

Kentera: Sveti Stefan u nezavidnoj situaciji, ne vjerujemo da će grad-hotel biti otvoren

U Mjesnoj zajednici Sveti Stefan nisu optimisti da će grad-hotel Sveti Stefan ove godine biti otvoren za turiste, a o nepovoljnoj situaciji u kojoj se biser Jadrana nalazi već nekoliko godina za Jutrom iz Budve govorila je potpredsjednica Savjeta tamošnje mjesne zajednice, Slobodanka Boba Kentera.

26-04-2024

Herceg Novi: Maloljetnica slala prijeteće mejlove o bombama u školi

Maloljetnica , strana državljanka, stara 15 godina, sumnjiči se da je, zajedno sa za sada nepoznatim licima, slala prijeteće mejlove o navodnim bombama u Srednjoj mješovitoj školi "Ivan Goran Kovačić", saopštila je policija.

26-04-2024

Djelovi Budve u ponedjeljak bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, u ponedjeljak 29. aprila, bez napajanja električnom energijom u terminu od 10.00 do 12.30 sati biće naselja Medigovići, Novoselje, šire područje Buljarice, Bačvice, Prijevorac, Golubovići,Kisikana i Vodovod Petrovac.

26-04-2024

Apel Ministarstva zdravlja: Vakcinisati djecu i spriječiti ozbiljne posljedice

Povodom registrovanog drugog slučaja obolijevanja od morbila u Crnoj Gori, Ministarstvo zdravlja još jednom snažno apeluje na roditelje čija djeca još nisu primila MMR vakcinu, da ih u što kraćem roku imunizuju i na taj način doprinesu sprečavanju širenja ove zarazne i po zdravlje opasne dječje bolesti.

26-04-2024

Ryanair će u Podgorici, ali i regionu, biti najveći avio-prevoznik

Očekuje se da će svi aerodromi u glavnom gradu u bivšoj Jugoslaviji, osim jednog, ostvariti rast broja putnika tokom maja u odnosu na prošlu godinu, na osnovu raspoloživog planiranog kapaciteta sjedišta. Ryanair će zadržati poziciju najvećeg avioprevoznika u regionu, ispred Air Serbia i Wizz Aira.

26-04-2024

Ministarstvo zabranilo gradnju asfaltne baze na vodoizvorištu "Bolje sestre"

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine – Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je Rješenje o zabrani građenja asfaltne baze sa pratećim objektima "Tehnoputa", saopšteno je iz tog ministarstva. Kako su istakli u saopštenju, zabrana gradnje asfaltne baze sa pratećim objektima reflektuje osnovni princip funkcionisanja Ministarstva da prirodni resursi poput vodoizvorišta "Bolje sestre" zaslužuju najviši stepen zaštite.

26-04-2024

Sjutra pretežno sunčano, uz promjenljivu oblačnost

Sjutra u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost tokom jutra ili prijepodneva.

26-04-2024

Sve je spremno za početak 21. Međunarodnog karnevala u Budvi

Sjutra počinje jedna od najomiljenijih i najveselih manifestacija u Budvi, ona kojoj se neizmjerno raduju građani svih generacija, ali i posjetioci koji stižu iz cijelog regiona, Međunarodni budvanski karneval!