ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-05-2019

Javne konsultacije za Nacrt Odluke o komunalnom redu u Budvi

Sekretarijat za komunalno stambene poslove upućuje Javni poziv građanima opštine Budva, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, organima lokalne uprave i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, državnim organima i službama, pravnim licima i preduzetnicima i ostalim zainteresovanim subjektima da dostave predloge, interese i stavove u vezi pripreme Nacrta Odluke o komunalnom redu na teritoriji Opštine Budva.

24-05-2019

Više naselja bez struje zbog radova na mreži

Zbog planiranih radova na mreži, danas će, od devet do 12 i od 11 do 15 sati će bez napajanja električnom energijom ostaće potrošači u zgradama Bemax i ICL u Mediteranskoj ulici, dio naselja S41, Golubovina, dio naselja Bijeli Do.

24-05-2019

Danas promjenljivo, mjestimično kiša

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a mjestimično se očekuje i kiša ili pljusak praćen grmljavinom, prvenstveno od sredine dana.

23-05-2019

Dinamitaši u akciji

Članovi organizacije "Stop krivolovu" danima ukazuju na konstante detonacije u reonu Luštice, i trude se, kako kažu, da animiraju sve da se nešto preduzme, jer se stvari nanovo lagano otimaju kontroli.

23-05-2019

Sjutra promjenljivo, mjestimično kiša

U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a mjestimično se očekuje i kiša ili pljusak praćen grmljavinom, prvenstveno od sredine dana.

23-05-2019

Sjutra više naselja bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, u petak 24. maja od devet do 12 i od 11 do 15 sati će bez napajanja električnom energijom ostaće potrošači u zgradama Bemax i ICL u Mediteranskoj ulici, dio naselja S41, Golubovina, dio naselja Bijeli Do.

23-05-2019

Samostalna izložba slika slikara Mila Albijanića

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji budvanskog hotela Adria usubotu, 25. maja u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba slika tivatskog slikara Mila Albijanića.

23-05-2019

Komunalni policajci moći će da koriste ručni sprej

Komunalni policajci moći će da koriste kao sredstvo prinude ručni sprej sa nadražavajućim dejstvom, predviđeno je zakonskim izmjenama, o kojim su danas počeli raspravu poslanici crnogorskog parlamenta.

23-05-2019

"Stvarajmo ambijent za veće učešće mladih u procesu donošenja odluka - okrugli sto u OK Budva

U prostorijama Omladinskog kluba Budva u TQ centru Plaza, sjutra će biti održan okrugli sto i fokus grupa koju organizuje Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) u okviru prjekta "Stvarajmo ambijent za veće učešće mladih u procesu donošenja odluka" u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore.

23-05-2019

Testiranje goriva na EKO pumpama u Budvi VIDEO

Kako bi se na objektivan i stručan način ispitao kvalitet goriva, kompanija Jugopetrol AD, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, nastavlja projekat garancije kojim će se, pored standardnih kontrola, uraditi i dodatna, kako bi se osigurao vrhunski kvalitet goriva na svim EKO benziskim stanicama.

23-05-2019

Realizovana jedna od nauspješnijih akcija dobrovoljnog davanja krvi

Danas su Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Radivoje Pima“, komapanija Mega Promet i TQ Plaza Budva, uspješno realizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi „Daj krv –spasi život“, tokom koje je prikupljeno preko 90 jedinica krvi.

23-05-2019

Baza podataka o porodičnom nasilju puštena u rad

Baza podataka o porodičnom nasilju, koja omogućava razmjenu prijava i obavještenja o nasilju u porodici između ministarstava socijalnog rada i staranja i unutrašnjih poslova, danas je zvanično puštena u operativni rad.

23-05-2019

Stubovi za besplatno oglašavanje uticali pozitivno na reklamni prostor u gradu

Postavljanje stubova za besplatno oglašavanje, projekat koji je realizovalo JP Mediteran reklame i lokalna uprava, pokazao se kao pravi potez u cilju regulisanja i uredjenja reklamnog prostora u gradu, rekao je direktor ovog preduzeća, Blažo Radjenović za Radio Budvu.

23-05-2019

Zaposleni u finansijama primio platu od 54.400 eura

Najveća plata u ovoj godini bila je 54.440 eura i dobio je domaći građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja, piše Pobjeda.

23-05-2019

Budva dobila 30 kanti za odlaganje plastičnog otpada

Komunalno preduzeće Budva je na 30 lokacija na potezu Budva-Petrovac postavilo kante za selektivno odlaganje plastike, koje su donirane u sklopu projekta Budva Zero Waste City.

23-05-2019

Ambulante u Pržnu biće adaptirana do 1. juna

U periodu od 1. juna do 1. oktobra na području budvanske opštine, biće aktivne tri turisticke ambulante, u Petrovcu, Pržnu i Rafailovićima.

23-05-2019

Konačno i kod nas: Plastične kese idu u zaborav

Plastične kese odlaze u zaborav i crnogorski potrošači će ubuduće iz marketa i sa pijace kupljenu robu nositi kao nekad – u pletenim korpama, platnenim cegerima ili papirnim vrećicama.

23-05-2019

RJ Zelenilo spremno dočekuje sezonu

Većna javnih službi i preduzeća će uprkos brojnim problemima spremno dočekati sezonu, zaključeno je na sastanku koordinacionog tima za praćenje turističke sezone. Vremenske neprilike i birokratske procedure malo su produžili radove u pojedinim službama ali će se zahvaljujuci njihovoj operativnosti, turisti ipak spremno dočekati.

23-05-2019

Za šetnju bez majice kazna 500 eura

Zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama potrebno je da što veći broj građana pomogne svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu, saopštavaju iz nadležnih opštinskih službi.

23-05-2019

Više budvanskih naselja danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom danas će u u terminu od 08 do 17:30 sati (naizmjenična isključenja u trajanju od 30 do 60 minuta) biti naselja S-54, S-41, Golubovina, Dubovica, Dubovica Lux, Bijeli Do, Babin Do, Gospoština, Komoševina, Dositejeva ulica, Opština, Mediteranski sportski centar, BPZ II faza, BPZ III faza, Rasadnik, Budva polje, Prijevor, Seoce, Jaz, Servisna zona jaz, Poljice i Lastva Grbaljska, saopšteno je iz crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Reklame