ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 20-01-2020

Građani traže izmjene Zakona o saobraćaju

Grupa građana zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nesrećama pokrenula je inicijativu za izmjenu Zakona o saobraćaju sa ciljem uvođenja auto kamera koje bi pratile dešavanje tokom vožnje i stanje na crnogorskim putevima.

Zanimljivosti 20-01-2020

Danas je najdepresivniji dan u godini: Donosimo kompilaciju najboljih smiješnih videa

Treći ponedjeljak u januaru osvojio je neslavnu titulu najdepresivnijeg dana u godini jer ljudi počinju osjećati posljedice duge zime, polagano shvataju da su tokom praznika ispraznili bankovne račune, a plate ni blizu.

20-01-2020

Ohitorisama: Pokret zbog kojeg Japanci više ne ručaju u toaletu

Prije samo deset godina mnogi Japanci bi umrli od sramote da ih neko vidi kako sami jedu u kantini. Ako ne bi pronašli nikoga s kime bi mogli da ručaju, pauzu su proveli u WC-u obavljajući ono što se u njihovoj kulturi naziva „benjo meshi“ – ili ručak u WC-u.

Društvo 20-01-2020

Završeno nanošenje prvog sloja podloge na sportskom terenu na Prijevoru

Završeno nanošenje prvog sloja podloge na sportskom terenu na Prijevoru, saopšteno je iz Sekreterijata za komunalno stambene poslove u Budvi.

Društvo 20-01-2020

Sjutra asfaltiranje ulice u Rafailovićima

Iz Sekreterijata za komunalno stambene poslove uputili su molbu mještanima Rafailovića da večeras uklone vozila na potezu od Info kućice do javne garaže jer će sjutra početi asfaltiranje u jutarnjim časovima.

Ekonomija 20-01-2020

Nurković: Tender za aerodrome u prvoj nedjelji februara

Tender, odnosno poziv odabranim kompanijama da dostave ponudu za dodjelu koncesija za crnogorske aerodrome biće raspisan početkom februara najavio je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Društvo 20-01-2020

Google planira ukidanje cookies-a

U Googleu planiraju da tokom iduće dvije godine postupno ukine podršku internet kolačićima (cookies) u web pregledaču Chrome za eksterna lica. Najava ukidanja podrške za internet kolačiće trećim stranama u Chrome-u nije veliko iznenađenje, s obzirom da u Google-u namjeravaju da podignu nivo sigurnosti svog internet pregledača.

Ekonomija 20-01-2020

Cijene nafte blago pale drugu sedmicu zaredom

Cijene nafte na svjetskim tržištima blago su pale i prošle sedmice, druge zaredom, jer je usporavanje rasta kineske ekonomije, najvećeg svjetskog uvoznika crnog zlata, izazvalo zabrinutost u vezi potražnje.

Društvo 20-01-2020

U toku radovi u naslju Adok FOTO VIDEO

U budvanskom naselju Adok u toku su radovi nanošenja gumenog premaza na sportskom terenu, saopštio je za Portal RTV Budva, zamjenik sekretara Sekreterijata za komunalno stambene poslove.

Društvo 20-01-2020

Sjutra dio Budve bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, kako javljaju iz CEDIS-a, dio Budve će sjutra ostati bez napajanja električnom energijom.

Zanimljivosti 20-01-2020

Pikantna čorba od pečuraka sa nudlama

Azijska kuhinja može se lako prilagoditi našem ukusu, naročito ako uživate u pikantnoj, lijepo začinjenoj hrani.

Društvo 20-01-2020

Carević čestitao Bojani Gojković

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, čestitao je Bojani Gojković na ostvarenom sportskom uspjehu na 9. Kupu nacija u Somboru i poželio puno uspjeha u narednim sportskim izazovima.

Društvo 20-01-2020

Javni poziv za nominovanje kandidata za dodjelu nagrada “Najbolji u turizmu i ugostiteljstvu” u Budvi

Turistička organizacija opštine Budva prvi put organizuje dodjelu godišnjih nagrada sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga, razvijanja gostoprimstva, razvijanja i unapređenja dobrih odnosa među turističkim poslenicima, podizanja turističke kulture i razvoja turističke ponude grada Budve.

20-01-2020

Broj milijardera udvostručen

Broj milijardera udvostručen je u proteklih deset godina zahvaljujući ekonomskom sistemu baziranom na nejednakosti koji na svojim leđima nose žene, upozorilo je britansko udruženje za borbu protiv siromaštva Oxfam.

Društvo 20-01-2020

Obavezna kontrola lifta košta 120 eura

Svaki lift u stambenim zgradama koji je u upotrebi, pored redovnog održavanja, jednom godišnje mora proći kontrolu bezbjednosti. To propisuje Zakon o održavanju stambenih zgrada koji je stupio na snagu 1. januara, a sprovodi ga Ministarstvo održivog razvoja i turizma, piše Dan.

Reklame