ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

31-03-2020

Najteži dan za Srbiju: Još sedmoro mrtvih, 115 novooboljelih

U posljednjih 24 časa od posledica COVID-a 19 u Srbiji je umrlo sedmoro ljudi, a 115 je novooboljelih, saopštio je na redovnoj konferenciji za novinare direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Društvo 31-03-2020

Od sjutra isplata sredstava pomoći za budvanske penzionere

Iz Udruženja penzionera Budve obavještavaju da će isplata sredstava humanitarne pomoći, koju je Opština Budva opredijelila za najugroženije, kao i od dijela penzionerske članarine, početi sjutra 1. aprila i da će se obavljati u terminu od 9 do 12 sati.

31-03-2020

U Rusiji 500 novih slučajeva korona virusa, umrlo 17 osoba

U Rusiji je danas registrovano ukupno 2.336 inficiranih korona virusom, što je 500 više nego prethodnog dana.

Politika 31-03-2020

Poslanici i funkcioneri Skupštine uplatili NKT oko 30 hiljada eura

Trideset tri poslanika, kao i pet funkcionera Skupštine Crne Gore dali su saglasnost Službi Skupštine da polovinu martovske zarade, u iznosu od 30.798,29 eura usmjeri na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, saopšteno je iz Skupštine.

Društvo 31-03-2020

Evo ko je izuzet od zabrane izlaska iz objekta stanovanja

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da se od zabrane izlaska izuzimaju dostava hrane i ljekova u skladu sa naredbom, proizvodne djelatnosti koje podrazumijevaju smjenski rad, trgovina na veliko i malo, u skladu sa propisanim izuzecima, građevinske djelatnosti, poslovi obezbjeđenja i održavanja objekata, kao i drugi neophodni za funkcionisanje sistema potrebnog za život ljudi.

Ekonomija 31-03-2020

Bankama se privremeno zabranjuje isplata dividende akcionarima

Savjet Centralne banke Crne Gore donio je odluku o izmjeni i dopunama Odluke o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja novog koronavirusa na finansijski sistem, a prvom mjerom bankama se privremeno zabranjuje isplata dividende akcionarima, osim isplate u obliku akcija banke.

Društvo 31-03-2020

Kineski istraživači: Postoje dva tipa koronavirusa

Preliminarna studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Pekingu i Pasterovog instituta u Šangaju pokazuje da postoje dva tipa novog koronavirusa, i da agresivniji tip čini blizu 70 odsto sojeva, dok 30 odsto čini jedan manje agresivan tip.

Društvo 31-03-2020

Zaposleni u Ministarstvu odbrane i pripadnici VCG uplatili 59.000 eura NKT

Zaposleni u Ministarstvu odbrane i pripadnici Vojske Crne Gore uplatili su od svojih zarada 59.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, objavilo je Ministarstvo odbrane na Tviteru.

Društvo 31-03-2020

Crveni krst Budva: Potrebna pomoć oko obezbjeđivanja namirnica za najugroženije

Iz Crvenog krsta Budva, obavještavaju građane da im je potrebna pomoć oko obezbjeđivanja najosnovnijih životnih namirnica najugroženijim porodicama na teritiriji opštine Budva.

Društvo 31-03-2020

Informacije o preminulim osobama na sajtu Pogrebnog preduzeća Budva

Iz Pogrebnog preduzeća Budva, obavještavaju građane da se zbog novonastale situacije o umrlim osobama mogu informisati na sajtu preduzeća pogrebnobudva.me.

Ekonomija 31-03-2020

Dautović: Novčano pomoći preduzećima i subvencionisati plate

Udruženje preduzetnica predložilo je Vladi da se obezbijedi određena novčana podrška preduzećima, subvencije za plate dok traje epidemija, kao i otpisivanje obaveza plaćanja poreza na dodatu vrijednost (PDV) 50 odsto.

Društvo 31-03-2020

Uprava policije: Svi koji se budu kretali u nedozvoljenim satima biće uhapšeni

Na snagu su stupile nove mjere o sprječavanju širenja koronavirusa, kojima se ograničava kretanje građana.

Zanimljivosti 31-03-2020

Najjeftiniji i najukusniji ručak od 3 sastojka

Donosimo vam recept za ukusan ručak od samo tri sastojka u kome će uživati sve generacije. Jeftin je i brz, tako da je savršen za dane kada vam kulinarske vještine ne idu na ruku.

Društvo 31-03-2020

Zatvoreno i pedijatrijsko odjeljenje barske bolnice

Pedijatrijsko odjeljenje bolnice u Baru je zatvoreno zbog toga što jedan zdravstveni radnik ima simptome koronavirusa, potvrdio je za Antenu M rukovodilac Kriznog operativnog medicinskog štaba Ranko Lazović.

Društvo 31-03-2020

Ključna smirenost epidemiologa

Predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša, u Juranjem programu TVCG, saopštio je da su crnogorski epidemiolozi smireno prišli cjelokupnoj situaciji i da je to doprinijelo racionalnom rasuđivanju, mirnom ali pravovremenom donošenju odluka, i da su sve uradili kako treba.

Reklame