ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 18-03-2019

Porto Montenegro u petak organizuje sajam sezonskog zapošljavanja

Porto Montenegro organizuje 8. Dan otvorenih vrata - mini sajam sezonskog zapošljavanja, u petak, 22. marta, u prostorijama Porto Montenegro Jahting Kluba (nekadašnji Dom vojske), od 10:00 do 17:00h.

Zanimljivosti 18-03-2019

Istina ili ipak zabluda?

Postoje stvari u koje bespogovorno vjerujemo. One se godinama, pa čak i decenijama prepričavaju, prenose s generacije na generaciju i usvajaju kao neoborive istine. Ipak, nerijetko se desi da neka nova istraživanja u potpunosti sruše "mit" i otkriju pravu istinu o uvreženim i naizgled neoborivim činjenicama. U nastavku vam donosimo neke od najvećih zabluda čovječanstva.

Društvo 18-03-2019

Promjena režima saobraćaja

Od sjutra 19. marta, sa početkom u 8 časova, na dijelu desne kolovozne trake Mediteranske ulice u blizini vrtića, doći će do promjene režima saobraćaja iz jednosmjernog u dvosmjerni, kako bi se omogućilo nesmetano izvođenje radova na atmosferskom kanalu na raskrsnici ulica Mediteranske i Mila Milunovića.

Politika 18-03-2019

Mladi budvanskog PzP-a donirali namirnice samostanu "Sveti Vid"

Mreža mladih Pokreta za Promjene iz Budve nastavila je sa donacijama u svojoj opštini.

Društvo 18-03-2019

Zabrana parkiranja u djelu Mediteranske ulice

Vlasnici prevoznih sredstava, parkiranih na potezu od bivše zgrade "Zeta filma" do sadašnje "Hipotekarne banke" u djelu Mediteranske ulice dužni su da večeras, zbog radova na čišćenju atmosferskih kanala, uklone svoje automobile sa navedene lokacije, navodi se u saopštenju gradskog Vodovoda.

Politika 18-03-2019

Čelnici parlamenata devet država na konferenciji u Budvi

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović otvoriće u utorak konferenciju predsjednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative (JJI), u okviru godišnjeg predsjedavanja Crne Gore ovom Inicijativom.

Zanimljivosti 18-03-2019

Horor na Mogrenu iz kog se rodila legenda

Jedini poznati napad ajkule na čovjeka na crnogorskom podmorju, koji se završio tragično po žrtvu, desio se 13. jula 1955. godine. Tri mladića odveslala su drvenom barkom ka Budvi iz pravca Jaza, gdje su ljetovali u koloniji studenata. Kod uvalice na samom rubu desne plaže Mogren, tik do velike ravne stijene koja je i danas omiljeno mjesto za sunčanje, zastali su da se okupaju.

Društvo 18-03-2019

Od danas neprikladni TV sadržaji samo uz PIN

Operatori medija u Crnoj Gori od danas su dužni da za programske sadržaje koji mogu štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, u periodu od 6 do 23 sata, aktiviraju mjere roditeljske kontrole, odnosno uvedu obavezno pinovanje tih sadržaja, saopštila je Agencija za elektronske medije.

Društvo 18-03-2019

Bulatović: Sa opštinskog zemljišta uklonjeni svi privremeni objekti

Nadležne službe Opštine Budva počele su najavljenu kontrolu kako bi utvrdile da li su vlasnici privremenih objekata počeli sa njihovim uklanjanjem ili će to morati da uradi Komunalna policija, ali o trošku vlasnika.

Društvo 18-03-2019

Osvijetljeni platoi ispred Crvenog Krsta i srednje škole

Opština je na platoima ispred Crvenog Krsta i SMŠ "Danilo Kiš" postavila uličnu rasvjetu.

18-03-2019

Gost emisije "Ritam turizma" Boris Mardjonović

Gost današnje emisije "Ritam turizma" od 12h, biće izvršni direktor Zanatske komore i Udurženja hotela Crne Gore, Boris Mardjonović.

Društvo 18-03-2019

Čučka: Problem privremenih lokacija u Budvi je riješena stvar

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka izjavio je da je pitanje privremenih lokacija u Budvi već odlučena stvar i da usvojeni plan treba sprovesti do kraja.

Kultura 18-03-2019

Promocija novog broja učeničkog lista "Jedro"

U četvrtak, 21. marta će u OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" biti obilježen Svjetski dan poezije. Tog dana će se u svečanoj Sali ove Škole, sa početkom u 19 sati, održati promocija novog broja učeničkog lista "Jedro".

Društvo 18-03-2019

U okviru kampanje Budi odgovoran izrečeno osam novčanih kazni

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane 24 pritužbe, na osnovu kojih je izrečeno osam novčanih kazni od 200 do 700 EUR.

Društvo 18-03-2019

Otvoren konkurs za najbolje u turizmu

Konkurs za nagradu Marko Polo, koju je osnovao Turistički koordinacioni centar država centralne i istočne Evrope i Kine, otvoren je do 31. maja.

Reklame