ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Politika 01-06-2020

(VIDEO) Crnogorska i Džaković: Imali smo priliku da vidimo kako se brane funkcije

Na današnjoj pres konferenciji Crnogorske, javnosti su se obratili predsjednica Crnogorske, Anđela Ivanović, nezavisni odbornik Stevan Džaković, kao i predsjednik OO Crnogorske Budva, Vladimir Bulatović, te poručili javnosti, između ostalog, da su imali priliku da vide kako se brane funkcije

Politika 01-06-2020

Prava Budva: Odbrana Budve polazna tačka ka konačnom slomu režima

Inicijativni odbor Prave Crne Gore Budva je juče u svom užem sastavu održao sastanak na kom su prisustvovali predsjednik partije Marko Milačić i Politički direktor Željko Savović, a povodom osvrta na aktuelnu političku situaciju u Budvi, kao i organizacije daljih aktivnosti budvanskog odbora Prave Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Sport 01-06-2020

Stigla potvrda: Sa ili bez publike, US open u terminu

Američka teniska asocijacija razmatra da se US open održi pred ograničenim brojem navijača ili bez publike. To su dvije opcije prema riječima Krisa Vidmajera, šefa komunikacija gren slem turnira u Njujorku

Politika 01-06-2020

MJU: Predsjednik SO Budva nije omogućio glasanje

Predsjednik SO Budva Krsto Radović bio je dužan da sazove sjednicu Skupštine, da se sjednica održi, omogući rasprava, izvrši glasanje i da Skupština donese Odluku povodom podnesenog predloga za razrješenje predsjednika Opštine Carevića, a to se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva javne uprave, nije dogodilo.

Politika 01-06-2020

Liješević: Politički divljaci poraženi na času parlamentarizma i demokratije

Povodom aktulene političke situacije na budvanskoj sceni saopštenjem za javnost obratio se Gojko Liješević, odbornik Demokrata u SO Budva.

Sport 01-06-2020

Santjago Bernabeu neprepoznatljiv zbog rekonstrukcije

Stadion Real Madrida "Santjago Bernabeu" trenutno izgleda gotovo neprepoznatljivo zbog radova na terenu, a na društvenim mrežama pojavila se i fotografija koja prikazuje u kojoj fazi je trenutno renoviranje terena.

Društvo 01-06-2020

Konkurs Social Impact Award šansa za mlade preduzetnike

Mladi koji su zainteresovani da se bave društvenim preduzetništvom i žele da osvoje podršku za razvoj i implementaciju svojih ideja mogu da se do 26. juna prijave na konkurs Social Impact Award.

Zanimljivosti 01-06-2020

Bareno povrće za predjelo ili prilog (RECEPT)

Donosimo vam recept za zdravu i ukusnu mješavinu nekoliko vrsta povrća, koje možete iskorisiti za predjelo ili prilog.

Društvo 01-06-2020

Sahrane i saučešća dozvoljeni uz poštovanje preporuka

Iz d.o.o. "Pogrebne usluge" Budva obavještavaju javnost da se dozvoljava obavljenje saučešća i sahrana, uz obavezu da da se aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Politika 01-06-2020

DF Budva: Šator pravo mjesto za svadbu Ivkovića i Džakovića

Gospodin Ivković, član sklepane družine koja je juče htjela da kupovinom odbornika prevari građane i otme legitimno izabranu vlast u Budvi našao je shodno da pokuša prikaže javnosti svoje spisateljske i komičarske talente, navodi se u reagovanju iz DF-a Budva.

Društvo 01-06-2020

Naredba o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara na području opštine Budva

Na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju i Statuta Opštine Budva, predsjednik Opštine donosi Naredbu o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara. Naredba na snagu stupa danas.

Politika 01-06-2020

Rađenović: Spriječena još jedna krađa izborne volje građana

Dvodnevni desant DPS-a i njihovih satelita i korumpiranih odbornika - prebjega na vlast u Budvi završen je fijaskom, kazao je predsjednik OO SNP Budva i šef Kluba odbornika SNP CG u SO Budva Krsto Rađenović, dodajući da je Budva je odbranjena, te da je ostala u rukama onih koji su izbornom voljom naroda dobili priliku da upravljaju ovom opštinom.

Politika 01-06-2020

Petričević: Predstava je završena, goruća pitanja za Budvu ostaju

Gotovo da nema stanovnika Budve, pa i Crne Gore, koji nije sa zanimanjem, ali i sa zgražavanjem, pratio dvodnevnu predstavu koja se odigravala ispred zgrade Opštine Budva, kazala je u saopštenju za javnost odbornica SD-a u SO Budva Milica Petričević.

Ekonomija 01-06-2020

Cijena zakupa plaža zavisiće od sezone

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom tokom ljeta će, u saradnji sa zakupcima plaža i nadležnim institucijama, utvrditi koliko je slabija sezona u odnosu na prethodne i na osnovu toga odrediti cjenovnik zakupnina za ovu godinu.

Ekonomija 01-06-2020

Opština imala zakonsko pravo da do 3. juna podnese žalbu na zahtjev za blokadu računa

Privredni sud kojim rukovodi Blažo Jovanić izdao je rješenje o blokadi računa Opštine Budva prije isteka zakonskog roka od 15 dana u kome je lokalna vlast imala pravo da uloži žalbu na zahtjev Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države koji je u ime Ministarstva finansija tražio da se opštinski računi blokiraju na iznos od 29,3 miliona eura.

Reklame