ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

05-03-2021

Glumac Marko Baćović novi direktor CNP-a

Glumac Marko Baćović biće novi direktor Crnogorskog narodnog pozorišta, odlučila je juče Vlada na redovnoj sjednici.

05-03-2021

Izašao sedmi broj časopisa Dijalog - glasilo profesora i učenika srednjih škola u Crnoj Gori

Bazična kategorija ono na šta se mi oslanjamo u ovom časopisu je debatni program ,a kljućna rubrika je “Debata otvara vrata”, kazao je gostujući u televizijskom programu Krsto Vuković, glavni urednik časopisa Dijalog.

03-03-2021

(VIDEO) Društvo Bauo objavilo video zapis online promocije "Deklinacija u paštrovskim ispravama 16-18. veka"

Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca, za sve ljubitelje kulture kojima je bliska ova tematika, ali i one koje bi možda interesovala, objavilo je video zapis prve (online) promocije monografije "Deklinacija u paštrovskim ispravama 16-18. veka" prof. dr Biljane Šljivić Šimšić.

02-03-2021

Stevan Mandić objavio novu pjesmu

Budvanski producent Stevan Mandić nedavno se oglasio novom numerom "Arts of living". Ova pjesma dio je projekta "SUPPLICIA II" u koji su, pored našeg sugrađanina, uključena dva inostrana izvođača.

28-02-2021

Latinske poslovice i izreke - čista mudrost!

U moru poučnih i korisnih poslovica za vas smo izdvojili neke koje i danas u savremenom svijetu u kakvom živimo, itekako mogu da posluže kao savjet ili podsjetnik u određenim situacijama. Latinske poslovice su najčešće govorile o ljubavi, prijateljstvu, porodici, vinu…

25-02-2021

Matija Molčanov učesnik Festivala savremene klavirske muzike "Forte Piano"

Učenik I razreda srednje muzičke škole Budvanin Matija Molčanov učestvovaće na Festivalu savremene klavirske muzike „Forte piano“, saopštili su iz tivatske Muzičke škole.

23-02-2021

Francuski elektro duo Daft pank saopštio kraj saradnje

Francuski elektro duo „Daft pank“ (Daft Punk), osnovan 1993. godine, juče je saopštio da više neće sarađivati.

23-02-2021

Kotorski Teatar Mladih s predstavom “Cvrčak i mrav”

Predstava je rađena u koprodukciji JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor, JU Gradsko pozorište Podgorica, JU Herceg Fest i JU Grad teatar Budva, prema tekstu Milene Depolo. Režiju potpisuje Branko Ilić.

19-02-2021

Od danas virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti

Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, u trajanju od 12 dana, biće dostupna za praćenje na Facebook stranici Udruženje studenata akademija Cetinje, od danas 19. februara 2021. godine.

17-02-2021

Minić: Željela bih da budem dio Budva grad kulture 2028.

Čini se da pandemija koja je aktuelna u svijetu već preko godinu dana ne namjereva da popusti, šta više zaoštrava se. Isprva je djelovalo kao da je sve stalo a nakon toga smo se počeli prilagođavati novostvorenim uslovima života. Naša sugrađanka, poznata operska pjevačica, Emilija Minić je na vrlo kreativan način provela protekli period, a neke svoje planove podijelila je upravo sa nama.

13-02-2021

(FOTO/VIDEO) Nesvakidašnja premijera pjesme i spota uskoro u bioskopu

Iako je premijerno prikazivanje spota za pjesmu "Žute dunje" benda RefugeeJesus & Apostles bilo zakazano za sjutra uslijed novo uvedenih mjera, nažalost došlo je do trenutnog pomjeranja datuma kada će očekivani singl grupe biti pušten u javnost za sve ljubitelje i poštovaoce muzike i umjetnosti.

13-02-2021

Danas online promocija monografije o deklinaciji u paštrovskim ispravama 16–18. vijeka autorke prof. dr Biljane Šljivić Šimšić

(Zoom) promocija monografije o deklinaciji u paštrovskim ispravama 16–18. vijeka autorke prof. dr Biljane Šljivić Šimšić (1933–2019), koju su objavili Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak” i Društvo za kulturni razvoj „Bauo” iz Petrovca na Moru, biće organizovana danas s početkom u 19.00 časova.

09-02-2021

Najava online promocije monografije o deklinaciji u paštrovskim ispravama 16–18. vijeka autorke prof. dr Biljane Šljivić Šimšić

(Zoom) promocija monografije o deklinaciji u paštrovskim ispravama 16–18. vijeka autorke prof. dr Biljane Šljivić Šimšić (1933–2019), koju su objavili Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak” i Društvo za kulturni razvoj „Bauo” iz Petrovca na Moru, biće organizovana u subotu, 13. februara 2021, s početkom u 19.00 časova.

08-02-2021

Stevan Mandić: Trudim se da muzikom prenesem osjećaj slobode razmišljanja i pokreta

Budvanski producent Stevan Mandić važan je akter muzičke scene našeg grada i gotovo da nema kvalitetnog autorskog projekta u koji nije uključen. Kao mix inženjer naš sagovornik svakoj numeri daje prepoznatljiv lični pečat koji, kako kaže, odlikuje težnja da finalna forma bude na svjetskom nivou. Za portal RTV Budva govorio je o svom stvaralaštvu, inspiracijama u umjetnosti, realizovanim i planiranim izdanjima.

08-02-2021

Cadmuss Cineplex: Besplatno prikazivanje pojedinih filmova

U sklopu društveno odgovornih projekata Cadmus Cinepelex-a, koji se inače realizuju skoro svake sedmice, ove nedjelje organizovano je prikazivanje nekoliko besplatnih filmova.

06-02-2021

Besplatne radionice pod nazivom Vizuelna zbirka počinju ovog mjeseca

Projekat “Vizuelna zbirka” kreće sa realizacijom ovog mjeseca i biće besplatne, a radi se o umjetničkom obrazovnom programu, kojem je u fokusu kreativna edukacija djece i mladih.

04-02-2021

CNP: Do kraja mjeseca još jedna premijera

Izvođenjem "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, Crnogorsko narodno pozorište (CNP) otvorilo je svoja vrata za publiku. U cilju poštovanja epidemioloških mjera, samo 50 posjetilaca moglo je da gleda predstavu.

01-02-2021

Necke se oglasio novom pjesmom

Nakon pjesme "Maler" budvanski reper Necke oglasio se novim singlom "Dok je gledam kako spava". Ovu numeru realizovao je u saradnji sa Miroslavom Karovićem koji autorske kompozicije prezentuje pod pseudonimom Assonance.

01-02-2021

U toku prijave za besplatnu školu glume u Budvi

Opština Budva organizuje besplatnu školu glume za učenike i učenice od V do IX razreda osnovne škole i od I do IV razreda srednje škole, koje će se održavati dva puta sedmično u opštinskom Omladinskom klubu (TQ plaza, prvi sprat), a vodiće je magistar dramskih i audiovizulenih umjetnosti, glumica Jovana Todorović.

30-01-2021

Cadmus Cineplex: Besplatno prikazivanje snimaka klasične muzike

U sklopu društveno odgovornih projekata Cadmus Cinepelex-a, koji se inače realizuju skoro svake sedmice, ove nedjelje organizovani su besplatni snimci koncerata klasične muzike.

Reklame