ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-08-2019

Duo Bulatović - Nikčević otvara festival Wild Beauty Art

Novi festival umjetnosti u Crnoj Gori, Wild Beauty Art, počeće sjutra na Crnom jezeru na Žabljaku, sa početkom u 19.30h.

18-08-2019

Nagrada "Stefan Mitrov Ljubiša" za Draga Jančara

Dodjela nagrade „Stefan Mitrov Ljubiša“ za književno stvaralaštvo, čime se i završava književni program ovogodišnjeg festivala, biće upriličena večeras na Trgu pjesnika, sa početkom u 21 sat.

18-08-2019

Predstava Kapital sjutra na sceni između crkava

Predstava „Kapital“, po istoimenom djelu Karla Marksa, a u režiji Andraša Urbana, biće izvedena sjutra na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas.

17-08-2019

„Djevojčica sa žicama“ večeras na sceni između crkava

Moderna dramska opera „Djevojčica sa žicama“ u režiji Marjana Nećaka, biće izvedena večeras na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas.

16-08-2019

Dragana Kršenković Brković večeras na Trgu pjesnika

Ovogodišnji književni program festivala "Grad tearar", nastavlja se večeras od 21 sat, na Trgu pjesnika, gostovanjem Dragane Kršenković Brković, koja će predstaviti monografiju "Fragmenti: zapisi o književnosti".

15-08-2019

Grad teatar: Večeras predstava "Luda trava"

Predstava „Luda trava“ po tekstu Jordana Radičkova, a u režiji Margarite Mladenove, biće izvedena večeras, na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas. Predstava je produkcija Pozorišne laboratorije „Sfumato“ iz Sofije.

14-08-2019

Gošća Književne komune Lana Bastašić

Gostovanjem mlade i veoma uspješne književnice Lane Bastašić, večeras se nastavlja literarni program "Književna komuna" u Petrovcu, na otvorenom platou ispred Spomen doma "Crvena komuna", sa početkom u 21 sat.

14-08-2019

Predrag Zenović večeras na Trgu pjesnika

Ovogodišnji književni program festivala "Grad teatar", nastavlja se večeras gostovanjem Predrag Zenovića, koji će govoriti o svojoj knjizi "Saglasja, političko-filozofski ogledi", na Trgu pjesnika u Budvi, sa početkom u 21 sat.

13-08-2019

Izložba slika Bata Boljevića večeras u Porto Montenegru

Izložba slika Đorđija Bata Boljevića, sa njegovim umjetničkim ciklusom Tragovi, biće otvorena večeras u Blue Room-u Porto Montenegra u 21 sat.

09-08-2019

Predstava "Bakhe-kratak pregled raspadanja" sjutra u Budvi

Dramski program ovogodišnjeg festivala Grad teatar Budva, nastavlja se sjutra u 21 čas na sceni između crkava, izvođenjem predstave „Bakhe-kratak pregled raspadanja “, u režiji Igora Vuka Torbice, nastala po motivima Euripidove drame.

09-08-2019

Otvorena izložba "Crteža i akvarela" Dragana Tasića u Petrovcu

Izložba radova nazvana „Crteži i akvareli“ umjetnika Dragana Tasića otvorena je sinoć, u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“, u Petrovcu.

09-08-2019

Marko Tomaš večeras na Trgu pjesnika

U okviru književnog dijela festivala "Grad teatar", večeras će na Trgu pjesnika, od 21 čas, biti upriličeno veče Marka Tomaša.

08-08-2019

Promovisana knjiga sjećanja "Susret je najveći dar" Branke Bogavac

U organizaciji Narodne biblioteke Budve i Muzeja i galerija Budve u utorak je promovisana knjiga sjećanja “Susret je najveći dar” autorke Branke Bogavac.

08-08-2019

Koncert crnogorskih umjetnika u crkvi Santa Maria

Večeras će u okviru festivala Grad teatar biti upriličen koncert crnogorskih umjetnika Luke Perazića (violina), Đine Perazić (klavir), Koste Popovića (violončelo) i Nataše Popović (klavir), koji će izvoditi kompozicije J.S.Baha, L.V. Betovena, C.Franka i D. Popera.

07-08-2019

Krvave svadbe sjutra na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

Pozorišna predstava “Krvave svadbe”, rađena u koprodukciji Grada teatra i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, biće odigrana sjutra na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, sa početkom u 21 sat.

07-08-2019

Predstava "Susret" u crkvi Santa Maria

Večeras se nastavlja dramski program ovogodišnjeg festivala "Grad teatar".

06-08-2019

Samostalna izložba umjetnika Dragana Tasića

Izložba „Crteži i akvareli“ umjetnika Dragana Tasića biće otvorena u četvrtak, 8. avgusta u 21 čas, u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“, u Petrovcu.

06-08-2019

Antička nekropola u Budvi dobiće svoje obilježje

Antička nekropola koja predstavlja spoj helenističke i rimske nekropole, a koja se nalazi neposredno uz hotel Avala, do naredne godine će dobiti svoje obilježje, poručila je direktorica JU Muzeji i galerije Budve, Lucija Đurašković.

06-08-2019

Održano književno veče Muharema Bazdulja u Petrovcu

Veče sa Muharemom Bazduljom nikada nije isto i ne traje kao druge književne večeri. Tako je u subotu 3.avgusta, na gostovanju u Petrovcu, razgovor sa piscem potrajao gotovo sat i po vremena.

05-08-2019

Grad teatar: Koncert Niklasa Šmita, Oleksija Molčanova i Mirana Begića

Koncert njemačkog umjetnika Niklasa Šmita (violončelo), ukrajinskog umjetnika Oleksija Molčanova (klavir) i crnogorskog umjetnika Mirana Begića (violina), biće upriličen u utorak, 6. avgusta u crkvi Santa Marija, sa početkom u 21 čas.

Reklame