ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-01-2020

Svečano otvorena izložba „Ikone Paštrovića i Budve“ u Beogradu

Dokumentarno-umjetnička izložba „Ikone Paštrovića i Budve“, koju su osmislili i koncipirali mr Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti i muzejska savjetnica, i mr Dušan Medin, arheolog i kustos, svečano je otvorena sinoć u Kući legata u Beogradu.

17-01-2020

Održana promocija knjige “Sve postaje riječ,u riječi da živi” teoretičarke kulture i teatrološkinje dr Ane M. Zečević

Sinoć je u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović”u Starom gradu održana promocija knjige “Sve postaje riječ,u riječi da živi” teoretičarke kulture i teatrološkinje dr Ane M. Zečević u izdanju Društva za kulturni razvoj Bauo.

17-01-2020

Budvanke danas izlažu na DEL(t)ART u podgoričkom šoping molu

Jelena Papović, Ivana Babić i Marica Boljević Kuznjecov su samo neke od autorki koje će izložiti svoje radove u šoping-molu Delta City od 17. do 31. u sklopu umjetničkog pokreta pod nazivom Del(T)Art.

16-01-2020

Budvanke izlažu na DEL(t)ART u podgoričkom šoping molu

Jelena Papović, Ivana Babić i Marica Boljević Kuznjecov su samo neke od autorki koje će izložiti svoje radove u šoping-molu Delta City od 17. do 31. januara u sklopu umjetničkog pokreta pod nazivom Del(T)Art.

16-01-2020

Izložba „Ikone Paštrovića i Budve“ u Beogradu

Dokumentarno-umjetnička izložba pod nazivom „Ikone Paštrovića i Budve“, koju su osmislili i koncipirali mr Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti i muzejska savjetnica, i mr Dušan Medin, arheolog i kustos, biće svečano otvorena u Kući legata u Beogradu u subotu, 18. januara 2020. godine, sa početkom u 19 časova.

16-01-2020

Otvoren poziv za konkurs za V Međunarodno Bijenale akta

V Međunarodno bijenale akta malog formata, u organizaciji jedne od organizacionih jedinica JU "Muzeji i galerije Budve", "Crvena komuna" u Petrovcu i ove godine će biti domaćin Međunarodnom Bijenalu akta "Marko Krstov Gregović" u julu 2020. godine.

16-01-2020

Promocije knjige "Sve postaje riječ, u riječi da živi: Prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve" sjutra u Tivtu

Promocija knjige u izdanju Društva za kulturni razvoj Bauo, dr Ane M. Zečević, teoretičarke kulture i teatrološkinje iz Beograda i dugogodišnje saradnice društva za kulturni razvoj Bauo, "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve", biće održana sjutra u Tivtu, u Muzeju i galeriji, sa početkom u 18h.

15-01-2020

Promocije knjige "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve" sjutra u Budvi

Promocija knjige u izdanju Društva za kulturni ravoj Bauo, dr Ane M. Zečević, teoretičarke kulture i teatrološkinje iz Beograda i dugogodišnje saradnice društva za kulturni razvoj Bauo, "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve", biće održana u Budvi sjutra u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", sa početkom u 18h.

14-01-2020

Promocija knjige "Sve postaje riječ, u riječi da živi"

Promocija knjige u izdanju Društva za kulturni ravoj Bauo, dr Ane M. Zečević, teoretičarke kulture i teatrološkinje iz Beograda i dugogodišnje saradnice društva za kulturni razvoj Bauo, "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve", biće održana u četvrtak 16. januara u Petrovcu u Spomen-domu "Crvena komuna", sa početkom u 18h.

13-01-2020

Promocije knjige "Sve postaje riječ, u riječi da živi: Prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve"

Promocija knjige u izdanju Društva za kulturni razvoj Bauo, dr Ane M. Zečević, teoretičarke kulture i teatrološkinje iz Beograda i dugogodišnje saradnice društva za kulturni razvoj Bauo, "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve", biće održana u Petrovcu, Budvi i Tivtu narednih dana.

08-01-2020

Na današnji dan rođena Jelena Savojska

Na današnji dan 1873. rođena je Jelena Petrović Njegoš crnogorska princeza, italijanska kraljica, brižna majka, supruga i baka, veliki dobrotvor, svestrana umjetnica (muzičar-učila je klavir i violinu, slikarka, pjesnikinja, fotograf, arheolog i pokrovitelj umjetnosti

06-01-2020

FOTO /VIDEO: Održan Božićni koncert u Modernoj galeriji u Budvi

Božićni koncert crkvenog hora "Sv. Jevstatije Prevlački", koji djeluje pri hramu Svete Trojice, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, Pravoslavne crkvene opštine Budva i crkve Svete Trojice u Starom gradu, održan je sinoć u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović".

05-01-2020

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački koji djeluje pri hramu Svete Trojice, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, Pravoslavne crkvene opštine Budva i Crkvi Svete Trojice u Starom Gradu, održaće se danas u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", sa početkom u 19h.

03-01-2020

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački koji djeluje pri hramu Svete Trojice, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, Pravoslavne crkvene opštine Budva i Crkvi Svete Trojice u Starom Gradu, održaće se u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", u nedjelju, 05. januara tekuće godine sa početkom u 19h.

31-12-2019

Sjutra svečani koncert klasične muzike u izvedbi Mediteranskog revijskog orkestra

Turistička organizacija opštine Budva, tradicionalno, prvog dana u godini organizuje svečani koncert klasične muzike na trgu ispred Starog grada u izvedbi Mediteranskog revijskog orkestra, sa početkom u 14.00h.

29-12-2019

Obilježeno 150 godina od ustanka u Boki Kotorskoj

Okrugli sto na temu „Ustanak u Boki Kotorskoj 1869. godine“, u organizaciji Narodne biblioteke Budve i Inicijativnog odbora za obilježavanje Bokeljskog ustanka 1869. godine, održan je u petak u Manastiru Podlastva.

27-12-2019

Okrugli sto na temu "Ustanak u Boki Kotorskoj 1869. godine"

Povodom obilježavanja 150 godina od ustanka u Boki Kotorskoj, danas će u Manastiru Podlastva biti upriličen okrugli sto na temu "Ustanak u Boki Kotorskoj 1869. godine", u organizaciji Narodne biblioteke Budve, sa početkom u 18h.

26-12-2019

Otvoren poziv za konkurs za V Međunarodno Bijenale akta

V Međunarodno bijenale akta malog formata, u organizaciji jedne od organizacionih jedinica JU "Muzeji i galerije Budve", "Crvena komuna" u Petrovcu i ove godine će biti domaćin Međunarodnom Bijenalu akta "Marko Krstov Gregović" u julu 2020. godine.

26-12-2019

Film "Budvanska tunja" osvojio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu

Film "Budvanska tunja" u režiji Dušana Varde, po scenariju Slobodana Boba Mitrovića, a u produkciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, osvojio je prvu nagradu u kategoriji "Ekologija i životna sredina" na Međunaradnom festivalu "Stars of Wild Beauty" koji je sinoć održan u hotelu "Splendid" u Budvi.

25-12-2019

Promocija druge publikacije „Prevaziđimo različitosti"

U petak, 27. decembra sa početkom u 17h u prostorijama Udruženja „Puževa kućica“ Budva, (Tržni centar TQ Plaza, I sprat), biće održana promocija druge publikacije „Prevaziđimo različitosti" u izdanju NVO „Sedma sila mladih“ i NVO Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“.

Reklame