ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-07-2019

Ranko Pavićević gost "Beranskog kulturnog ljeta"

Novinar, publicista i poznati kulturni djelatnik RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve, od 21. do 28. jula, biće gost ovogodišnje kulturne manifestacije "Beransko kulturno ljeto“.

18-07-2019

„Selestina“ na sceni između crkava

Večeras u 20:30h na sceni između crkava u Starom gradu, a u okviru programa festivala „Grad teatar“ biće premijerno izvedena predstava „Selestina“, po motivima drame Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića. Predstava je koprodukcija JU „Grad teatar“ Budva i Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

18-07-2019

Dragan Prole - Gost sinoćnjeg književnog programa

Sinoć se na Trgu pjesnika nastavio ovogodišnji književni program festivala gdje je gost bio Dragan Prole.

18-07-2019

Stefan Bošković gost Književne komune u Petrovcu

U petak 19.jula od 21 čas gost Književne komune u Petrovcu biće crnogorski pisac Stefan Bošković. S njim će razgovarati književnik Đorđe Gregović.

17-07-2019

Premijera predstave Selestina na sceni između crkava

U četvrtak, 18. jula, sa početkom u 20.30 h na sceni između crkava biće premijerno izvedena predstava „Selestina“, po motivima drame Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića.

17-07-2019

Večeršnji gost na Trgu pjesnika - Dragan Prole

Večeras se na Trgu pjesnika nastavlja ovogodišnji književni program festivala gdje će od 21 h, gost biti Dragan Prole.

16-07-2019

Razgovor i performans u susret izložbi Dimitrija Popovića

Razgovorom i performansom povodom izložbe crnogorskog slikara Dimitrija Popovića, večeras se na Trgu pjesnika od 21 h, nastavlja ovogodišnji likovni program festivala Grad teatar

15-07-2019

Grad teatar: Večeras književno veče Dževada Karahasana

Večeras se na Trgu pjesnika u Budvi nastavlja se ovogodišnji književni program festivala, gdje će od 21 sat, gost biti Dževad Karahasan.

13-07-2019

"Mistero Buffo" sjutra u crkvi Santa Maria

Sjutra se nastavlja dramski program ovogodišnjeg festivala. U crkvi Santa Maria, sa početkom u 21 čas, biće izvedena monodrama po tekstu Darija Foa „Mistero Buffo“ u režiji rediteljke Li Delong, produkcija Kazalište „Grupa“ iz Zagreba i Triko Cirkus Teatar iz Zagreba.

12-07-2019

"Mistero Buffo" u crkvi Santa Maria

U nedelju, 14. jula, nastavlja se dramski program ovogodišnjeg festivala. U crkvi Santa Maria, sa početkom u 21 čas, biće izvedena monodrama po tekstu Darija Foa „Mistero Buffo“ u režiji rediteljke Li Delong, produkcija Kazalište „Grupa“ iz Zagreba i Triko Cirkus Teatar iz Zagreba.

12-07-2019

Nikola Vučković oduševio publiku nastupom na Barskom ljetopisu

Muzički program 32. Barskog ljetopisa nastavio je nastup istknutog crnogorskog pijaniste iz Budve, Nikole Vučkovića, koji je u punoj koncertnoj sali Dvorca kralja Nikole izveo Listovu Sonatu u h-molu i Ravelov „Gaspard de la nuit“.

12-07-2019

Gojko Božović večeras na Trgu pjesnika

Večeras sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala gdje će gost biti Gojko Božović.

11-07-2019

Gojko Božović sjutra na Trgu pjesnika

U petak 12. jula, sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala gdje će gost biti Gojko Božović.

11-07-2019

Predstava "Ventilator" večeras na sceni između crkava

Večeras se nastavlja dramski program ovogodišnjeg festivala. Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava „Ventilator“ po motivima komedije „Lepeza“ Karla Goldonija, u režiji poznatog reditelja Jaka Ivanca, produkcija Gledališče Koper, Slovenija i Ujvideki Szinhaz, Novi Sad.

11-07-2019

Večeras otvaranje izložbe „Sedam mora“ umjetnice Renate Papišta

Izložba „Sedam mora“ umjetnice Renate Papišta, biće otvorena večeras u prostoru Spomen doma „Crvena komuna“ u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Petrovcu, u 21 čas, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.

10-07-2019

Predstava "Ventilator" sjutra na sceni između crkava

Sjutra se nastavlja dramski program ovogodišnjeg festivala. Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava „Ventilator“ po motivima komedije „Lepeza“ Karla Goldonija, u režiji poznatog reditelja Jaka Ivanca, produkcija Gledališče Koper, Slovenija i Ujvideki Szinhaz, Novi Sad.

10-07-2019

Večeras počinje likovni program festivala Grad teatar

U crkvi Santa Marija u budvanskom Starom gradu, večeras sa početkom u 21 čas, biće otvorena izložba „Corpus Aeternum“ u izboru Dimitrija Popovića.

09-07-2019

“Etno večeri” u Budvi i Petrovcu

Turistička organizacija opštine Budva i ove godine organizuje “Etno večeri” u Budvi i Petrovcu, koje će podrazumijevati nastupe muzičke klape “Castel Nuovo” i KC “Stara Budva” tokom jula, avgusta i septembra mjeseca.

09-07-2019

Književni program Grad teatra počinje večeras gostovanjem Damira Karakaša

Ovogodišnji književni program festivala Grad teatar počinje večeras na Trgu pjesnika u Budvi, u 21h, gdje će gost biti Damir Karakaš.

09-07-2019

VI Međunarodni festival folkolora večeras u Petrovcu

Međunarodni internacionalni folklorni festival ,,Festivalski dani u Petrovcu” biće održan po šesti put u organizaciji Multikulturalne internacionalne organizacije folklornih festivala (MIOF), sa sjedištem u Ohridu, uz podršku i saradnju sa JU Muzeji i galerije Budve i Spomen domom ,,Crvena komuna" koja posluje u sastavu ove Ustanove, a domaćin je ovog tradicionalnog folklornog festivala.

Reklame