ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-10-2020

Pol Makartni izdaje novi album

Pol Makartni će u decembru objaviti album "McCartney III", a riječ je o novoj kolekciji pjesama koju je nekadašnji član "Bitlsa" napisao, odsvirao i producirao pedeset godina nakon svog prvog samostalnog albuma.

07-10-2020

Poziv za prijavljivanje filmova za nagradu Oskar

Ministarstvo kulture pozvalo je domaće filmske producente da do 1. novembra prijave film za izbor crnogorskog kandidata za 93. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke – Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film.

06-10-2020

Necke objavio novi spot

Budvanski reper Necke, član neformalnog udurženja "Radio Katakomba" objavio je nedavno spot za pjesmu "Stari ja palim". Riječ je o numeri sa drugog dijela izdanja "Sve trupe moraju prekinuti strojev hod marširajući ovim mostom". Kao snimatelj bio je angažovan naš sugrađanin Bogdan Veljović, dok je montažu i color editing uradio Igor Šaman Jaroslavski.

06-10-2020

Budvanska biblioteka uspješno nastavlja misiju i u uslovima korona krize

Izdavačka djelatnost Narodne biblioteke Budve pokrenuta je 2017. godine i za tri i po godine objavljeno je 36 knjiga, dva filma, a priređeni su brojni katalozi izložbi. Biblioteka je suizdavač dva broja časopisa "Krug mladih". Kako za naš portal kaže PR Stanka Rađenović Stanojević, ove godine bili su vrlo produktivni i za to vrijeme objavili pet naslova čiji su izdavači i tri publikacije gdje su se pojavili kao suizdavači.

05-10-2020

Boro Drašković dobitnik nagrade Hugo Klajn

Prva nagrada "Hugo Klajn" za rediteljsko životno djelo dodijeljena je juče Boru Draškoviću, na ceremoniji zatvaranja 65. Sterijinog pozorja u Novom Sadu, saopšteno je iz JU "Grad teatar" Budva.

04-10-2020

Sarin "Atelje" uskoro izlazi iz štampe

Sara Vuković, pjesnikinja i slikarka iz Budve uskoro objavljuje prvu zbirku pjesama uz ilustraciju istih pod nazivom "Atelje", u izdavaštvu JU Narodna bibliteka Budve, a koja će svjetlost dana ugledati brzih dana.

30-09-2020

Klepton podržao kampanju za spas izvođenja muzike uživo

Kampanja Van Morisona za spas muzike uživo uzima sve više maha. Tako ga je ovih dana podržao i slavni Erik Klepton podržavajući ideju da se uprkos korona virusu ponovo otvore klubovi punim kapacitetom.

29-09-2020

Večeras šesto izdanje Novog vala

Festival Novi Val će biti održan na prostoru između crkava u Starom gradu, večeras u skraćenom i skromnijem obliku, i to u terminu od 19-22 časa, uz poštovanje najnovijih mjera NKT-a, saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator festivala.

29-09-2020

Šesti Internacionalni sajam knjiga počinje danas u Bemax areni

Šesti Internacionalni sajam knjiga biće svečano otvoren danas u 18 časova u Bemax areni u Podgorici, a do 3. oktobra predstaviće se preko pedeset izdavača iz Crne Gore i regiona.

28-09-2020

Održana muzička radionica Katarine Pejak

Muzička radionica beogradske kantautorke Katarine Pejak održana je večeras u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Starom gardu. Događaj je realizovan kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", a podržan je od strane Ministarstva kulture Crne Gore, uz tehničku podršku JU "Muzeji i galerije" Budva.

28-09-2020

Pixies imaju novu pjesmu

Pixies su objavili novu pjesmu “Hear Me Out”. Ona je skinuta sa sessiona rađenih za potrebe albuma iz 2019. godine “Beneath the Eyrie”.

28-09-2020

Danas muzička radionica kantautorke Katarine Pejak

Muzička radionica kantautorke Katarine Pejak održaće se večeras u budvanskoj Modernoj galeriji sa početkom u 19 časova. Radionicu renomirane autorke, pijanistkinje i pjevačice, kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore, a tehničku podršku pruža JU "Muzeji i galerije" Budva.

26-09-2020

Šesto izdanje Novog vala u utorak, dan ranije radionica Katarine Pejak

Festival Novi Val će biti održan na prostoru između crkava u Starom gradu, u utorak 29. septembra, u skraćenom i skromnijem obliku, i to u terminu od 19-22 časa, uz poštovanje najnovijih mjera NKT-a, saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator festivala. Tome će prethoditi muzička radionica kantautorke Katarine Pejak, specijalne gošće šestog izdanja Novog Vala.

25-09-2020

Katarina Pejak specijalna gošća Novi val festivala

Muzički program vanrednog 6. izdanja Novi Val festivala obilježiće specijalna gošća Katarina Pejak iz Beograda, koja je diplomirala na Berkliju, jedno vrijeme živjela u Nešvilu, a nastupala po Evropi i Aziji. saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator ovog događaja.

24-09-2020

Sofija Loren pred kamerama poslije duže pauze

Italijanska glumačka diva, Sofija Loren, zahvaljujući dobroj ponudi Netflixa staće pred kamere i snimiti film nakon što je cijelu deceniju pauzirala. Sofia Loren pristala je snimiti dramu na italijanskom jeziku, pod nazivom "The Life Ahead", koju je režirao njen sin Edoardo Ponti.

24-09-2020

Katarina Pejak specijalna gošća Novi val festivala

Muzički program vanrednog 6. izdanja Novi Val festivala obilježiće specijalna gošća Katarina Pejak iz Beograda, koja je diplomirala na Berkliju, jedno vrijeme živjela u Nešvilu, a nastupala po Evropi i Aziji. saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator ovog događaja.

23-09-2020

Otvorena izložba slika umjetnice Jelene Đurašković

Izložba slika galerijskog i malog formata akademske slikarke iz Budve, Jelene Đurašković, u organizaciji Ivane Babić, svečano je otvorena proteklog petka na umjetničkom platou art caffe galerije Blue cat i Teatar kafea.

22-09-2020

(FOTO) Lejla Šabotić među osmoro najboljih na likovnom konkursu Muzej po mojoj mjeri

Lejla Šabotić, učenica II razreda Druge Osnovne škole iz Budve, u mentorstvu uciteljice MarijE Delić, jedna je od pobjednica likovnog konkursa pod nazivom "Muzej po mojoj mjeri". Ona je danas bila na dodjeli nagrade na Dvoru Kralja Nikole jer se izdvojila među osmoro najboljih.

19-09-2020

Večeras koncert ženske vokalne grupe "Harmonija" i Gradske muzike Budve

Koncert ženske vokalne grupe "Harmonija" i Gradske muzike Budve, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva biće održan večeras na Trgu između crkava, sa početkom u 19 sati.

18-09-2020

(VIDEO) Razgovor na Trgu pjesnika sa Borisom Liješevićem

Razgovor na temu „Sukob istorije i čovjeka“, sa rediteljem Borisom Liješevićem, koji je moderirala Milena Lubarda Marojević, direktorica JU „Grad teatar“, održan je na Trgu pjesnika u budvanskom Starom gradu, uz učešće publike.

Reklame