ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-07-2019

Milo Lompar gost na Trgu pjesnika

Književni program festivala Grad teatar nastavlja se sjutra, u srijedu, 24. jula, na Trgu pjesnika u Starom Gradu, gostovanjem Mila Lompara, koji će govoriti o monografiji „Crnjanski – biografija jednog osećanja”, sa početkom u 21h.

23-07-2019

"Tri zime " u amfitetaru manastira Stanjevići

U amfiteatru manastira Stanjevići, večeras, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava Akademskog pozorišta “Promena“ iz Novog Sada, „Tri zime“ po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Jasne Đuričić.

22-07-2019

Otvoren 17. Međunarodni sajam knjiga "Trg od knjige" u Herceg Novom

Papirna knjiga se vraća tamo gdje je bila u osvit štamparstva – sve je više knjiga koje su prava kaligrafska umjetnička djela, lijepa i skupa, a to se ne baca na smetlište“, rekao je ruski pisac Roman Senčin u svom obraćanju na otvaranju 17. Međunarodnog sajma knjiga Trg od knjige koji je otvoren sinoć na Belavisti.

22-07-2019

Koncert hora „Turksoy” večeras na sceni između crkava

Koncertom Omladinskog kamernog hora „Turksoy”, večeras se na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi, nastavlja ovogodišnji muzički program festivala Grad teatar, sa početkom u 22 časa.

22-07-2019

Književno veče sa Vesnom Kapor na Trgu pjesnika

Večeras se na Trgu pjesnika nastavlja ovogodišnji književni program festivala Grad teatar, gdje će od 21 h gost biti Vesna Kapor.

21-07-2019

Predstava "Tri zime" na sceni ispred manastira Stanjevići

U utorak, 23. jula, nastavlja se dramski program ovogodišnjeg festivala. U amfiteatru Manastira Stanjevići, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava Akademskog pozorišta “Promena“ iz Novog Sada, „Tri zime“ po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Jasne Đuričić.

21-07-2019

Otvorena izložba Salona „Nove realnosti“ – „Réalités Nouvelles“

Juče u 20:30 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” otvorena je izložba Salona „Nove realnosti“ – „Réalités Nouvelles“. Ova izložba, koju JU Muzeji i galerije Budve organizuje u saradnji sa Salonom „Nove realnosti“ iz Pariza, je jedna od najznačajnijih u ovogodišnjoj izložbenoj sezoni Ustanove i predstavlja značajnu kulturnu saradnju između Francuske i Crne Gore. Izložbu je zvanično otvorio ministar kulture Crne Gore gospodin Aleksandar Bogdanović, dok su se povodom otvaranja obratili i gospodin Laurent Goncaleves, direktor Francuskog instituta i odpravnik poslova u ambasadi Francuske, predsjednik opštine Budva Marko Carević, Milija Belić, član komiteta salona Nove realnosti i direktorica JU Muzeji i galerije Budve mr Lucija Đurašković. Moderatorka večeri bila je Itana Lalović, dok je u muzičkom dijelu programa nastupila Milica Milović na klaviru.

21-07-2019

Održano autorsko veče crnogorskog pisca Stefana Boškovića u Petrovcu

JU Narodna biblioteka Budve U okviru druge autorske večeri literarnog programa KNJIŽEVNA KOMUNA, publici u Petrovcu se u petak 19.jula predstavio crnogorski pisac STEFAN BOŠKOVIĆ.

21-07-2019

Muzej grada Budve - Nezaobilazna znamenitost

Muzejska djelatnost u Budvi svoje osnivanje vezuje za godinu 1962. kada je i počela da se konstituiše arheološka zbirka, i to na osnovu otkrivenog materijala sa iskopavanja antičkih nekropola (helenističke i rimske) u blizini Starog grada, sprovedenih 1957–1958. godine.

20-07-2019

Grad teatar: Pozorište u vremenu grubosti II

Večeras se na Trgu pjesnika, sa početkom u 21h,nastavlja pozorišni simpozijum pod vedrim nebom, gdje će se održati razgovor na temu Pozorište u vremenu grubosti: kako voljeti teatar u svijetu bez milosti, ljubavi i nade ?

20-07-2019

Večeras otvaranje izložbe Salona „Nove realnosti“ – „Realites Nouvelles“

Izložba Salona „Nove realnosti“ – „Réalités Nouvelles“, biće otvorena večeras u 20.30 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u Starom gradu u Budvi.

20-07-2019

Večeras druga repriza predstave "Selestina"

Druga repriza predstave „Selestina“, po motivima drame Fernanda de Rohasa u režiji Milana NeškovićA, biće odigrana večreras sa početkom u 21 h na sceni između crkava biće izvedena

19-07-2019

Večeras prva repriza predstave „Selestina“

Prva repriza predstave „Selestina“, po motivima drame Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića, biće izvedena večeras, sa početkom u 21h, na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi.

19-07-2019

Gost "Književne komune" u Petrovcu Stefan Bošković

Večerašnji gost "Književne komune" u Petrovcu biće crnogorski pisac Stefan Bošković iz Podgorice.

19-07-2019

Ranko Pavićević gost "Beranskog kulturnog ljeta"

Novinar, publicista i poznati kulturni djelatnik RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve, od 21. do 28. jula, biće gost ovogodišnje kulturne manifestacije "Beransko kulturno ljeto“.

18-07-2019

„Selestina“ na sceni između crkava

Večeras u 20:30h na sceni između crkava u Starom gradu, a u okviru programa festivala „Grad teatar“ biće premijerno izvedena predstava „Selestina“, po motivima drame Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića. Predstava je koprodukcija JU „Grad teatar“ Budva i Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

18-07-2019

Dragan Prole - Gost sinoćnjeg književnog programa

Sinoć se na Trgu pjesnika nastavio ovogodišnji književni program festivala gdje je gost bio Dragan Prole.

17-07-2019

Premijera predstave Selestina na sceni između crkava

U četvrtak, 18. jula, sa početkom u 20.30 h na sceni između crkava biće premijerno izvedena predstava „Selestina“, po motivima drame Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića.

17-07-2019

Večeršnji gost na Trgu pjesnika - Dragan Prole

Večeras se na Trgu pjesnika nastavlja ovogodišnji književni program festivala gdje će od 21 h, gost biti Dragan Prole.

16-07-2019

Razgovor i performans u susret izložbi Dimitrija Popovića

Razgovorom i performansom povodom izložbe crnogorskog slikara Dimitrija Popovića, večeras se na Trgu pjesnika od 21 h, nastavlja ovogodišnji likovni program festivala Grad teatar

Reklame