ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

15-09-2019

"Katalog Balšići" - dugometražni film scenariste i reditelja Gojka Čelebića

Završne večeri 3. književnog festivala “Ćirilicom”, u nedjelju, 15. septembra na Trgu između crkava u Starom gradu u Budvi u 21 čas biće prikazan dugometražni film „Katalog Balšići“ scenariste i reditelja Gojka Čelebića.

14-09-2019

Promocija Paštrovskih pjesama večeras na Trgu između crkava

Veče pod nazivom „Paštrovske pjesme“, biće upriličena večeras na Trgu između crkava od 21 čas, u okviru 3. Književnog festivala "Ćirilicom".

13-09-2019

Međunarodni likovni simpozijum u Bečićima

XV Međunarodni likovni simpozijum održava se pod pokroviteljstvom Udruženja likovnih stvaralaca “Đura Jakšić” iz Požarevca od 11 do 18. septembra u hotelu “Beograd” u Bečićima.

13-09-2019

Večeras o Crkvi sv. Antuna Padovanskog

Program pod nazivom „Crkva sv. Antuna Padovanskog“ čiji je cilj podrška inicijativi za obnovu crkve na Mogrenu, biće upriličen večeras na Trgu između crkava od 21 čas, u okviru književnog festivala “Ćirilicom”.

12-09-2019

Peto jubilarno izdanje festivala „Novi val“ VIDEO

Peto jubilarno izdanje festivala „Novi val“ čiji je cilj promocija mladih umjetnika iz Crne Gore i regiona održano je 6. i 7. septembra u budvanskom Starom gradu. Festival je otvorio kratkometražni film Nikole Stojanovića „Mi smo videli leto“.

12-09-2019

Okrugli sto u Budvi "Književna imaginacija i tradicionalno pismo"

U okviru književnog festvala „Ćirilicom“ večeras će od 21 čas na Trgu između crkava biti upriličen okrugli sto sa temom „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ na kojem će učestvovati poznati i priznati književnici, književni kritičari, teoretičari i istoričari književnosti: Muharem Bazdulj, Marinko Vorgić, Balša Brković, Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić i Radomir Uljarević.

12-09-2019

Održano književno veče "Milosava Tešića"

U okviru trećeg književnog festivala “Ćirilicom”, čiji su organizatori Narodna bibioteka Budva i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gorem na Trgu izmedju crkava u Starom budvanskom gradu, upriličeno je književno veče, istaknutog pjesnika, esejiste i lingviste Milosava Tešića, akademika Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) i dobitnika najznačajnijih književnih nagrada.

12-09-2019

Likovna kolonija Udruženja slikara "Djura Jakšić" u Bečićima

Likovna kolonija Udruženja slikara "Djura Jakšić", biće otvorena sjutra u hotelu Beograd u Bečićima, sa početkom u 13 časova.

11-09-2019

Veče folklora u Budvi, gosti iz Slovačke i Bugarske

U okviru manifestacije "Etno večeri" danas će od 19 sati, na platou pored hotela "Mogren", pored KUC "Stara Budva" nastupiti i folklorno-vokalna grupa "Solej" iz Ihtimana u Bugarskoj, folklorni ansambl "Kečera" iz Jakubana u Slovačkoj, dramski klub "Smehurko" iz Bankje u Bugarskoj i opštinski omladinski duvački orkestar iz Trojana u Bugarskoj.

11-09-2019

Veče Milosava Tešića u Budvi

U okviru književnog festivala "Ćirilicom" večeras će od 21 sat biti upriličeno veče Milosava Tešića, akademika SANU. Sa poznatim i priznatim pjesnikom, esejistom i lingvistom na Trgu između crkava u budvanskom Starom gradu razgovaraće pjesnik Radomir Uljarević.

11-09-2019

"Kotorski misal" predstavljen u Budvi

Na program književnog festival “Ćirilicom” u Budvi, sinoć je predstavljena knjiga, monografija “Kotorski misal”, čiji je izdavač, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

10-09-2019

O liku i djelu Džona Plamenca

Na trećem književnom festival “Ćirilicom”, osme večeri trajanja, promovisana je knjiga prof. dr Vladimira Pavićevića pod nazivom “Džon Plamenac – Koncept sagalsnosti u političkoj teoriji”, čiji je izdavač Narodna biblioteka Budve.

10-09-2019

Predstavljanje knjige "Kotorski misal" na Trgu između crkava

Na programu III književnog festivala "Ćirilicom" večeras će od 21 čas na Trgu između crkava u Starom gradu biti predstavljena knjiga "Kotorski misal“.

09-09-2019

Koncept saglasnosti u političkoj teoriji Džona Plamenca

Knjiga prof. dr Vladimira Pavićevića „Džon Plamenac: koncept saglasnosti u političkoj teoriji“ čiji je izdavač Narodna biblioteka Budve, biće promovisana večeras na Trgu između crkava, u okviru trećeg književnog festivala „Ćirilicom“. Promocija počinje u 21 čas, a u slučaju kiše, biće realizovana u crkvi Santa Marija.

09-09-2019

Nagrada ruskom pjesniku Sergeju Glavjuku

Književna nagrada ovogodišnjeg trećeg budvanskog festivala “Ćirilicom”, Sveti Stefan Štiljanovič, uručena je poznatom ruskom pjesniku Sergeju Glavjuku. To je odlučio žiri u sastavu: akademik Siniša Jelušić, Mila Baljević i Radomir Uljarević.

08-09-2019

„Solženjicin, pogled iz XXI vijeka“ na Trgu između crkava

Večeras na programu III književnog festivala „Ćirilicom“ od 21 čas na Trgu između crkava biće održano predavanje akademika Siniše Jelušića na temu „Solženjicin, pogled iz 21. vijeka“.

07-09-2019

Otvorena multimedijalna izložba Katastrofa : (samo)uništenje 1979

Na 3. Književnom festivalu Ćirilicom u petak je otvorena multimedijalna izložba Katastrofa : (samo)uništenje 1979 – 2019. čiji su autori: mr Jelena Lazić, Merin Smailagić, Marko Kentera, Miloš Boreta, Nemanja Kuljača i Igor Trnski. Organizatori izložbe koja će u crkvi Santa Marija biti postavljena do 30. septembra su: JU Narodna biblioteka Budve, nvu PRIMORSKA i Zavod za izgradnju „Budva” A. D. Budva. Izložbu je otvorio predsjednik Opštine Budva - Marko Carević.

07-09-2019

Treći književni festival Ćirilicom: „Paštrovske isprave“

Večeras u 21 sat na Trgu između crkava u budvanskom Starom gradu u okviru 3. književnog festivala Ćirilicom o Paštrovskim ispravama, korpusu dokumenata nastalih na prostoru Paštrovića u periodu od XIV do XIX vijeka, govoriće prof. dr Jelica Stojanović i prof. dr Miodrag Jovanović.

06-09-2019

Budvanski krug Vide Ognjenović

Peto veče budvanskog književnog festival “ĆIRILICOM”, čiji su organizatori Narodba biblioteka Budva i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, proteklo je u veoma zanimljivoj raspravi na temu “Budvanski krug Vide Ognjenović”, u kojoj je pored poznate književnice i rediteljke, učestvovala i profesorica književnoti mr Božena Jelušić.

06-09-2019

Večeras počinje peto izdanje festivala "Novi val" u Budvi

Jubilarno peto izdanje festivala “Novi val”, čiji je cilj promocija mladih umjetnika iz Crne Gore i regiona, biće otvoreno večeras od 20 časova projekcijom kratkometražnog filma Nikole Stojanovića “Mi smo videli leto” u Starom gradu u Budvi.

Reklame