ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 07-08-2020

Mornari imaju dnevnu kvotu za PCR testiranja kao i svog koordinatora

Sa Unijom pomoraca dogovorena je dnevna kvota uzoraka koja je prikladna aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, koja ne ugrožava funkcionisanje laboratorije i njene javno-zdravstvene funkcije, imenovanje i koordinator testiranja samo za pomorce tako da se oni testiraju na dnevnom nivou, saopštili su Pobjedi iz Instituta za javno zdravlje.

07-08-2020

Svijet pred tempiranom bombom stečajeva

Vlade širom svijeta pokušavaju da preduzmu mjere kako bi pomogle kompanijama pogođenim širenjem novog koronavirusa, ali svijet se suočava s tempiranom bombom bankrota.

Sport 07-08-2020

VPSCG: Otkazan Montenegro open

Međunarodni plivački miting Montenegro Open, koji je bio predviđen za 15. i 16. avgust otkazan je i neće biti održan ove godine, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG).

Politika 07-08-2020

(VIDEO) URA Budva: Sazivanjem sjednice po hitnom postupku u subotu, nova skupštinska većina grubo krši zakon

"Ovakvim nonšalantnim odlučivanjem o nedvosmislenim i provjerljivim činjenicama građanima se šalje opasna poruka da ako nisu dio DPS-a, ne mogu računati ni na institucije sistema. To podrazumijeva da ne postoje profesionalizam, nezavisnost, objektivnost i nepristrasnost institucija, pogotovo onih nadležnih, da sankcionišu zloupotrebe. Sve je očitije da ako niste DPS, ne možete biti ni Crnogorac, ni građanin na čijoj strani mogu biti pravo i istina", poručili su iz budvanske URE na današnjoj konferenciji za novinare.

07-08-2020

Taktika OKG Pendrek & Pajser koalicije – kad ne znaš što ćeš, pričaj o nacionalizmu

Da OKG DPS sa državnog nivoa uporno plasira preko svojih lokalnih poslušnika teme koje nemaju nikakve veze sa lokalnim izborima, kao i da je to taktika koja je zauzeta ne bi li se napravila predreferendumska atmosfera u trenutku kada je DPS pritisnut ekonomskom propašću države koju je sam izazvao, navodi se u saopštenju koalicije "Marko Bato Carevć - Za budućnost Budve".

07-08-2020

Midorović: Budva nije imala strategiju turizma, imamo rješenje za taj problem

Iva Midorović, kandidatkinja za odbornicu sa liste Dragan Krapović - Budva je naša nacija - Demokrate - Demokratska Crna Gora, ističe da Budva, kao grad koji donosi polovinu turističkog prihoda zemlje, nije imala donešenu strategiju razvoja turizma. Kako navodi, oni za taj problem imaju rješenje.

Sport 07-08-2020

Rukometni kamp od 15. do 24. avgusta na Ivanovim Koritima

Rukometni kamp na Ivanovim Koritima za dječake biće održan od 15. do 24. avgusta, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

07-08-2020

Mir je naša nacija: Da se ministarstvo kulture, koje je već decenijama partijski servis, transformiše u servis stvaralaca

"Više od hiljadu stvaralaca svih profila, podržalo je naše nastojanje da demontiramo bezakonje, nesposobnost i partijsko podaništvo Ministarstva kulture", saopšteno je iz iz koalicije "Mir je naša nacija".

07-08-2020

SNP CG: Zadnjih desetak dana crnogorsko državljanstvo protivzakonito stekao veliki broj lica

Iz SNP CG ocijenili su da je ažuriranje biračkog spiska od strane Uprave policije, bez kontrole učesnika u parlamentarnom procesu, najveća prepreka povjerenju u izborni proces. Kako su istakli, zadnjih desetak dana crnogorsko državljanstvo je protivzakonito stekao veliki broj lica koja nisu imala pravnog osnova za upis. Ta lica, prema njihovim riječima, vještački uvećavaju birački spisak.

07-08-2020

Gost emisije Sportsko popodne Nikola Marojević

Nakon što se oprobao u fudbalu u nekoliko crnogorskih prvoligaša, naš ovonedeljni sagovornik Nikola Marojević vec pet godina gradi karijeru preko okeana. Prvo je bio dio scene malog fudbala u Kanadi da bi se posle preselio u Sjedinjene Americke Države , i sada je u Čikagu. Koliko se ta vrsta malog fudbala koja je izuzetno popularna u americi razlikuje od one vrste koju mi poznajemo i koliko je teško zamijeniti adresu i otići daleko od porodice saznaćemo u ovonedeljnom izdanju emisije Sportsko popodne.

Politika 07-08-2020

(VIDEO) Radović: Ova hunta i uzurpatori vlasti pokušavaju da naprave film da je sve normalno

Budvanski funkcioneri predvođeni Krstom Radovićem i Markom Carevićem ovog jutra ponovo su se okupili ispred zgrade Opštine, a zatim se uputili ka službenom ulazu. Tu su ih, kao tokom cijelog minulog perioda, dočekali pripadnici privatnog obezbjeđenja i službenici policije koji su im onemogućili prolazak.

Zanimljivosti 07-08-2020

Kašasti sok od lubenice i miješanog voća

Za danas recept zdravog napitka koji osvježava a ne goji!

Ekonomija 07-08-2020

Ministarstvo ekonomije do sada odobrilo subvencije u iznosu od 2,52 miliona

Putem programa za subvencionisanje julskih zarada zaključno sa četvrtkom je isplaćeno ili se nalazi u postupku isplate 2,96 hiljada zahtjeva, u iznosu od 2,52 miliona eura, a kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da to čini 92 odsto od svih primljenih zahtjeva.

Politika 07-08-2020

Pejović: Inspekcija da preduzme mjere povodom sazivanja 40. sjednice SO Budva

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva Mijomir Pejović podnio je inicijativu Upravi za inspekcijske poslove, kako bi se preduzele mjere inspekcijskog nadzora u cilju sprječavanja širenja novog koronavirusa, a povodom sazivanja 40. sjednice SO Budva po hitnom postupku, koja je zakazana za sjutra.

Zanimljivosti 07-08-2020

Snima se biografski film o Vitni Hjuston

Scenario je napisao Entoni Mekkarten, koji je bio i scenarista "Boemske rapsodije", filma o frontmenu grupe Queen Frediju Merkjuriju, a dio ugovora koji je sklopio Sony podrazumijeva bioskopsku premijeru filma u novembru 2022. godine.

Reklame