ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 26-02-2020

U okviru kampanje Budi odgovoran evidentirano osam pritužbi

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano osam primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna, prenosi agencija Mina.

26-02-2020

Skoro 8.000 ljudi na listi čekanja za put u svemir

Kompanija za svemirski turizam Virgin Galactic, koja svoje prve klijente u svemir planira poslati do ljeta 2020. godine, najavila je da će zbog velike potražnje u prodaju pustiti još karata te je udvostručila broj rezervacija u odnosu na septembar 2019.

Društvo 26-02-2020

Uskoro novi pravilnik o označavanju robe na Brajevom pismu

Novi pravilnik o označavanju robe na Brajevom pismu Pravilnik o listi proizvoda i načinu isticanja obavještenja o robi na Brajevom pismu uskoro bi trebalo da bude stavljen van snage i da se donese novi koji će urediti ovo pitanje na način koji je optimalno primjenjiv. To je najavljeno iz Ministarstva ekonomije na sjednici Odbora udruženja trgovine.

Ekonomija 26-02-2020

U januaru 0,9 odsto više gostiju

U Crnoj Gori je u januaru u kolektivnom smještaju boravilo 27,22 hiljade turista, 0,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Društvo 26-02-2020

Dani dijaloga u Budvi: Uloga žena u u društvenoj koheziji

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori organizuje dvodnevnu konferenciju „Dani dijaloga: Uloga žena u društvenoj koheziji“, koja će biti otvorena sjutra, u četvrtak, 27. februara, u budvanskom hotelu "Avala" sa početkom u 10 časova.

Kultura 26-02-2020

Predstavljanja zbornika „Kniževno djelo Stefana Mitrova Ljubiše u svom vremenu i danas (1878–2018)“

Predstavljanje zbornika „Književno djelo Stefana Mitrova Ljubiše u svom vremenu i danas (1878–2018)“, u izdanju Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, održaće se u okviru manifestacije „Ljubišini dani“ 2020. godine sjutra, 27. februara, u velikoj sali Moderne galerije „Jovo Ivanović“ sa početkom u 19 časova.

Kultura 26-02-2020

Poslije 500 godina od smrti, Da Vinči fascinirao više od milion posjetilaca Luvra

Izložbu posvećena 500. godišnjici smrti renesansnog majstora Leonarda Da Vinčija u pariskom muzeju "Luvr", posjetilo je 1,1 miliona ljudi, saopštila je uprava te kulturne ustanove.

Sport 26-02-2020

Mertens postigao prekrasan gol protiv Barse i stigao Hamšika! (VIDEO)

Dries Mertens izazvao oduševljenje na stadionu "San Paolo" i utišao navijače "Barselone".

Društvo 26-02-2020

CEDIS: Januarska potrošnja struje niža od prošlogodišnje

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 264.493.600 kWh električne energije, što je za oko pet odsto više u odnosu na decembarsku potrošnju i za sedam odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema (CEDIS).

Kultura 26-02-2020

U Crvenoj komuni otvorena izložba „Paštrovići i ruski dvor“

Izložba pod nazivom „Paštrovići i ruski dvor“ autora mr Marka Janketića, koja pripada programu manifestacije "Ljubišini dani", otvorena je sinoć u petrovačkom Spomen domu "Crvena komuna".

Kultura 26-02-2020

Održana promocija knjige "Prolaznici" Jovanke Vukanović

U Narodnoj biblioteci Budve, u utorak je promovisana poetska zbirka „Prolaznici“ Jovanke Vukanović. O knjizi su govorili recenzentkinja knjige mr Božena Jelušić, pjesnikinja Sonja Živaljević i autorka Jovanka Vukanović, pjesnikinja i književna kritičarka.

Društvo 26-02-2020

UP: Realizovana velika međunarodna policijska akcija – u Arubi zaplijenjena velika količina kokaina, uhapšeni crnogorski državljani

Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu "Aressa" zasadazaplijenjeno više od jedne tone kokaina, saopšteno je iz Uprave policije.

26-02-2020

Gost večerašnje emisije "Problem" Ninoslav Kaluđerović

Večerašnja emisija Problem koja se emituje na kanalu RTV Budva od 20.05h, otvara pitanje predloga nove cijene komunalnog opremanja građevinskog zemljišta. Da li je povećanje cijene komunalija opravdano, pitaćemo načelnika Službe za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, Ninoslava Kaluđerovića.

Društvo 26-02-2020

Dan škole u OŠ ''Stefan Mitrov Ljubiša"

JU OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" u ponedjeljak 2. marta obilježava Dan škole. Tim povodom biće organizovan bogat program.

Kultura 26-02-2020

"Grudi" u zvaničnoj selekciji festivala u Buenos Airesu

Serija "Grudi", u režiji Marije Perović, u zvaničnoj je selekciji prestižnog Internacionalnog festivala "Buenos Aires Series", u kategoriji "Najbolja internacionalna serija". Šesto idanje festivala biće održano od 2. do 6. marta u Buenos Airesu.

Reklame