ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-02-2016

Saopštenje JP Morsko dobro

"U vezi sa informacijama koje su se pojavile u medijama dana 10.02.2016.godine, u vezi sa eventualnim poništenjem Javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup kupališta prema planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za opštinu Budva (0206­3255/1 OD 30.12.2015), Javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup kupališta prema planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za opštinu Bar (br. 0206­25/1 OD 05.01.2016)i Javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup kupališta prema planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za opštinu Kotor i Tivat (0206­9/1 OD 04.01.2016), obavještavamo javnost da je zaustavljen postupak vrednovanja ponuda po ovim javnim pozivima, budući da smo naknadno utvrdili da je prilikom njihove objave došlo do propusta.

Naime, objavljeni javni pozivi nisu usklađeni sa Odlukom o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova morskog dobra prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra Upravnog odbora Javnog preduzeća broj: 0203­3192/2 od 15.12.2015. god., na koju je Vlada Crne Gore dala saglasnost i Odlukom kojom se usvajaju javni pozivi za zakup javnih kupališta Upravnog odbora broj:0203­3239/3­4 od 29.12.2015.god.

Zapravo, u Odluci o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova

morskog dobra prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra, kao obavezan

sadržaj ponude, za fizička koja konkurišu na tenderu, navedeno je da je neophodno da ponuđač dostavi:

-­ potvrdu Poreske uprave da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa...“ ( tačka 5.1.2. alineja 3 i tačka 5.1.3. alineja 6. Odluke); dok je u Javnom pozivu u Poglavlju IV ­ Sadžaj ponude, u tački 4.1.1. (za fizička lica), alineja 3. tražena:
-­ potvrda Uprave lokalnih javnih prihoda prebivališta ponuđača da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa...“.

Dakle, greška je sadržana u nesaglasnosti navedenog stava iz Javnog poziva sa stavom Odluke koji se odnosi na navedeno pitanje.

Navedena greška čini formalni nedostatak postupka koji bi mogao usloviti naknadno poništenje odluka eventualno donijetih na osnovu takvog Poziva. U takvoj situaciji mogle bi nastati štete po buduće korisnike i posledice po normalno funkcionisanje kupališta. Iz navedenih razloga zaustavljen je postupak vrednovanja ponuda i informacija o nastalom problemu je dostavljena Upravnom odboru.

U vezi sa navodima u dnevnim novinama „Dan“ i „Vijesti“­ „ Brisali ime na koverti“, obavješatavamo javnost da je u Javnim pozivima precizirano sta moze da pisati na koverti u kojoj je ponuda:

VIII Vrijeme i mjesto podnošenja ponuda
Ponude se dostavljaju svakog radnog dana od 08.30 do 15.00 časova od dana objavljivanja ovog poziva, zaključno sa 29.01.2016.god. do 11.00 časova neposrednom predajom na arhivi Javnog preduzeća u zapečaćenim kovertama sa naznakom „ZA POSTUPAK PRIKUPLJANJA PONUDA“, „PONUDA ZA KUPALIŠTE POD REDNIM BROJEM ___________ “.

Takođe, odlučno odbacujemo navode iz dijela štampe da je javni poziv za zakup plaža zaustavljen pod pritiskom ili u interesu bilo kojeg učesnika u postupku ili drugog pojedinca", navodi se u saopštenju.