ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-05-2019

RJ Zelenilo spremno dočekuje sezonu

Većna javnih službi i preduzeća će uprkos brojnim problemima spremno dočekati sezonu, zaključeno je na sastanku koordinacionog tima za praćenje turističke sezone. Vremenske neprilike i birokratske procedure malo su produžili radove u pojedinim službama ali će se zahvaljujuci njihovoj operativnosti, turisti ipak spremno dočekati.

Uredno pokošene i dekorisane raznobojnim cvijećem zelene površine u našem gradu mame poglede ne samo turista već i mještana koji se iskreno raduju čak i najmanjem komadu prirode koje je u gradovima uvijek malo. Ovakav prizor dugujemo Radnoj jedinici zelenilo koja je prema riječima Ilije Gigovića iz Komunalnog preduzeća u predhodnom periodu imala pune ruke posla.

“Mislim da su za sada vidlljivi efekti rada, mislim prvenstveno na ukrašavanje i uljepšavanje samog jezgra grada sadnjom sezonskog cvijeća, a primarni cilj nam je sanacija šetališta zbog uklanjanja privremenih lokacija i objekata", kazao je Gigović.

Kako je istakao, u planu je postavljanje velikih dekorativnih saksija u potezu od Mogrena do sole Mia, a u toku su i radovi na Strelištu na Košljunu. Radna jedinica rasvjeta takodje je spremna za početak Igara malih zemalja. Komunalno preduzece moze se odnedavno pohvaliti i sa dva nova vozila Smećara i Auto cistijerna.