ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-07-2016

Predsjednik Opštine ugostio jednoroditeljske i socijalno ugrožene porodice u Aquaparku

Predsjednik Opštine Budva, doc. dr Srđa Popović, ugostio je u nedjelju, 24. jula 2016. godine, u novootvorenom Akva parku na Toplišu više jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica okupljenih oko podgoričke NVO "Zinak".

Ukupno 28 djece i 15 roditelja uživalo je besplatno u programu koje su im priredili Opština Budva i kompanija Aquaterra solutions koja upravlja Akva parkom. Aquaterra solutions je djeci i njihovim roditeljima omogućila da u potpunosti uživaju u svim sadržajima ovog zabavno-rekreativnog kompleksa, a troškove ručka i osvježenja obezbijedila je Opština Budva.

Nikoleta Strugar, izvršna direktorica NVO "Zinak", kazala je da organizacija postoji već 16 mjeseci, te da se na human i volonterski način, sa dosta entuzijazma svakodnevno bori za interese najmlađih članova našeg društva. Dodala je, takođe, da su članovi ovog udruženja navikli na prijatna iznenađenja koja im se priređuju, s obzirom na to da se bave konkretnim servisima podrške uz fokus na jednoroditeljske i višečlane porodice, prvenstveno iz Podgorice, ali i iz cijele zemlje. Naglasila je da je ovo veliki doživljaj za djecu i za roditelje, kao i da mnogi od njih ne bi bili u prilici da sebi priušte zadovoljstvo te vrste. Na kraju obraćanja iskazala je zahvalnost domaćinima – Opštini Budva, predsjedniku dr Popoviću i Akva parku.

Popović je istakao da je lokalna samouprava našeg grada prepoznala značaj problema sa kojima se susrijeću socijalno ugrožene i jednoroditeljske porodice u Crnoj Gori, naglasivši da je na ovaj način učinjen lijep gest od strane uprave Akva parka koja je izašla u susret ovoj inicijativi, te iskoristio priliku da im se javno zahvali.