ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

10-12-2016

Otvorena izložba mozaika Jovana Pake Kentere

Novogodišnja izložba mozaika pod nazivom "Oprosti kamenu što ćuti", Jovana Pake Kentere, istaknutog umjetnika iz Svetog Stefana, otvorena je sinoć, 09. decembra 2016. g., u Akademiji znanja u Budvi.

"Turistička organizacija opštine Budva je od manastira Praskvica, preko hotela “Splendid” i crkve Santa Maria in Punta u Starom gradu, do Akademije znanja, pokrovitelj izložbe mozaika Pake Kentere, koja svakim ponovnim predstavljanjem pred javnosti otkriva novo djelo, ovoga puta čak dva nova rada, uvećavajući tako opus ovog paštrovskog umjetnika koji strpljivo u svom ateljeu slaže “sitan kamen do kamena”." - istakla je Jelena Gluščević, zamjenica direktora TO Budve.

Nakon uvodne riječi i pozdravnog govora zamjenice direktora TO Budve, prisutnima su se obratili Rajka Špadijer, sekretarka Sekratarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, koja je istakla značaj stvaralaštva paštrovskog umjetnika i svih umjetnika Budve i zvanično otvorila izložbu i Jovan Paka Kentera, koji je lijepim riječima zahvalio organizatoru.

Otvaranje izložbe je priređeno u okviru "Budvanskih novembarskih dana", koji su upriličeni kao prateći kulturni program Dana opštine Budva, a svi zainteresovani će radove moći da pogledaju u Akademiji znanja sve do januara mjeseca.