ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

28-04-2017

Otvaranje Adriatic Sea Foruma u Budvi

U četvrtak 27. aprila, otvoren je Adriatic Sea Forum na kome su govorili Olivera Brajović, generalna direktorica Direktorata za turistički razvoj i standarde, Veselin Marković, potpresjednik Opštine Budva, Vladan Radonjić, generalni direktor Direktorata za pomorski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Dragoljub Marković, pomoćnik direktora Javnog preduzeća Morsko dobro i Kristijan Pavić, predsjednik asosijacije MedCruise.

Ovom prilikom potpredsjednik Marković izrazio je zadovoljstvo što su organizatori izabrali Budvu za mjesto održavanja ove prestižne manifestacije.

Budva je druga opština po broju registrovanih aktivnih privrednih subjekata u Crnoj Gori, a prva per capita, danas ona predstavlja najjači stub crnogorske ekonomije, države u kojoj je turistička industrija najvažniji razvojni prioritet, istakao je ovom prilikom potpredsjednik Marković.

Adriatic Sea Forum predstavlja dvodnevni događaj za kruzing, trajektnu, jedriličarsku i jahting industriju koji se održava u organizaciji kompanije Risposte Turismo iz Venecije, a uz podršku, Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, JP Morsko dobro, Luke Kotor i Turističke organizacije Budve.