ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-05-2018

Medjunarodna naučna konferencija "Učitelji budućnosti"

17. Medjunarodna naučna konferencija, “Učitelji budućnosti”, koju organizuje Institut za mendadžmetn znanja iz Skoplja, u suorganizaciji sa 42 visokoškolske institucije, među kojima je i budvanski Fakultet za biznis i turizam, počeće sjutra u zgradi Akademije znanja.

Dan kasnije, plenarne sesije će se održati i u TN ”Slovenska plaža”, kazao je direktor makedonskog Instituta, prof. Robert.

Kako je istakao Dimitrovski, konferencija će okupiti preko 200 učesnika iz 13 zemalja.

"Interesantno je što nam se ove godine priključio program “Kultura zelenog života” iz Londona, odakle nam dolaze tri predavača, koji će govoriti na različite teme. “U okviru konferencije, sjutra će se od 10.30h održati Okrugli sto na vrlo interesantnu temu, koja će tek biti predmet istraživanja, saradnje i prakse, “Javno i privatno partnerstvo u visokom obrazovanju”, na kome će govoriti prof. Siniša Zarić sa beogradskog Univerziteta i prof. dr Rade Ratković sa budvanskog Fakulteta za biznis i turizam”, kazao je Dimitrovski, dodajući da na skupu učestvuju eminentni profesori, koji će imati značajna izlaganja", naveo je on.

Plenarna sesija zakazana je za sjutra u 13 sati u zgradi Akademije znanja, a nakon toga, od 15 sati, biće održano šest tematskih sesija. Okrugli sto na temu “Zelena učionica”, biće održan dan kasnije u TN “Slovenska plaža”.