ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-07-2014

Ljetnje arheološke radionice u Budvi

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u periodu od 24. jula do 3. septembra, u Budvi će biti realizovan projekat pod nazivom Archeolab odnosno ljetnje arheološke radionice.

Djeca uzrasta od 5 do 15 godina, kroz igru i direktno eksperimentisanje, učestvuju u simulaciji arheološkog iskopavanja gdje u drvenom boksu, ispunjenom slojevima zemlje, pronalaze predmete koji odgovaraju određenim vremenskim periodima.

Ciljevi radionice su sticanje znanja o formativnim procesima arheoloških zapisa; asimiliranje kompleksnih koncepata putem igre poput pojmova prostora i vremena datih fizičkim preslojavanjem sedimenata koji su se nataložili tokom dugog hronološkog ciklus; otkriti da se ispod površine zemlje nalazi čitav jedan svijet koji samo čeka da bude otkriven, te da se arheološki nalazi ne pronalaze samo na arheološkim iskopavanjima u dalekim egzotičnim zemljama, već da se mogu pronaći i ispod puta kojim koračamo svaki dan.

Jedan od rezultata koji se očekuju jeste stimulacija procesa učenja, motivacije i kreativnosti kod djece.

Projekat nam stiže iz Italije gdje već duže vremena uspješno funkcioniše u organizaciji arheološkinje gospođe Asje Zec.

Učešće je besplatno a grupe će se formirati ili na licu mjesta odnosno na lokaciji održavanja radionice ili putem prijave.

Zainteresovani građani sve informacije mogu dobiti putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 033 403 840 svakim radnim danom od 8h-14h.