ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-09-2019

Džiu-džicu reprezentacijana na Svjetskom kupu i Balkanskom prvenstvu u Rumuniji

Džiu-džicu reprezentacija Crne Gore juče je otputovala na Svjteski kup za takmičare U12, U14 i U16 i otvoreno prvenstvo Balkana za seniore, U18 i U21, koje se od 13. do 15. septembra održava u Bukureštu.

Na ovim takmičenjima nastupiće 39 takmičara iz Crne Gore. Dio takmičara koji je već učestvovao na ovakvim manifestacijama će, sigurni smo potvrditi svoju visoku klasu a takmičari koji po prvi put učestvuju dobijaju izvanrednu priliku za dokazivanjem, saopšteno je iz Đžiu - džicu saveza Crne Gore.

"Našu reprezentaciju predvodi selektor Stefan Vukotić koji će takodje učestvovati u svojim disciplinama. Pravdu na ovim prestižnim takmičenjima dijeliće naši internacionalni arbitri Kujović Srdjan i Jovanović Sladjan. Vodja puta ovom prilikom je Boltić Saša iz Bara, inače član Upravnog odbora Džiu-džicu saveza Crne Gotre a u vodjstvu reprezentacije je i sekratarka JJSCG Jelena Mitrović. Takmičenja će se odvijati u borbama po kategorijama, ne-wazi takođe po kategorijama i Duo sistemu. Naša reprezentacija nas je mnogo puta do sada obradovala solidnim međunarodnim rezultatima pa je i ovoga puta prilika da se takvi rezultati ponove", navode u saopštenju.

Iz Džiu-džicu kluba „Budva“, kao članovi reprezentacije Crne Gore, osim Stefana Vukotića, otputovali su Lidija Caković, Filip Pešić, Luka Trninić, Mateja Trninić, Milica Mihaljević, Ljubica Nikčević, Nina Bogićević, Andrej Kaljević, Ksenija Kuljača, i Pavle Savićević.