ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-12-2016

Dušica Labović objavila novu dramu

Književnica Dušica Labović iz Budve, koja poslednjih godina živi i stvara u Moskvi, objavila je novu dramu pod nazivom: “Veličine i boje”.

Riječ je o drami, sa komičnim i ujedno dirljivim tekstom, smještena u jednom od elitnih moskovskih naselja, donoosi priču o moralno razrušenoj socijalnoj slojevitosti, o odnosima u savremenom braku, priznanju ljubavi, o potrebi uspješnih muškaraca za mladom ljubavnicom, za bogatstvom i ujedno, o prioritetima današnjeg društva. Glavna junakinja je poznata pjesnikinja, koja otkrivanjem druge strane svog licca, otkriva i u čemu je dijalektičnost savremenog odnosa, kao i umijenje popraviti ono, što je odavno bilo slomljeno, saopšteno je iz NIP ART-PRESS iz Budve.

Dušica Labović, rodjena je 28. 0ktobra 1982. godine u Baru. U rodnoj Budvi, završila je gimnaziju, a zvanje diplomiranog profesora filozofije, stekla je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2006. godine. Diplomu Master upravljanja savremenim projektima, stekla je 2015. godine, na MGIIT, “Moskovskom Gosudarstvenom Institutu imena U.A. Senkejeviča”.

Do sada je objavila tri knjige: romane, Enso 2013 i “Tajna jednog mosta 2014., kao i dramu “Lucia della Butua, 2015. godine. Saraddnica je Naučno istraživačkog centra “Akademski” u Moskvi, saopšteno je iz budvanskog ART-PRESSA.