ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

07-08-2020

DPS: DIK da preispita odluku

Imajući u vidu složenu epidemiološku situaciju a vezano za pandemiju novog koronavirusa, apsolutno smo svjesni izazova pred kojim se nalazi Državna izborna komisija kada je u pitanju propisivanje pravila pod kojim je potrebno održati predstojeću kampanju i izborni dan, saopštili su iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

"Ipak, kao partija koja se posvećeno bori za afirmaciju principa vladavine prava smatramo da biračko, kao Ustavom zagarantovano pravo, ne smije biti dovedeno u pitanje pod bilo kojim uslovima i okolnostima - pa ni ovim u kojima se trenutno nalazimo.

Smatramo, dakle, da je obaveza državnih organa da svima omoguće da iskoriste svoje biračko pravo i u tom kontekstu cijenimo značajnim neka od iskustava država regiona koje su nedavno, u sličnoj situaciji, održale izbore.

Vjerujemo, dakle, da će Državna izborna komisija preispitati svoju odluku i uvažiti mišljenja i sugestije političkih partija, te da će na kraju svima biti omogućeno da ostvare svoja Ustavom garantovana prava", navodi se u saopštenju emokratske partije socijalista Crne Gore.