ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

16-02-2020

Demokrate Budva: Neko kao DF ne može preispitivati naše principe ni „našu koaliciju“

Poštovani sugradjani, neko kao DF, a ko nema principa u političkom djelovanju, ne može preispitivati naše principe, a takodje ni „našu koaliciju“, poručuju budvanske Demokrate reagujući na jučerašnje saopštenje Demokratskog fronta Budva.


Kako ističu u saopštenju, ne prihvataju da im se drže političke lekcije- tirade, sa bezbroj odavno izlizanih floskula.

"A pogotovo osuđujujemo pokušaj monopolizacije zaista veličanstvenih litija! Naravno, priroda tih mirnih i dostojanstvenih skupova je crkvena, nadnacionalna i nadpartijska", navode u saopštenju.

Što se tiče RTV Budva i v.d. glavne urednice, kako dodaju, adresa za sve zainteresovane je direktor RTV Budva i Savjet RTV Budva.

"Činjenica je da već četiri godine nema glavnog i odgovornog urednika RTV Budva u punom kapacitetu. Dakle, četiri godine se smjenjuju vršioci dužnosti na toj poziciji unutar RTV Budva. Raspisivanje konkursa je logičan slijed događaja i zakonska obaveza jer nije raspisivan više od tri godine unazad. Nadalje, stavljanje na teret nama „korist od bestijalnosti režima“ je praktično parodija, i to iz dva razloga. Prvi je činjenica da VI kao lokalna vlast mnogo bolje saradjujete sa „režimom“ (Carević je priznao u emisiji "Načisto" tajni susret sa Đukanovićem) nego MI. A drugi razlog, kad već pričamo o principima je činjenica da recimo advokat Rodić (angažovan u predmetu WTE) nije imao isti tretman, dakle njemu je ukinuto punomoćje, zbog toga što je pod optužnicom! Gdje su tu principi?!", pitaju Demokrate.

Što se njih tiče, kako ističu, oni su njihov odnos prema RTV Budva pokazali tokom ovog mandata, te smatraju da gradjani i ukupna javnost treba da sude o tome kako žele.

"Da ne ostanemo dužni oko Muzeja i Galerija. Principijelno ne prihvatamo da direktorka Đurašković sebi ugovorom pribavi više prava nego svi drugi rukovodioci u Opštini Budva, svi direktori opštinskih preduzeća i ustanova, bez izuzetka. Na kraju, moramo podsjetiti sve, da Demokrate ne kontrolišu samostalno niti jedan jedini Odbor direktora, Upravni odbor Dnevnog Centra ili Savjet Muzeja. Prihvatili smo da imamo po jednog člana u svakom upravljačkom tijelu, iako imamo osam odbornika, a svi ostali u koaliciji mnogo manje. Dakle, sve odluke moraju donijeti više koalicionih činilaca", zaključuje se u reagovanju OO Demokratske Crne Gore Budva.