ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-02-2017

Crna Gora zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu

Crna Gora je “zemlja partner” 39. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, čime se nastavlja uspješna regionalna saradnja Crne Gore i Srbije u oblasti turizma.

Ova najveća turistička manifestacija u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope biće održana od 23. do 26.februara, kada će se na Beogradskom sajmu predstaviti najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, turistički centri, hoteli, planine, banje,jezera, gradovi, regije, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori sa svih kontinenata.

Promocija Crne Gore pod sloganom „Crna Gora-Uvijek drugačija“ počeće 22. februara, defileom mažoretki i gradske muzike Praznika mimoze Knez Mihailovom ulicom. Takođe, u susret sajmu Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i HG „Budvanska rivijera“ upriličiće Veče Crne Gore u Beogradu, gdje se očekuje prisustvo brojnih partnera, predstavnika Vlade Republike Srbije, turoperatora, javnih ličnosti i medija.

U okviru predstavljanja Crne Gore na sajmu Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Ambasadom Crne Gore u Srbiji, predstaviće, turističku ponudu Crne Gore, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama strateškim partnerima i turističkom privredom.

Tokom trajanja sajma, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić imaće sastanke sa ministrima i privrednicima iz Srbije, na kojima će biti razmatrani modeli buduće saradnje.

Takođe, 24. februara održaće se II Turistički forum, u organizaciji udruženja za turizam privrednih komora Srbije i Crne Gore na temu „Unapređenje regionalne saradnje u oblasti turizma“, na kojem će govoriti direktorice nacionalnih turističkih organizacija dvije zemlje Željka Radak Kukavičić i Marija Labović.

Na sajmu, hotelijeri će ponuditi aranžmane za ovu sezonu, dok će predstavnici lokalnih turističkih organizacija predstaviti planirana kulturna i zabavna dešavanja, uz zanimljiv zabavni program i vrijedne nagradne igre za posjetioce štanda.
Sajam turizma upotpuniće još tri manifestacije koje se, već tradicionalno, održavaju u istom terminu – 8. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 13. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme – HORECA i 13. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“. Ovaj centralni turistički događaj u regionu okupiće više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja.