ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

27-09-2016

Bura budi Budvu: Bura će pomesti sva nepočinstva, prljavštinu i lošu sliku koju je predhodna vlast naslikala

Koalicija SNP-Demos "Bura budi Budvu" održala je press ispred zidina budvanskog Starog grada. Tema su bili hronični problemi sa kojima se suočava srce Budve.

Na konferenciji su govorili mr Lucija Đurašković i Veselin Marković.

Đurašković je kazala da će od 17. oktobra, kada koalicija osvoji vlast, prvo umiti Stari grad: početi sa svakodnevnim pranjem ulica, postavljanjem kanti za smeće i osposobljavanjem brojnih česmi.

"Jedan od primarnih ciljeva je povratiti Citadelu u vlasništvo grada, a sa njom i glavnu scenu Grad Teatra i time trajno riješiti - problem buke koji kalja ugled festivala. Dostojna i profesionalna prezentacija objekata od kulturno-istorijskog značaja je nešto što je kočilo ravnomjerni razvoj turističkih kapaciteta i posebna pažnja ce biti posvećena ovom pitanju", kazala je Đurašković.

Marković je poručio da će fokus biti na prostoru oko Starog grada, uklanjanju šankova i eliminisanju buke koju prizvode. Taj prostor se mora posvetiti pijačnim aktivnostima zaboravljenog ribarstva i poljoprivrede, i valorizovati kao povratak starim vrijednostima koje su bile kičma tradicije Budve.

"Više ničija svjetlosna "crijeva" neće ružiti i orobljavati Stari grad, jer Stari grad mora biti podsjetnik na mjesto iz kog je Budva krenula u razvoj, i mjesto kom će se Budvani vraćati.

Zato će Bura pomesti sva nepočinstva, prljavštinu i lošu sliku koju je predhodna vlast naslikala. Tada ćemo probuditi Budvu i postaviti je tamo gdje joj je mjesto: na pijedestal tradicije, napretka i ljepote", kazao je Marković na danas održanoj konferenciji za medije.