ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-11-2019

Bulatović i Marković o povlačenju punomoćja advokatskoj kancelariji Rodić saznali iz medija

Potpredsjednici Opštine Budva, Vladimir Bulatović i Marko Marković saopštili su da nisu obavješteni sa odlukom predsjednika Marka Carevića o povlačenju punomoćja advokatu Goranu Rodiću, koji je zastupao lokalnu samoupravu u spornim predmetima čija se vrijednost mjeri desetinama miliona eura.

Bulatović je, kako je naveo u saopštenju, sa odlukom o otkazu punomoćja advokatskoj kancelariji Rodić upoznat iz medijskih naslova, dodajući da nije postojala nikakva indicija, a kamoli informacija da se o tome razmišlja.

"Nepojmiljivo mi je da se bez adekvatnog obrazloženja otkazuje punomoć advokatskoj kancelariji koja je opštinu Budva dovela do situacije, da u spornim predmetima čija se vrijednost mjeri desetinama miliona eura, ima superiornu poziciju. Cjelokupna dešavanja mi impliciraju na koordinisanu akciju protiv kancelarije Rodić, kako od strane DPS-a na državnom nivou, tako sada i sa lokalnog nivoa, a u cilju obezbjeđivanja realizacije davno započetih projekata koji su raskrinkani, a tu prije svega mislim na projekte WTE i Cadmus cineplex", ističe Bulatović.

On smatra da će građane reallizacija pomenutih projekata u formi kakva je započeta u periodu prije 2016. godine, sve koštati preko 40 miliona eura.

"I to je bitno da građani znaju i da dobiju odgovor čemu sve ovo vodi", poručio je Bulatović.

O odluci Predsjednika Carevića da uskrati punomoćje advokatskoj kancelariji Rodić o zastupanju Opštine Budva u važnim slučajevima (WTE, Lovćen film…), i potpredsjednik Marković, kako ističe,
saznao je iz medija.

"Imali smo prethodnih dana više sastanaka na razne teme, čak je održan i kolegijum kod predsjednika Opštine nakon osmomjesečne pauze, ali niti jednom nije pomenuta kancelarija Rodić", navodi Marković, dodajući da ni Sekretarijat za zaštitu imovine nije konsultovan oko ovoga.

"Zaključujem da je predsjednik odluku donio sam iz njemu poznatih razloga. Naravno, očekujem da je javno obrazloži, jer je ovo veliko iznenađenje za mene, obzirom da je zahvaljujući radu kancelarije Rodić drastično poboljšana pravna pozicija opštine Budva u svakom od slučajeva u kojem nas je zastupao. U svakom slučaju, nakon ove odluke, velika odgovornost je na predsjedniku vezano za pravni epilog navedenih slučajeva i eventualne milionske posljedice koje mogu nastati po budžet Opštine i njenih građana", zaključio je Marković.