ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 03-09-2015

Neophodna pomoć porodici Radulović

Banka hrane pozvala je građane da pomognu šestočlanoj porodici Radulović koja u nehumanim uslovima živi u Komanima nadomak Podgorice.

Društvo 03-09-2015

Saradnja preduzetnica CG i Bugarske

Danas su u organizaciji Udruženja preduzetnica CG i Organizacije žena Budve, predstavnice Balkanskog udruženja žena u zanatstvu i Bugarskog udruženja preduzetnica, boravile u studijskoj posjeti Budvi, gdje su obišle Jadranski sajam, proizvodne pogone poslastičarnice Slovenske plaže i kompaniju Habitat.

Zanimljivosti 03-09-2015

Više od 225.000 uređaja iPhone i iPad zaraženo novim virusom

Više od 225.000 "Apple" telefona "iPhone" i tableta "iPad" hakerisano je novom porodicom informatičkih virusa "KeyRaider".

Društvo 03-09-2015

Vruće, od subote svježije

U Crnoj Gori danas će biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti poslijepodne. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 9 do 22, najviša dnevna od 25 do 36 stepeni.

Kultura 03-09-2015

Predstavljanje knjige Zorice Joksimović

U četvrtak 03. septembra 2015. godine, sa početkom u 20h u Modernoj galeriji u Budvi biće održano predstavljenje knjige autorke Zorane Joksimović. Knjiga nosi naziv „Od vode i kamena do priče i pričanja-po motivima budvanskih legendi“ i čine je četrnaest priča po motivima budvanskih legendi.

Kultura 03-09-2015

Konkurs za najljepšu pjesmu i priču o moru

NVO "Dramski studio Budva" i JU "Narodna biblioteka Budva" raspisuju konkurs festivala MALE MORSKE PJESME I PRIČE za najljepšu pjesmu i priču o moru.

Kultura 03-09-2015

Galerija na otvorenom u Budvi od danas

Projekat pod nazivom "Open Air Art", ima za cilj da umjetnost približi svakodnevnom životu, kroz izlaganje i performanse na otvorenom, u ovom slučaju, na ulicama Starog grada u Budvi, a prva izložba biće otvorena 3. septembra u 19 sati u ulici Vuka Karadžića.

Kultura 02-09-2015

Izložba fotografija Balše Gobović

U petak 4. septembra 2015. godine sa početkom u 20:30h biće otvorena izložba fotografija Balše Gobović.

Politika 02-09-2015

Telekom: Konkurs “Za svako dobro”

- Telekom je i ove godine raspisao konkurs pod nazivom “Za svako dobro”, u okviru kojeg će finansirati društveno-odgovorne projekte, od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnom iznosu od 35 hiljada eura, istakla je viši specijalista za strateško planiranje u Sektoru korporativne strategije i transformacije Telekoma Crne Gore Elvita Hadžifejzović u razgovoru sa Milijanom Mijušković.

Društvo 02-09-2015

Strip kao udžbenik

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva je ove školske godine po prvi put u svojoj istoriji objavio strip kao nastavno sredstvo, odnosno kao dodatak udžbeniku za predmet Građansko obrazovanje za VI razred.

Kultura 02-09-2015

Vlasta Mandić promovisala knjigu „Botunade“

Nakon knjige „Bokeška kužina“ koja je proglašena za naj knjigu godine, Vlasta Mandić je ovih dana promovisala i knjigu o Kotoru iz prošlosti „Botunade“ u kojoj na satirično komičan način, kroz dijaloge piše o bokeškim i primorskim naravima.

Društvo 02-09-2015

Negirali krivicu, presuda 11. septembra

Završeno je suđenje u slučaju "Košljun", a presuda će biti izrečena 11. septembra. U završnoj riječi advokati odbrane i osumnjičeni Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić i Jelica Petričević negirali su krivicu i ponovili da nemaju ništa sa djelima koja im se stavljaju na teret.

Društvo 02-09-2015

Morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju

- Rezultati ponovljenih analiza kvaliteta morske vode, koji su 31.08.2015. godine uzeti sa lokacija na kojima je u redovnom mjerenju voda bila van propisanih granica, pokazali su kvalitet mora K1 klase na svih četiri lokacija, što ukazuje da je morska voda i na kupalištima: "Sapore di mare" u Ulcinju, "Crvenoj plaži" u Baru, "Lučice" u Petrovcu i "Miršte" u opštini Herceg Novi, kvalitetna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Best Price - Guaranteed!
Reklame