ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

26-04-2024

Menadžment RTV Budva usvojio Pravilnik o izbornoj kampanji

Obavještavaju se svi politički subjekti koji će učestvovati u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Budvi raspisane za 26. maj da je menadžent RTV Budva usvojio Pravilnik o izbornoj kampanji.

Društvo 26-04-2024

Sjutra pretežno sunčano, uz promjenljivu oblačnost

Sjutra u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost tokom jutra ili prijepodneva.

Društvo 26-04-2024

Sve je spremno za početak 21. Međunarodnog karnevala u Budvi

Sjutra počinje jedna od najomiljenijih i najveselih manifestacija u Budvi, ona kojoj se neizmjerno raduju građani svih generacija, ali i posjetioci koji stižu iz cijelog regiona, Međunarodni budvanski karneval!

Društvo 26-04-2024

Udes na kružnom toku kod stadiona Lugovi, nema povrijeđenih

Na kružnom toku kod stadiona Lugovi danas se oko 13:40h dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je materijalna šteta, saopšteno je našem portalu iz Odjeljenja bezbjednosti Budva.

Društvo 26-04-2024

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga

U četvrtak 25. aprila, dežurnom sudiji u Sudu za prekršaje u Budvi, Odjeljenju u Herceg Novom, priveden je R.V (33) iz Nikšića, koji je zatečen da u saobraćaju na putu upravlja sa vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.

Društvo 26-04-2024

Sloboda medija se poboljšala, nekažnjivost napada na novinare prisutna

Sloboda medija u Crnoj Gori se poboljšala, ali nekažnjivost napada na novinare je i dalje porisutna, uključujući i ubistvo urednika lista Dan Duška Jovanovića iz 2004. godine, navodi se u izvještaju Amnesti internešnala o ljudskim pravima u Crnoj Gori za 2023. godinu.

Kultura 26-04-2024

Grad teatar: Dmitrij Sinkovski krajem jula u Budvi

U okviru ovogodišnjeg 38. festivala “Grad teatar” u Budvi će krajem jula nastupiti jedan od najtraženijih i najtalentovanijih umjetnika današnjice, Dmitrij Sinkovski, saopšteno je iz JU Grad teatar.

Društvo 26-04-2024

Vakcinacija protiv morbila i HPV i za vikend

U crnogorskim domovima zdravlja za vikend će biti organizovani dodatni termini za vakcinaciju protiv morbila, zauški, rubele i humanog papiloma virusa, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje. Iz te zdravstvene ustanove su pozvali roditelje čija djeca nisu vakcinisana, da ih dovedu na vakcinaciju u predviđenim terminima radnim danima, kao i u dodatnim terminima tokom subote i nedjelje.

26-04-2024

Tema večerašnjeg Pulsa: „Život djece s dijabetesom”

Dragi gledaoci,zakazujemo druženje na programu TV Budva danas u 18h uz novo izdanje emisije Puls.

Sport 26-04-2024

Pioniri Magic Basketa dominirali u pobjedi nad Risnom

U 26. kolu Lige mladih prvenstva Crne Gore u košarci, pioniri Magic Basketa su ostvarili ubjedljivu pobjedu nad ekipom Risna. Utakmica odigrana u gostima u Bijeloj završila je rezultatom 126:44 u korist Magic Basketa, što je bilo dovoljno da se osigura njihova dominacija.

Društvo 26-04-2024

Humanitarni vaskršnji bazar: Djeca Budve za svoje drugare sa onkologije

Milica Lješković koordinatorka Humanitarnog vaskršnjeg bazara koji je prvobitno bio najavljen 27. aprila ispred hotela Mogren, a koji su pripremala djeca škole vjeronauke pri hramu Svete Trojice u Starom gradu, najavila je male izmjene. Kako je kazala, prodaja rukotvorina za djecu sa onkologije biće sjutra ispred Hrama u 12 časova i u slučaju da preostane nešto, prodaja će se nastaviti posle dječije litije u 18 časova na istoj lokaciji.

Društvo 26-04-2024

Žarko Pavićević osuđen na dvije godine zatvora

Bivši gradonačelnik Bara, Žarko Pavićević osuđen je na dvije godine zatvora zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi, jer je kao najveći akcionar i predsjednik Odbora direktora Zavoda za izgradnju Bara prilikom izgradnje stambeno poslovnog prostora oštetio Poštu Crne Gore.

26-04-2024

Sezona počela, u Crnoj Gori popunjeno 80 odsto hotela

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela i već je popunjeno 80 odsto hotela, saopštila je v.d. generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma Svetlana Šljivančanin.

Društvo 26-04-2024

(VIDEO) Gradska muzika Budve sa NTO promoviše Budvu i Crnu Goru na sajmu turizma u Sarajevu

Gradska muzika postoji više od 118 godina, a kako je istakla u emisiji Jutrom iz Budve članica Stanislava Rajković, u subotu će nastupiti u Sarajevu u velikoj hali Mirze Delibašića, gdje će zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom predstaviti Budvu i Crnu Goru.