ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Zanimljivosti 04-07-2015

Video: Svi na Sea Dance

Odbrojavanje do početka Sea Dance festivala je počelo. Ostalo je još samo deset dana do četiri dana najluđeg i najboljeg provoda pod otvorenim nebom na Jazu, najljepšoj plaži Evrope. Za ovogodišnje drugo izdanje Najboljeg evropskog festivala vlada ogromno interesovanje turista iz preko 50 zemalja, sa svih kontinenata, počev od Australije do Sjeverne i Južne Amerike, među kojima prednjače gosti iz Zapadne Evrope, i to Velike Britanije, Francuske, Holandije i Belgije. Program na preko 7 bina sa više od 100 izvođača pratiće za 50% više turista u odnosu prošlu godinu! Njima će se pridružiti i brojne crnogorske javne ličnosti priznati voditelji, novinari, reditelji, glumci, muzičari, umjetnici.

Društvo 04-07-2015

Vrelo, do 36 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti.

Društvo 04-07-2015

FBT: Svečano uručenje stipendije

Svečano uručenje stipendije po osnovu konkursa „Moja biznis ideja u turizmu“ koji je na Fakultetu za biznis i turizam Budva trajao do 10. juna ove godine biće održano u prostorijama Fakulteta u utorak, 07. jula sa početkom u 8.30h.

Kultura 04-07-2015

Koncert Slobodanke Bobane Dabović - „Oslobađenje tišine“

U utorak 07. jula, sa početkom u 20h u Modernoj galeriji u Budvi biće održan koncert Slobodanke Bobane Dabović, pod nazivom „Oslobađenje tišine“.

Društvo 03-07-2015

Uručeni sertifikati polaznicama obuke za rad na računaru

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović i ministar Ministarstva za ljudska i manjinska prava, dr Suad Numanović uručili su danas u hotelu „Blue Star“, u Budvi, sertifikate polaznicama obuke za rad na računaru.

Kultura 03-07-2015

Poborsko veče gusala, folklora i humora

Poborsko veče gusala i epske poezije biće održano u hotelu Zamak Pobori u subotu, 4. jula, od 19 sati najavio je Đuro Zec koji sa bratom Mijom, veče gusala, humora i folklora organizuje drugu godinu za redom. Težnja organizatora je da događaj preraste u tradicionalnu, autentičnu manifestaciju.

Društvo 03-07-2015

Godišnje po osobi utošimo od 200 do 500 plastičnih kesa

- U prosjeku plastična kesa se koristi 25 minuta, a potrebno joj je od 100 – 500 godina da se raspadne (u zavisnosti od tipa plastike). U roku od jedne minute u svijetu se iskoristi oko 1 milion plastičnih kesa. Mnoge zemlje širom svijeta su uvele regulative kojima se organičava upotreba plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu. Sa druge strane, promoviše se upotreba kesa i cegera koje se mogu koristiti višestruko, navedeno je u saopštenju NVO Green home povodom Međunarodnog dana bez plastičnih kesa koji je danas akcijom u Podgorici obilježen prvi put u Crnoj Gori.

Društvo 03-07-2015

Kontrola prodaje na šetalištu

Inspektori komunalne policije svakodnevno su na terenu u kontroli vanpijačne prodaje na šetalištu, što je izraženije u ovom periodu.

Zanimljivosti 03-07-2015

VIDEO: Animirani film o životu Novaka Đokovića

Jedna mlada Poljakinja i studentkinja umjetnosti oduševila je i samog Novaka Đokovića napravivši kratak animirani film o njegovom odrastanju i karijeri.

Društvo 03-07-2015

Dio grada bez vode

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, potrošači u Budvi u naselju Dubovica lux, neće imati vodu danas do 13:00 sati.

Društvo 03-07-2015

Hapšenje Budvanina Vinetua Čokovića

U akciji pod nazivom “Vinetu” zaplenjeno je tri i po tone kokaina, oko 10 miliona eura u gotovini i uhapšeno 69 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

Društvo 03-07-2015

Dvije sedmice paklenih vrućina

Topli talas iz Sahare, koji se širi Evropom, neće zaobići ni Crnu Goru, kazao je Dnevnim novinama meteorolog Dušan Pavićević.

Kultura 03-07-2015

Izložba Žo An Lanvil

Izložba "Priroda univerzuma" čija je autorka Žo An Lanvil, biće večeras otvorena u Crkvi Santa Marija u 21 čas.

Sport 03-07-2015

Budvanska rivijera sa šampionom Evrope

Odbojkaši Budvanske rivijere u Ligi šampiona naredne sezone igraće u D grupi sa zvaničim prvakom Evrope, ruskim Zenitom iz Kazanja, turskom Halkbankom i austrijskim Hipo Tirolom, odlučeno je sinoć žrijebom u Beču.

Društvo 03-07-2015

I danas vrućina, do 36 stepeni

U Crnoj Gori i danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo, najviša temperatura do 36 stepeni.

Best Price - Guaranteed!
Reklame