ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

06-12-2022

(VIDEO) Predstava „Lutka sa kreveta broj 21“ odigrana pred budvanskom publikom

U okviru revije besplatnih predstava koje Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, u saradnji sa agencijom „Beo art“ iz Beograda, organizuju u hotelu Splendid, sinoć je odigrana „Lutka sa kreveta broj 21“.

Foto: CGNews

Tekst za predstavu „Lutka sa kreveta broj 21“ Đorđe Labović pisao je prije skoro pet decenija, a u režiji Slobodana Brankovića u martu ove godine je premijerno izvedena na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Priču o Vilmi, bivšoj logorašici „Kuće lutaka“, njenom životu, izborima i dilemi da li progovoriti o zločinu ili ne, na sceni oživljavaju Jasmina Večanski Kujundžić, Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov i Marko Marković.


Foto: CGNews

Glumac Marko Marković kazao je da mu je drago zbog velikog broja gledalaca te da mu je žao što sa predstavom nisu gostovali i ranije.



“U Sali je bio muk tokom cijele predstave i ta zauvijek tužna priča o aušvicu i kući lutaka mora uvijek da se ponavlja, I danas smo svjedoci da se ta teška i mučna istorija ponavlja” rekao je Marković.



Publika u Budvi će biti u prilici da u naredna tri dana pogleda i predstave “Sin” , “Udarna vest” i “Sitnice koje život znače”. Ulaz na sve predstave je besplatan.



TO Budva se zahvaljuje posjetiocima na velikom interesovanju i za sve tri preostale predstave za koje su sva mjesta popunjena.