ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-12-2022

(VIDEO) Jesenja šetnja ostrvom Sv Nikola

Lijepa priroda i jedinstveni pogled čari su šetnje na ostrvu Školj.

10-12-2022

(VIDEO) Bogatstvo biodiverziteta Crne Gore - južna regija

Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore u saradnji sa Solutions4You nastavlja sa misijom promocije prirode Crne Gore putem BioVal filmova o vrijednostima biodiverziteta tri regiona.

07-12-2022

(VIDEO) Mučić Marković: Od početka godine zbog nasilja nad ženama u Budvi podnijeto 28 krivičnih i 64 prekršajne prijave

Globalna kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ počela je 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja prema ženama i završava se 10. decembra

07-12-2022

Vojinović: Neće biti ukidanja produženih boravaka

Ministar prosvjete mr Miomir Vojinović najavio je da je formiran tim koji će obilaziti škole i naći rješenje kako bi produženi boravci nastavili da rade i u narednom polugodištu. Do ukidanja boravaka, kako je istakao, neće doći.

07-12-2022

U Budvi do sada sklopljeno 360 brakova, lideri po sklapanju brakova stranih državljana

Iz godine u godinu u Budvi se bilježi rast sklopljenih brakova, te do sada imamo 391 brak upisan u matični registar Budve, a od tih 391, čak 30 je upisano naknadnim putem, tako da se brojka do današnjeg dana može zaokružiti na 360 brakova.

07-12-2022

Podrška ECDC u svim aktivnostima značajnim za javno zdravlje

Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) pružiće punu podršku Institutu za javno zdravlje (IJZ) u svim planiranim aktivnostima, koje su značajne za javno zdravlje građana, kazala je direktorica ECDC-a Andrea Amon.

07-12-2022

Danas nestabilno vrijeme, do 16C

Umjereno do potpuno oblačno, mjestimično i povremeno sa slabom kišom. Na krajnjem sjeveroistoku, uglavnom suvo. Vjetar, slab do umjeren, na sjeveru povremeno i pojačan, jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 1 do 11, najviša dnevna od 5 do 16 stepeni.

06-12-2022

Ivona Medigović posjetila Dnevni centar „Biseri“ na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Pjesnikinja i blogerka iz Petrovca Ivona Medigović na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembra posjetila je JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“. Tom prilikom ona je razgovarala sa zaposlenima o položaju osoba sa invaliditetom u Budvi, a zaključak razmjene iskustava bio je da su primjene zakona važne u postizanju boljeg položaja OSI.

06-12-2022

Vuković pozvao partnere i sugrađane na Veče prijatelja JU SMŠ „Danilo Kiš“

Veče prijatelja JU SMŠ "Danilo Kiš" biće održano u srijedu, 7. decembra sa početkom u 19 sati u školskom amfiteatru, a kako je kazao direktor Krsto Vuković planirani su prezentacija škole, prigodni kulturno-umjetnički program, a potom i mogućnost da se prisutni izjasne o eventualnoj pomoći školi.

06-12-2022

Sjutra slaba kiša, do 16C

Umjereno do potpuno oblačno, mjestimično i povremeno sa slabom kišom. Na krajnjem sjeveroistoku, uglavnom suvo. Vjetar, slab do umjeren, na sjeveru povremeno i pojačan, jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 1 do 11, najviša dnevna od 5 do 16 stepeni.

06-12-2022

Budva: Dvije osobe lišene slobode u akciji suzbijanja ulične prodaje narkotika i pronalaska oružja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su jutros u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije sproveli aktivnost usmjerenu na suzbijanje ulične prodaje narkotika i pronalazak oružja u ilegalnom posjedu, a koja je rezultirala lišenjem slobode dvije osobe, saopštili su iz Uprave policije.

06-12-2022

Pješačka staza prema Kamenovu ponovo prohodna

Nakon uklonjenog odrona staza koja spaja Rafailoviće i Kamenovo je ponovo u funkciji i bezbjedna je za pješake.

06-12-2022

Dokić: O blokadi saobraćajnica nakon sjednice Vlade u četvrtak

Iz Udruženja Klaster prevoznici Crne Gore očekuju da će na sljedećoj sjednici Vlade u četvrtak ministar finansija Aleksandar Damjanović naći način da obezbijedi novac za autobuske prevoznike koji im je obećan sporazumom sa bivšim ministrom finansija. U suprotnom ne isključuju i mogućnost blokade saobraćajnica.

06-12-2022

Vodovod Budva: Pojašnjenje u vezi problema sa izlivanjem kanalizacije u naselju Babin Do

Nakon objave da se u naselju Babin Do izliva kanalizacija u VIII ulici stigla je brza reakcija iz budvanskog Vodovoda. Iako korisnici ne stiču utisak da je ovo problem u isključivoj nadležnosti Vodovoda, pošto je riječ o izlivanju fekalnih voda, iz ovog preduzeća su imali potrebu da pojasne građanima detalje u vezi ove problematike.

06-12-2022

Održan “Ladies Night” Rotari kluba Budva: Za Muzičku školu prikupljeno 17.000 evra

U subotu, 3. decembra je u hotelu „Splendid“ održano je tradicionalno zimsko druženje rotarijanaca zemlje i inostranstva na svečanosti „Ladies Night“ u organizaciji Rotari kluba Budva.

06-12-2022

Veče posvećeno ocu Momu Krivokapiću u Beogradu

U prepunoj kripti Spomen Hrama Svetog Save na Vračaru u subotu 3. decembra 2022. godine, bilo je veče posvećeno uglednom bokokotorskom arhijerejskom namesniku i dugogodišnjem kotorskom parohu protejereju-stavroforu Momčilu Momu Krivokapiću, koji se upokojio u Gospodu 29. aprila 2020. godine, saopšteno je iz Opštine Budva.

06-12-2022

Mještani ogorčeni zbog izlivanja kanalizacije u naselju Babin Do

Kanalizacija se izliva po asfaltu iz poštanskih zgrada u VIII ulici.

06-12-2022

Pretres na više lokacija u Budvi

Budvanska policija sa Posebnom jedinicom vrši pretres na nekoliko lokacija u tom gradu. Kako saznaje Portal RTCG, meta su osobe osumnjičene za prodaju droge.

06-12-2022

Oprezno zbog mokrih puteva i smanjene vidljivosti

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno mokrim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (ASMCG).

06-12-2022

Udruženja novinara traži benificiran radni staž i licence

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.