ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-03-2024

Dio naselja Stupovi danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, dans će bez napajanja električnom energijom, u terminu od 9 do 13 sati, ostati dio naselja Stupovi, dio ulice IV, XVI, XVII, saopšteno je iz CEDIS-a.

19-03-2024

NPCG dobija opremu za nadzor zaštićenih šumskih područja

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) potpisali su Sporazum za nabavku opreme koja će, kako je saopšteno, poboljšati nadzor i unaprijediti upravljanje zaštićenim područjima.

19-03-2024

U Budvi sve više uređenih zelenih površina

Komunalno preduzeće Budva zaduženo je za održavanja čistoće i zelenih površina, a predproljeće donosi sa sobom niz aktivnosti koje označavaju početak novog ciklusa brige o gradu.

19-03-2024

Više budvanskih naselja danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži danas će više budvanskih naselja nostati bez napajanja električnom energijom, saopšteno je iz CEDIS-a.

19-03-2024

Danas do 18 stepeni

Još tokom jutra ili prijepodneva povremeno kiša, u višim planinskim predjelima na sjeveru i susnježica i snijeg, a zatim postepeno razvedrvanje, prvo na zapadu zemlje.

18-03-2024

Uskladiti zakone u pogledu granice za odlazak u penziju

Na četvrtoj redovna sjednica Socijalnog savjeta Crne Gore kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta Slobodan Mikavica, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, razmatrana je inicijativa za usklađivanje Zakona o radu i Zakona o državnim službenicima i namještenicima u dijelu starosne granice za prestanak radnog odnosa po sili zakona, kako bi oba zakona propisala da ista iznosi 67 godina.

18-03-2024

Dio naselja Stupovi u srijedu bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 20. marta, bez napajanja električnom energijom će, u terminu od 09 do 13 sati ostati dio naselja Stupovi, dio ulice IV, XVI, XVII, saopšteno je iz CEDIS-a.

18-03-2024

Montenegro Space Research: Lansiranje satelita „Luča“ krajem godine

Lansiranje prvog crnogorskog satelita je planirano za kraj decembra, što predstavlja značajan korak za Crnu Goru u svijetu svemirskih istraživanja, saopštila je predstavnica organizacije Montenegro Space Research Nina Drakulić.

18-03-2024

Prvi sajam promocije sjevera na moru 6. aprila

Organizatorka Ivana Pantović sa ponosom je najavila prvi sajam sjevera na moru koji će se otvoriti 6. aprila u 11h.

18-03-2024

Sjutra promjenljivo oblačno sa dužim sunačanim intervalima

Još tokom jutra ili prijepodneva povremeno kiša, u višim planinskim predjelima na sjeveru i susnježica i snijeg, a zatim postepeno razvedrvanje, prvo na zapadu zemlje.

18-03-2024

Od velikog kašlja preminula jedna osoba

U Crnoj Gori je registrovan prvi smrtni slučaj od posljedica velikog kašlja, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), navodeći da se radi o osobi staroj 80 godina koja je imala više hroničnih bolesti.

18-03-2024

CDPR na Međunarodnoj manifestaciji maslinara u Hrvatskoj

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) učestvovali su na 26. Međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana „Noćnjak 2024”, koju je održana u Zadru u Hrvatskoj od 14 do 17. marta.

18-03-2024

Bivši radnici Košute ponovo blokirali put Podgorica-Cetinje

Bivši radnici nekadašnje cetinjske fabrike obuće Košuta, danas su ponovo blokirali magistralni put Podgorica-Cetinje na Kruševom ždrijelu, u znak protesta zbog neriješenih potraživanja.

18-03-2024

Potpuna obustava saobraćaja kod zgrade Mrvaljević, nova pravila za odlaganje otpada

Sekretarijat za investicije obavještava građane da je od subote, 16. marta na snazi potpuna obustava saobraćaja za motorna vozila i pješake na dio saobraćajnice kod zgrade "Mrvaljević" (nekadašnje taksi stajalište), dok se otvara mogućnost prolaza za sve vrste saobraćaja preko mosta u Zmajevoj ulici.

18-03-2024

Dojava o bombi u hercegnovskim vrtićima, djeca evakuisana

Hercegnovski vrtići "Naša radost" jutros su primili dojavu o postavljenoj bombi, nakon čega su djeca i osoblje vaspitnih ustanova evakuisani.

18-03-2024

Uhapšen osumnjičeni za zelenaštvo u Budvi

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode lice koje se potraživalo zbog krivičnog djela zelenaštvo.

18-03-2024

Lazar Medigović iz Petrovca dobitnik srebrne medalje za ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje

Na 26. Međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana „Noćnjak 2024”, koja je održana u Zadru, u Hrvatskoj od 14 do 17. marta crnogorski maslinari su osvojili osam medalja, a među nagrađenima je i Petrovčanin Lazar Medigović.

18-03-2024

Neiskusni vozači i velika brzina najčešći uzroci nesreća

U nekoliko posljednjih dana teški udesi dogodili su se na našim putevima u kojima je poginulo više osoba, pa i jedan petnaestogodišnjak.

18-03-2024

Raspored rada ljekara u budvanskom Domu zdravlja

Pogledajte tabelu sa rasporedom rada izabranih ljekara za ovu sedmicu.

18-03-2024

Putevi pretežno suvi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).