ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-01-2022

Razlika između empatije i zavisnosti, postavite granice

Živimo u svijetu sa raznim ljudima. Neki su iskreni i raspoloženi. Dok su drugi malo težeg karaktera. Svima je najvažnije da pronađu prijatan način odnosa s ljudima sa kojima će razviti sklad.

24-01-2022

Sjutra protest ribara u gradskoj luci

Nevladina organizacija Profesionalnih ribara Budve, Crna Gora - NVO "Sveti Nikola" koju zastupa predsjednik Branko Vujičić predala je zahtjev Centru bezbjednosti Budva radi najave mirnih demokratskih protesta u utorak, 25. januara između 10 i 11 sati.

24-01-2022

Objavljena nova korona-karta Evrope

Kako je Evropom počeo da vlada omikon soj, čini se da se brojke ni u jednoj zemlji ne spuštaju, što dokazuje i nova korona-karta ECDC-a.

24-01-2022

Do 1. februara zabranjen saobraćaj od restorana Parma do raskrsnice kod Tehno Max-a

Sekretarijat za investicije Opštine Budva obavijestio je građane prošle sedmice, da će zbog izvođenja radova, u periodu od 21. januara do 1. februara 2022. godine, biti zabranjen saobraćaj za pješake i motorna vozila na lokaciji od restorana Parma do raskrsnice kod Tehno Max-a.

24-01-2022

Pauk služba danas počinje sa radom, kazna za nepropisno parkiranje 125 eura

Pauk služba Parking servisa Budva poslije kraćeg odmora koji je uslijedio nakon novogodišnjih praznika od danas počinje sa radom, saopšteno je portalu RTV Budva iz ovog preduzeća.

24-01-2022

Ljekari savjetuju kako da ublažite migrene

Migrene su uglavnom uzrokovane stresom, nedostatkom minerala, lošom kvalitetom sna i nutritivnim faktorima. Ipak, postoji nekoliko načina pomoću kojih ih možete ublažiti.

24-01-2022

AMSCG: Vožnju prilagoditi uslovima na putu

U nižim predjelima Crne Gore saobraća se po pretežno suvim putevima, dok na sjeveru ima snijega i mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSG).

24-01-2022

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, do 7C

U južnim predjelima pretežno ili djelimično sunčano, na sjeveru tokom većeg dijela dana pretežno oblačno, povremeno uz slab snijeg ili mećavu.

23-01-2022

OMETA ELEKTRONIKU AVIONA: Amerika zabranila 5G mrežu na aerodromima!

Uvođenje mreže 5G u Sjedinjenim Državama već je više puta odlagano, a sad opet ima nedoumica: za razliku od Evrope tamo postoji mogućnost da 5G bude smetnja za elektroniku aviona.

23-01-2022

Sjutra pretežno sunčano

U južnim predjelima pretežno ili djelimično sunčano, na sjeveru tokom većeg dijela dana pretežno oblačno, povremeno uz slab snijeg ili mećavu.

23-01-2022

(VIDEO) Petrovac između neba i mora

Petrovac i tokom hladnih zimskih dana izgleda očaravajuće. Pogledajte kadrove od jutros.

23-01-2022

Novinari da budu uporište građanskog društva u izazovnim vremenima

Novinari bi u nestabilnim i izazovnim vremenima trebalo da budu uporište građanskog društva i vrijednosti, da istinitim i objektivnim informisanjem doprinose društvenoj koheziji i smanjenju podjela, poručili su iz Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Iz te institucije su čestitali Dan novinara Crne Gore, u nadi da će ova godina donijeti osjetno unaprjeđenje medijskih sloboda i radno-pravnog statusa medijskih djelatnika.

23-01-2022

Za deset dana 150 prijava za otpremnine

Do 20. januara, odnosno za deset dana, 150 penzionera i bivših radnika iz rudarsko-metalskog sektora, dostavilo je Ministarstvu ekonomskog razvoja dokumentaciju za isplatu otpremnina.

23-01-2022

Najpoznatija roditeljska prijetnja: Razgovaraćemo kad dođemo kući

Ne kaže se bez razloga da je uloga roditelja jedna od najvažnijih, ali i najtežih životnih uloga. Ponekad, u afektu, roditelj kaže nešto što nije htio, nesvjestan koliki uticaj samo jedna rečenica može imati na dijete.

23-01-2022

Autoput: U Gornjim Mrkama dvostrana benzinska pumpa

Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je Portalu RTCG da je na lokalitetu Gornje Mrke, na prioritetnoj dionici autoputa Podgorica-Mateševo, predviđena izgradnja jedne dvostrane benzinske pumpe.

23-01-2022

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

U južnim predjelima pretežno sunčano, ponegdje uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Na sjeveru promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno uz slab snijeg ili mećavu, prvenstveno u ranim jutarnjim i noćnim satima.

22-01-2022

Saobraćajna nezgoda na bulevaru

Večeras je oko 21.40h došlo do saobraćajne nezgode na gradskom bulevaru u Budvi kod marketa Slavija, potvrđeno je portalu RTV Budva iz budvanske policije.

22-01-2022

U 2021. godini 21 napad na novinare

Nezavidan finansijski položaj, nesigurni radni odnosi, ugrožena bezbjednost, cenzura i autocenzura ostaju zabrinjavajući indikatori medijske scene u Crnoj Gori, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO). Od 2004. do danas, nijedan slučaj nije dobio odgovarajući epilog, a ne prestajemo bilježiti nove slučajeve napada na novinare i novinarske ekipe - u 2021. godini 21 napad, što je značajno više nego tokom 2020. godine.

22-01-2022

Preminuo Aki Rahimovski

Pjevač Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini, potvrdio je njegov menadžer Damir Osredečki, javlja 24sata.hr.

22-01-2022

Posljedice korone i kako je uticala na obrazovanje tek će da budu poznate

Posljedice koronavirusa i kako je on uticao na obrazovni sistem biće poznate kada se pandemija završi, saglasne su direktorica Udruženje roditelji Kristina Mihailović i psihološkinja Radmila Stupar Đurišić.

Reklame