ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

12-06-2023

CEDIS: Danas dio Budve bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, kako javljaju iz CEDIS-a, dio Budve će u ponedjeljak ostati bez napajanja električnom energijom.

12-06-2023

Antonioli: Urušavanje Citadele nedopustivo, sa sanacijom se ne smije čekati

Mještani starog grada i lokalni ribari sve su više zabrinuti urušavanjem citadele, i smatraju da je krajnje vrijeme da se otpočne sa održavanjem starogradskih zidina i sanacijom oštećenih dijelova tvrđve.

11-06-2023

Sjutra dio Budve bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, kako javljaju iz CEDIS-a, dio Budve će u ponedjeljak ostati bez napajanja električnom energijom.

11-06-2023

Ovaj grad u Evropi je najbolji za odgajanje djece

Istraživanja pokazuju da se u vrhu liste najboljih mjesta za porodice, tj. za gajenje djece nalazi Bern u Švajcarskoj.

11-06-2023

Simptomi koji ukazuju da ste intolerantni na laktozu

Nadimanje može da bude simptom mnogo različitih stanja: lošeg varenja, sindroma iritabilnog crijeva, predmenstrualnog sindroma, zatvora itd.

11-06-2023

Danas su parlamentarni izbori, građani biraju između 15 izbornih lista

U Crnoj Gori danas će se održadi vanredni parlamentarni izbori. Državnoj izbornoj komisiji Crne Gore predato je čak 17 izbornih lista, od čega je potvrđeno 15 kojima će građani danas moći da ukažu svoje povjerenje.

11-06-2023

Promjenljivo oblačno, do 28 stepeni

Danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima i nestabilno, mjestimično uz kišu ili pljuskove i grmljavinu, češće u popodnevnim satima.

10-06-2023

Države koje ne prihvate migrante moraće da plate

Države koje na svojoj teritoriji ne prihvate migrante, koliko je predviđeno kvotama, moraće da plate 20 hiljada EUR po osobi, saopšteno je danas u Luksemburgu.

10-06-2023

DDDK “Radivoje Pima” i DF “Čovjekoljublje” 17. juna organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Budvi

Društvo  dobrovoljnih davalaca krvi “Radivoje Pima” i Dobrotvorna fondacija “Čovjekoljublje” Budva 17. juna organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i trojčindanskih svečanosti. 

10-06-2023

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima

Sjutra nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima i nestabilno, mjestimično uz kišu ili pljuskove i grmljavinu, češće u popodnevnim satima.

10-06-2023

Državljaninu Sjeverne Makedonije 20 dana zatvora, Podgoričanin da plati 1.100 eura zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Okrivljeni M.S (1977) iz Skopja, državljanin Republike Sjeverne Makedonije, pred Sudom za prekršaje u Budvi oglašen je krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 20 dana jer je u ranim jutarnjim časovima upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.23 g/kg.

10-06-2023

Večeras koncert Klape „Harmonija” u okviru „Budvanskih večeri”

Ženska vokalna grupa „Harmonija” večeras sa početkom u 20 časova održaće cjelovečernji koncert na platou između hotela „Avala” i „Mogren” u okviru manifestacije Budvanske večeri koju organizuje TO Budva.

10-06-2023

(VIDEO) Danas „Trojka iz bloka” u Budvi

Najpoznatiji humanitarni turnir ”Trojka iz bloka” je ponovo u Budvi.

10-06-2023

Društvo palo na ispitu, prepisivanje nam već došlo na naplatu

Osude stručne i laičke javnosti odjekuju u medijima i na društvenim mrežama nakon što je Ispitni centar Crne Gore ponovo objavio preliminarne rezultate testa iz maternjeg jezika za maturante, koji pokazuju da su pojedini đaci koji su na prethodnom zbog prepisivanja dobili nulu bodova, sada prikupili dovoljno poena za petice.

10-06-2023

Povoljni uslovi za vožnju

U većem dijelu Crne Gore saobraća se po suvim putevima, a vidljivost je dobra, saopšteno je iz Auto moto saveza.

10-06-2023

Ikonopisačka radionica u manastiru Vaznesenja Gospodnjeg u Radovićima od 15. juna do 2. jula

Ikonopisačka radionica biće održana u manastiru Vaznesenja Gospodnjeg u Radovićima koji se nalazi na području Tivta u periodu od 15. juna do 2. jula. Broj mjesta je ograničen, a radionicu će voditi mr Jasna Nikolić, akademski slikar, ikonopisac i mozaičar.

10-06-2023

Već mjesecima bez isplata iz Alimentacionog fonda, Zakon se vraća pred poslanike

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović obavijestio je Skupštinu Crne Gore da ne može da potpiše ranije usvojene zakone, jer njegov prethodnik Milo Đukanović nije proglasio te akte u roku predviđenom Ustavom. Jedan od zakona koji čeka na potpis predsjednika je i izmijenjeni Zakon o privremenom izdržavanju djece, kojim je predviđeno dalje funkcionisanje Alimentacionog fonda. Iako je taj akt, u prvoj verziji, stupio na snagu 1. novembra, svega dvadesetak roditelja je uspjelo da ostvari pravo na zaostale alimentacije.

10-06-2023

Promjenljivo oblačno, do 29C

Danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijem sa sunčanim intervalima. Mjestimično uz kišu ili pljuskove i grmljavinu, češće od sredine dana. Najviša dnevna temperatrura vazduha biće do 29 stepeni.

09-06-2023

Za oduzimanje vozila i krađu odgovaraće tri osobe

Barska policija podnijela je krivične prijave protiv N.A. (20) i D.B. (19) zbog krivičnog djela oduzimanje vozila, a protiv maloljetnika zbog krađe mobilnog telefona.

09-06-2023

(VIDEO) Nikaljević: U Crnoj Gori preko 60 jedinstvenih sorti vina, turisti sve više žele da probaju lokalne proizvode

Promocija i degustacija vina, autohtonih sorti iz različitih krajeva Crne Gore održana je juče u organizaciji Nevladine organizacije “Naše vino” i Turističke organizacije Budva, sa ciljem promocije eno bogatstva Crne Gore i povezivanja vinarija sa domaćim hotelijerima i ugostiteljima.