ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

10-06-2023

(VIDEO/FOTO) Svečano otvoren “Jadranski festival igre – Budva 2023”

Premijernim izvođenjem baletske predstave "Mediteran", Crnogorskog baletskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore, svečano je otvoren Jadranski festival igre - Budva 2023. Koreografiju za predstavu je uradila Saša Evtimova, režiju potpisuje Aleksandar Vujović, a autorsku muziku Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Video dizajn Siniša Radulović, a asistent koreografa je Ksenija Sinđić.

08-06-2023

Festival „Grad teatar” u 37. izdanju od 5. jula do 22. avgusta pod motom „Snaga, hrabrost i glupost”

U prostorijama Javne ustanove „Grad teatar” Budva danas je održana pres konferencija na kojoj je predstavljen program 37. Festivala „Grad teatar” koji će se ove godine održati u periodu od 5. jula do 22. avgusta pod motom „Snaga, hrabrost i glupost”.

08-06-2023

Otvorena izložba „Psiha u fokusu” u SD,, Crvena komuna" u Petrovcu

Izložba pod nazivom ,,Psiha u fokusu", otvorena je u utorak 6. juna, u galeriji Marko Krstov Gregović" u Petrovcu. Nakon velikog interesovanja za ovu izložbu koja je nastala prošlog ljeta u okviru projekta "Servisno učenje za inkluzivnije društvo" u saradnji Foruma MNE i Omladinskog kluba Budva, petrovačka publika će biti u prilici da ponovo pogleda izložbu.

07-06-2023

Slika Pabla Pikasa prodata za 3.4 miliona eura

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije smrti 1971., prodata je juče u njemačkom gradu Kelnu za 3.4 miliona eura. Ponude su bile iznad očekivanja, rekli su iz aukcijske kuće Van Ham.

07-06-2023

Baletska predstava “Mediteran” Muzičkog centra Crne Gore otvoriće u petak svečano Jadranski festival igre u Budvi

Premijernim izvođenjem baletske predstave “Mediteran”, Crnogorskog baletskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore, u petak, 9. juna, sa početkom u 21 sat, na prostoru između crkava u Starom gradu, biće svečano otvoren Jadranski festival igre – Budva 2023. koji će trajati do 27. juna, saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.

07-06-2023

„Probudi se i osluškuj more”: Poetski kolaž i predstavljanje Hrvatskog književnog društva

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u četvrtak, 8.juna, biće upriličeno veče pod nazivom "Probudi se i osluškuj more" - poetski kolaž i predstavljanje Hrvatskog književnog društva. Tim povodom, u programu koji će u holu Akademije znanja početi u 20 časova, predstaviti će nam se: Ante Gregov, Jurin (Zadar), Srđan Duhović (Korčula) i Valerio Orlić (Pag, Rijeka), Oni će kazivati svoje stihove, predstaviti svoja stvaralaštva kao i rad i aktivnosti Hrvatskog književnog društva.

06-06-2023

Večeras u Petrovcu izložba „Psiha u fokusu”

Nakon velikog interesovanja za izložbu "Psiha u fokusu", koja je nastala prošlog ljeta u okviru projekta "Servisno učenje za inkluzivnije društvo" u saradnji Foruma MNE i Omladinskog kluba Budva, večeras od 20h publika će biti u prilici da ponovo pogleda izložbu u "Galeriji Marko K. Gregović" u Petrovcu.

05-06-2023

„Probudi se i osluškuj more”: Poetski kolaž i predstavljanje Hrvatskog književnog društva

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u četvrtak, 8.juna, biće upriličeno veče pod nazivom "Probudi se i osluškuj more" - poetski kolaž i predstavljanje Hrvatskog književnog društva. Tim povodom, u programu koji će u holu Akademije znanja početi u 20 časova, predstaviti će nam se: Ante Gregov, Jurin (Zadar), Srđan Duhović (Korčula) i Valerio Orlić (Pag, Rijeka), Oni će kazivati svoje stihove, predstaviti svoja stvaralaštva kao i rad i aktivnosti Hrvatskog književnog društva.

05-06-2023

Sjutra veče u Petrovcu izložba „Psiha u fokusu”

Nakon velikog interesovanja za izložbu „Psiha u fokusu”, koja je nastala prošlog ljeta u okviru projekta „Servisno učenje za inkluzivnije društvo” u saradnji Foruma MNE i Omladinskog kluba Budva, sjutra veče od 20h publika će biti u prilici da ponovo pogleda izložbu u Galeriji „Marko K. Gregović” u Petrovcu.

04-06-2023

Izložba „Delfin je moje ime“ od ponedjeljka u Akvatorijumu Boka

Izložba "Delfin je moje ime" u Institutu za biologiju mora, u prostorijama Akvarijuma Boka biće otvorena u ponedjeljak, 5. juna u 11 časova.

03-06-2023

Otvorena prva izložba ikona i fresaka u proširenoj i virtualnoj stvarnosti „Budvanski manastiri na raskršću milenijuma”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, sinoć je u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” otvorena prva izložba ikona i fresaka digitalno obogaćenih u proširenoj i virtualnoj stvarnosti pod nazivom „Budvanski manastiri na raskršću milenijuma”.

02-06-2023

Danas predstava „Klica u korijenu ” u amfiteatru srednje škole Danilo Kiš

Predstava "Klica u korijenu" koju su zajedno osmislili i pripremili učenici i profesori JU SMŠ "Danilo Kiš" biće izvedena večeras sa početkom u 19:30h.

01-06-2023

Večeras u Petrovcu nastup klape „Castel Nuovo“ i otvaranje izložbe digitalno obogaćenih ikona i fresaka

Večeras počinje manifestacija "Budvanske večeri", u organizaciji TO Budva, nastupom klape "Castel Nuovo" na šetalištu u Petrovcu od 17.30 sati. Manifestacija će trajati do kraja ljeta.

01-06-2023

Sjutra učenička predstava „Klica u korijenu ” u amfiteatru srednje škole Danilo Kiš

Predstava "Klica u korijenu" koju su zajedno osmislili i pripremili učenici i profesori JU SMŠ "Danilo Kiš" biće izvedena u petak, 2. juna, sa početkom u 19:30h.

28-05-2023

Završno veče književnog festivala regionalnih pisaca Knjiga pod feral III

Treći festival regionalni pisaca “Knjiga pod feral“ završava u nedjelju, 28. maja na trgu ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu Budve.

27-05-2023

Pisci Adnan Repeša i Vladimir Kosić večeras gosti festivala „Knjiga pod feral“

Drugi festival regionalni pisaca “Knjiga pod feral“ nastavlja večeras na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu, gostovanjima Adnana Repeše, pisca iz Mostara, autora dvije zbirke priča i romana „Svojta“ i pisca, režisera, scenariste, muzičara i vizuelnog umjetnika iz Nikšića - Vladimir Kosića.

26-05-2023

Počeo treći festival “Knjiga pod feral“, večeras gostovanja Marka Šelića Marčela i Ognjenke Lakićević

Treći festival regionalnih pisaca “Knjiga pod feral“ počeo je sinoć na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu, u organizaciji Narodne biblioteke Budve.

26-05-2023

Otvorena izložba slika De rerum natura – Priroda stvari akademskog slikara Darka Mandića

Izložba slika pod nazivom De rerum natura – Priroda stvari akademskog slikara Darka Mandića, otvorena je sinoć u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša”, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.

26-05-2023

Pisci Adnan Repeša i Vladimir Kosić sjutra veče gosti festivala „Knjiga pod feral“

Drugi festival regionalni pisaca “Knjiga pod feral“ nastavlja u subotu, 27. maja, na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu, gostovanjima Adnana Repeše, pisca iz Mostara, autora dvije zbirke priča i romana „Svojta“ i pisca, režisera, scenariste, muzičara i vizuelnog umjetnika iz Nikšića - Vladimir Kosića.

25-05-2023

Večeras izložba slika „De rerum natura – Priroda stvari” slikara Darka Mandića u Budvi

Izložba slika pod nazivom "De rerum natura – Priroda" stvari akademskog slikara Darka Mandića, biće otvorena večeras u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” u 20 sati, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.