ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-01-2022

Učenici OŠ „Mirko Srzentić“ učestvovali na Svetosavskom literarnom konkursu

Zaključen je prijem radova za literarni konkurs učenika osnovnih škola u Boki Kotorskoj, koji je u čast i slavu Svetog Save raspisala SPKD „Prosvjeta“. Na konkursu su učestvovali i učenici OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca.

20-01-2022

(VIDEO) Slikarka Petra Kosnić gostovala u emisiji Akt

Gošća najnovijeg izdanja emisije Akt na TV Budva bila je Petra Kosnić, slikarka ikona koja je trenutno na doktorskim studijama Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

17-01-2022

Sjutra promocija knjige Ive Bajković u Nikšiću

Nova knjiga autorke Ive Bajković ,,So i more", objavljena u izdanju Narodne biblioteke Budve (2021) biće promovisana u utorak, 18. januara u sali Javne ustanove ,,Zahumlje", u Nikšiću.

12-01-2022

Uspješna godina za Narodnu biblioteku Budve

Jedna od najstarijih institucija kulture u našem gradu JU Narodna biblioteka Budve u godini za nama realizovala je 70 književnih programa, tri festivala, dva online programa i brojne druge sadržaje.

29-12-2021

(FOTO) Otvorena izložba dječijih radova u Petrovcu

U galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“, juče je otvorena izložba dječijih radova nastalih na pedagoško-likovnim radionicama koje su se odvijale u toku novembra i decembra.

28-12-2021

Večeras online predavanje dr Biljane Sikimić

Online predavanje i razgovor sa dr Biljanom Sikimić, lingvistom i romologom iz Republike Srbije, na temu "Perspektive savremene romologije u Crnoj Gori" biće upriličen večeras putem ZOOM platforme od 19 sati.

27-12-2021

U četvrtak tri dječije predstave u OŠ Stefan Mitrov Ljubiša

JU “Grad teatar” i JU OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” u saradnji sa školom glume koja radi pod pokroviteljstvom Opštine Budva povodom novogodišnjih praznika poklanjaju djeci Budve tri predstave, koje će se odigrati u četvrtak, 30. decembra 2021. u svečanoj sali OŠ “Stefan M. Ljubiša”.

27-12-2021

Izložba dječijih radova danas u Petrovcu

U galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“, danas će u 15 časova biti otvorena izložba dječijih radova nastalih na pedagoško-likovnim radionicama koje su se odvijale u toku novembra i decembra.

26-12-2021

(VIDEO) Matija Molčanov objavio novi spot

Budvanski pijanista Matija Molčanov objavio je spot za kompoziciju „Svita“ Georga Fridriha Hendla.

26-12-2021

Danas online (zoom) tribina „Ples - umjetnost i sport“

Online (zoom) tribina posvećena plesu, kao umjetničkoj i sportskoj disciplini „Ples - umjetnost i sport“ održaće se danas sa početkom u 11 sati.

22-12-2021

Povodom novogodišnjih praznika tri dječije predstave

JU “Grad teatar” i JU OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” u saradnji sa Budvanskom školom glume, koja radi pod pokroviteljstvom Opštine Budva, povodom novogodišnjih praznika poklanjaju djeci Budve tri predstave, koje će se odigrati u četvrtak, 30. decembra u svečanoj sali OŠ “Stefan M. Ljubiša”.

21-12-2021

Likovno-poetske veče Čedomile Čede Ivanović večeras u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve večeras od 19h u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ biće otvorena izložba Čedomile Čede Ivanović. Pored likovnog aspekta, autorka će se budvanskoj publici predstaviti i poezijom, i u toku večeri biće predstavljena njena zbirka poezije pod nazivom „Bogatsvo duše“.

20-12-2021

Likovno-poetske veče Čedomile Čede Ivanović sjutra u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve sjutra, 21. decembra u 19h, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ biće otvorena izložba Čedomile Čede Ivanović. Pored likovnog aspekta, autorka će se budvanskoj publici predstaviti i poezijom, i u toku večeri biće predstavljena njena zbirka poezije pod nazivom „Bogatsvo duše“.

20-12-2021

Sjutra premijerno predstavljanje zbornika „Otkrivanje skrivenog“ u Beogradu

Prvo predstavljanje nedavno objavljenog zbornika radova „Otkrivanje skrivenog: Crna Gora, kvir & (s)rodne teme“ u Beogradu biće održano sjutra s početkom u 17 sati u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43).

17-12-2021

Otvorena jubilarna 25. izložba međunarodne likovne kolonije „Buljarica Art“

Jubilarna 25. izložba međunarodne likovne kolonije „Buljarica Art“ otvorena je sinoć u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu. Izložbu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

13-12-2021

Uskoro novi spot mladog budvanskog pijaniste Matije Molčanova

Ideju i inicijativu za snimanje spota pokrenuo je Slaven Vilus koji će raditi i produkciju. Riječ je o spotu klasične muzike, a Matija će svirati kompoziciju Svita od Georg Fridrih Hendla.

13-12-2021

Lucija Đurašković nagrađena u Beogradu

Direktorica JU "Muzeji i galerije Budve" mr Lucija Djurasković dobitnica je nagrade “Mitar Davidović” koju joj je dodijelilo Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” za doprinos u očuvanju, njegovanju, podsticanju i predstavljanju paštovske istorije, kulture i tradicije.

13-12-2021

Održano duhovno veče posvećeno Dostojevskom u Akademiji znanja u Budvi

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Budva i hrama Svete Trojice Stari Grad u subotu je u Akademiji znanja u Budvi održano duhovno veče u spomen na 200. godišnjicu rođenja Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

11-12-2021

Predstavljena knjiga „Otkrivanje skrivenog“ u Kotoru

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, sinoć je u Staklenoj galeriji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ u kotorskom Starom gradu, predstavljen tematski zbornik naučnih i stručnih radova „Otkrivanje skrivenog: Crna Gora, kvir & (s)rodne teme“, koji su uredili mr Milica Stanić Radonjić, dr Predrag Zenović i mr Dušan Medin.

10-12-2021

Raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Oktoih"

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade "Oktoih" za 2021. godinu.

Reklame