ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

06-12-2022

(VIDEO) Predstava „Lutka sa kreveta broj 21“ odigrana pred budvanskom publikom

U okviru revije besplatnih predstava koje Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, u saradnji sa agencijom „Beo art“ iz Beograda, organizuju u hotelu Splendid, sinoć je odigrana „Lutka sa kreveta broj 21“.

06-12-2022

„Krvave svadbe“ u nedjelju na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

U nedjelju, 11. decembra, sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena predstava „Krvave svadbe“ Federika Garsije Lorke, u režiji Igora Vuka Torbice, koprodukcija JU „Grad teatar“ iz Budve i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

04-12-2022

Danas predstava “Audijencija” Vaclava Havela u Petrovcu

Danas u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića. Predstava je produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beograd i Studija Arhangel u kojoj igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić.

02-12-2022

Budva na sastanku kandidata za Evropske prijestonice kulture u Portugalu

Tim projekta "Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture" više od dvije godine vrijedno radi na kandidaturi u saradnji sa brojnim domaćim i inostranim partnerima, institucijama, nevladinim, kulturnim i umjetničkim organizacijama i istaknutim pojedincima. Tako je Budva uzela učešće i u nedavno održanom susretu EU panela nezavisnih kulturnih eksperata i predstavnika 18 Evropskih prijestonica kulture i kandidata.

02-12-2022

Predstava “Audijencija” Vaclava Havela sjutra i preksjutra u Petrovcu

Sjutra i preksjutra u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20h na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića. Predstava je produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beograd i Studija Arhangel u kojoj igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić.

02-12-2022

Preostalo još svega nekoliko karata za pozorišne predstave u okviru Revije predstava u Budvi!

„Veoma nas raduje veliko interesovanje budvanske publike za najavljenu Reviju predstava, koju organizuju Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, u saradnji sa agencijom „Beo art“ iz Beograda, za pozorišnu umjetnost i kulturu uopšte.

02-12-2022

Večeras promocija knjige autora Duška Antonića "Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji"

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u holu Akademije znanja večeras će sa početkom u 18 časova biti održana promocija knjige autora Duška Antonića "Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji" - uključujući i 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ.

01-12-2022

Predstava “Audijencija” Vaclava Havela u Petrovcu 3. i 4. decembra

U subotu i nedjelju, 3. i 4. decembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića. Predstava je produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beograd i Studija Arhangel u kojoj igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić.

01-12-2022

Promocija knjige autora Duška Antonića sjutra u Narodnoj biblioteci

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u holu Akademije znanja u sjutra u 18 časova biće održana promocija knjige autora Duška Antonića "Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji", uključujući i 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ.

01-12-2022

Hana Kurtović najbolja na Festivalu mladih recitatora Crne Gore u kategoriji mlađih osnovaca

Hana Kurtović, učenica petog razreda Osnovne škole „Mirko Srzentić“ iz Petrovca prijavljena je od JU Narodna biblioteka Budve za Festival mladih recitatora Crne Gore U Nikšiću koji je organizovala izdavaka kuća Obodsko slovo. U kategoriji od prvog do petog razreda, među 130 učesnika iz čitave Crne Gore, Hana je osvojila prvo mjesto recitacijom „ Da se načini portret jedne ptice“, autora Žaka Prevera.

30-11-2022

Promocija knjige autora Duška Antonića "Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji"

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u holu Akademije znanja u petak, 2. decembra sa početkom u 18 časova biće održana promocija knjige autora Duška Antonića "Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji" - uključujući i 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ. O knjizi će uz autora Duška Antonića govoriti i kolekcionar gramofonskih ploča Boris Burić, a program će voditi Stanka Stanojević. Takođe, uživaćemo u slušanju nekih YU rock hitova.

30-11-2022

Djela Stefana Mitrova Ljubiše i danas podstiču razna istraživanja

Od rođenja Stefana Mitrova Ljubiše je 200 godina. Kako ga danas čitamo, bila je glavna tema omaža koji je u njegovu čast organizovala Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU).

30-11-2022

Pozorišna predstava „Lutka sa kreveta broj 21“ 5. decembra u Budvi

Prva u nizu pozorišnih predstava koja će se održati u okviru Revije predstava u decembru, koju organizuju Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, u saradnji sa agencijom „Beo art“ iz Beograda, „Lutka sa kreveta broj 21“, biće izvedena 5. decembra u 20.00h u hotelu „Splendid“.

28-11-2022

Povodom proslave Dana opštine Budva održano predavanje na temu Anton Lukateli i savremena crnogorska umjetnost

JU Muzeji i galerije Budve, povodom svečane proslave Dana opštine Budva u subotu, 26. novembra u 19 časova u Spomen-domu „Crvena komuna” u Petrovcu održano predavanje na temu Anton Lukateli i savremena crnogorska umjetnost. Prisutne je u ime JU Muzeji i galerije Budve pozdravila Milica Stanić Radonjić i najavila program. Na predavanju je govorila Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti, Ivanka Lukateli, kćerka Antona Lukatelija, i Dušan Medin, MA. Predavanje je bilo stručnog i interaktivnog karaktera.

28-11-2022

Predstava “Audijencija” Vaclava Havela u Petrovcu 3. i 4. decembra

U subotu i nedjelju, 3. i 4. decembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića. Predstava je produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beograd i Studija Arhangel u kojoj igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić.

27-11-2022

Održan koncert ženske vokalne grupe „Harmonija” povodom svečane proslave Dana opštine

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u petak, 25. novembra 2022. godine, u 18 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”, povodom svečane proslave Dana opštine Budva upriličen je koncert ženske vokalne grupe „Harmonija”.

26-11-2022

Večeras predavanje na temu „Anton Lukateli i savremena crnogorska umjetnost”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, povodom svečane proslave Dana opštine Budva večeras će u 19 časova u Spomen-domu „Crvena komuna” u Petrovcu biće održano predavanje na temu Anton Lukateli i savremena crnogorska umjetnost.

25-11-2022

Otvorena izložba povodom 50 godina od osnivanja Moderne galerije „Jovo Ivanović”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve sinoć je povodom svečane proslave Dana opštine Budva otvorena izložba 50 godina od osnivanja Moderne galerije „Jovo Ivanović”.

24-11-2022

Najava predavanja na temu „Anton Lukateli i savremena crnogorska umjetnost”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, povodom svečane proslave Dana opštine Budva u subotu, 26. novembra u 19 časova u Spomen-domu „Crvena komuna” u Petrovcu biće održano predavanje na temu Anton Lukateli i savremena crnogorska umjetnost.

24-11-2022

Otvorena izložba povodom 30 godina od smrti umjetnika Antona Lukatelija

JU Muzeji i galerije Budve je povodom svečane proslave Dana opštine Budve sinoć u galeriji "Marko K. Gregović” u sklopu Spomen-doma „Crvena komuna” organizovala otvaranje izložbe 30 godina od smrti umjetnika Antona Lukatelija.