ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-05-2024

Danas u Muzeju edukativna radionica "Zabavno putovanje kroz kulturnu baštinu Budve"

JU "Muzeji i galerije Budve" povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, a u skladu sa globalnom ICOM-ovom temom „Muzeji za edukaciju i istraživanje”, u Muzeju grada Budve danas od 17h do 19h organizuje edukativnu radionicu „Zabavno putovanje kroz kulturnu baštinu Budve” namijenjenu djeci uzrasta peti i šesti razed.

24-05-2024

Edukativna radionica "Zabavno putovanje kroz kulturnu baštinu Budve"

JU "Muzeji i galerije Budve" povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, a u skladu sa globalnom ICOM-ovom temom „Muzeji za edukaciju i istraživanje”, u Muzeju grada Budve u subotu, 25. maja od 17h do 19h organizuje edukativnu radionicu „Zabavno putovanje kroz kulturnu baštinu Budve” namijenjenu djeci uzrasta peti i šesti razed.

24-05-2024

Završetak projekta "Konzervacija ranohrišćanskog mozaika" u Starom gradu u Budvi

U ateljeu za konzervaciju i restauraciju JU "Muzeji i galerije Budve" nedavno je u potpunosti priveden kraju kompleksan projekat „Konzervacija ranohrišćanskog mozaika (podni mozaik iz ranohrišćanske bazilike u Starom gradu, Budva)”, saopšteno je iz ove javne ustanove.

24-05-2024

Koncert pod nazivom "Vrati mi muziku" večeras u Crvenoj komuni

Koncert pod nazivom "Vrati mi muziku", biće održan večeras sa početkom u 19 časova, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu - kino sala.

24-05-2024

Regionalni Festival književnosti i muzike "Knjiga pod Feral"

U organizaciji JU "Narodna biblioteka Budve" u Budvi će se od 30. juna do 1. jula, na trgu ispred kuće Čekrdekovića u Starom gradu, održati IV Regionalni Festival književnosti i muzike "Knjiga pod feral".

24-05-2024

Festival Grad teatar: Nasljeđe i inovacija u skladu sa ovogodišnjim sloganom „Mene često pohodi daleka budućnost, da znaš!”

U petak, 5. jula, sa početkom u 21 čas na sceni Između crkava biće otvoren XXXVIII festival “Grad teatar”.

22-05-2024

Javna tribina „Kultura nakon izbora - kako dalje?” danas ispred Kuće Čekrdekovića

Centar za kulturnu diplomatiju danas sa početkom u 18 časova ispred Kuće Čekrdekovića u Starom gradu u Budvi organizuje javnu tribinu „Kultura nakon izbora - kako dalje?”.

21-05-2024

Javna tribina „Kultura nakon izbora - kako dalje?” sjutra ispred Kuće Čekrdekovića

Centar za kulturnu diplomatiju sjutra sa početkom u 18 časova ispred Kuće Čekrdekovića u Starom gradu u Budvi organizuje javnu tribinu „Kultura nakon izbora - kako dalje?”.

20-05-2024

Otvorena izložba „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioli“

Izložba koja nosi naziv „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioli“, otvorena je u subotu, 18. maja u Muzeju grada, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve. Autorka izložbe koja je dio programa Međunarodnog dana muzeja je Ljubica Miličić, master etnologije i antropologije a nastala je zahvaljujući saradnji sa budvanskom porodicom Antonioli.

20-05-2024

Dug zemlji koja te rodila: Predstavljanje lika i djela Jasenke Lalović u Narodnoj biblioteci u Podgorici

U četvrtak, 30. maja u prostorijama JU Narodne biblioteke ‘’Radosav Ljumović’’ u Podgorici, Uprava za saradnju sa dijasporom - iseljenicima će upriličiti događaj pod nazivom ‘’Dug zemlji koja te je rodila’’, na kojem će biti predstavljeni lik i djelo Jasenke Lalović, autorke knjiga ‘Bastadur’, ‘Kastigulja’, ‘S ove bande moje gore’ , ‘S one bande moje gore’, ‘Brda od pelina’.

18-05-2024

Izložba „Budvanska riznica zdravlja - apoteka porodice Antonioli“ danas u Muzeju grada Budve

JU Muzeji i galerije Budve, Muzej grada Budve organizuje izložbu „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioliˮ povodom međunarodnog Dana muzeja autora MA Ljubica Miličić. Izložba će biti otvorena večeras u 19 časova u Muzeju grada Budve, Stari grad, ulica Petra I Petrovića 11.

17-05-2024

U Starom gradu u Budvi održana promocija knjige “Kofer misli” Dragane Martinović

Profesorka književnosti, Dragana Martinović, održala je u sredu, 15. maja u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u Starom gradu, promociju svoje knjige „Kofer misli“ koja govori o traganju za sopstvenim identitetom.

17-05-2024

Društvo za kulturni razvoj “Bauo” i izdavačka kuća “HeraEdu” predstavljaju izdanja na 18. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga

Danas s početkom u 16 časova, na 18. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga (BIG Fashion), izdavačka kuća “HeraEdu” iz Beograda, u saradnji sa Društvom za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca na Moru, predstaviće nekoliko svojih novijih monografskih izdanja.

17-05-2024

Sjutra izložba: Budvanska riznica zdravlja - apoteka porodice Antonioli

JU Muzeji i galerije Budve, Muzej grada Budve organizuje izložbu „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioliˮ povodom međunarodnog Dana muzeja autora MA Ljubica Miličić. Izložba će biti otvorena u subotu, 18. maja u 19 časova u Muzeju grada Budve, Stari grad, ulica Petra I Petrovića 11.

16-05-2024

Izložba „Likovni velikani kroz dječije oči“ u Spomen domu „Crvena komuna“

U Spomen domu „Crvena komuna“, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u organizaciji Javne ustanove Muzeji i galerije Budve i OŠ „Mirko Srzentić iz Petrovca“ danas u 19h biće otvorena izložba slika pod nazivom „Likovni velikani kroz dječije oči“.

16-05-2024

KUD “Kanjoš” nastupa večeras na Smotri folklornih ansambala u Kotoru

Smotra folklornih ansambala Crne Gore “Oj talasi, talasajte”, u organizaciji Folklornog ansambla (FA) "Nikola Đurković" iz Kotora, biće održana u Kulturnom centru “Nikola Đurković” večeras sa početkom u 19 sati.

15-05-2024

Otvorena izložbe slika Dijane Lazović- „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu „Crvena komuna“, galerija "Marko K.Gregović" u Petrovcu, sinoć u prisustvu mnogobrojne publike, otvorena je izložba slika umjetnice Dijane Lazović, pod nazivom „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)".

15-05-2024

Predstavljanje knjige „Kofer misli“ Dragane Martinović danas u Modernoj galeriji

Promocija prve knjige Dragane Martinović „Kofer misli“, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, biće održana danas u 19 časova, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“, saopšteno je iz PR službe autorke romana.

14-05-2024

Duh Tome Zdravkovića Živi: Na Sajmu knjiga promovisana Knjiga o Tomi

Na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja u okviru programa četvrtog sajamskog dana je upriličena promocija “Knjiga o Tomi”, Nikšićanina Nikole Kankaraša koji je nakon decenije istraživanja, sakupljanja ploča, kaseta, knjiga, novinskih članaka, fotografija, odlučio da se okuša i kao autor publikacije o životu i stvaralaštvu čovjeka čije su pjesme evergrin.

14-05-2024

Večeras u Petrovcu izložba slika Dijane Lazović „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu „Crvena komuna“, galerija "Marko K.Gregovic" u Petrovcu, večeras sa početkom u 20 časova biće otvorena izložba slika umjetnice Dijane Lazović, pod nazivom „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“.