ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

16-03-2024

Grupna izložba grafika “Borba & Kontemplacija” večeras u Petrovcu

U organizaciji JU "Muzeji i galerije Budve" i Kulturvermittlung Steiermark iz Graza u Spomen domu „Crvena komuna“ - galerija "Marko K.Gregovic" u Petrovcu, večeras sa početkom u 19 časova biće otvorena grupna izložba grafika „Borba & Kontemplacija".

15-03-2024

(VIDEO) Veče posvećeno legendarnom Dragoljubu Đuričiću u Budvi

U organizaciji Narodne biblioteke Budve sinoć je u holu Akademije znanja upriličeno veče posvećeno legendarnom Dragoljubu Đuričiću.

15-03-2024

Promocija zbirke „Latice Lotosa” Stanke Rađenović Stanojević u Bijelom Polju

Promocija zbirke izabranih pjesama "Latice lotosa" autorke Stanke Rađenović Stanojević, koja je nedavno nagrađena prestižnom "Književnim perom" za knjigu godine od strane Hrvatskog književnog društva, stiže i u Bijelo Polje.

15-03-2024

Najava grupne izložbe grafika “Borba & Kontemplacija” sjutra u Petrovcu

U organizaciji JU "Muzeji i galerije Budve" i Kulturvermittlung Steiermark iz Graza u Spomen domu „Crvena komuna“ - galerija "Marko K.Gregovic" u Petrovcu, u subotu, 16. marta sa početkom u 19 časova biće otvorena grupna izložba grafika „Borba & Kontemplacija".

14-03-2024

Kentera otvara vrata umjetnosti: Besplatna Škola za mozaik, slikarstvo i vitraž počinje sa radom

Uzbudljive vijesti stižu za ljubitelje umjetnosti u Budvi! U ponedjeljak, 18. marta, počinje sa radom besplatna Škola za mozaik, slikarstvo i vitrarž pod vođstvom umjetnika Jovana Pake Kentere. Ovogodišnja Škola donosi proširenje programa u skladu sa rastućim brojem polaznika i interesovanjem za različite tehnike.

14-03-2024

(FOTO/VIDEO) Alehandro Suđić na Citadeli: Budva nastavlja da privlači i inspiriše talente širom svijeta

Predavanje o migracijama, kinematografiji i kulturnoj povezanosti između Crne Gore i Meksika održano je sinoć na Citadeli, u organizaciji Centra za kulturnu diplomatiju, uz podršku nezavisne kulturne scene Budve. Publici se tom prilikom predstavio istaknuti meksički filmski reditelj i producent, porijeklom iz Paštrovića, Alehandro Suđić (orig. Alejandro Sugich).

14-03-2024

Prvi dan konferencije „Kulturne i kreativne industrije & baština: Gastroheritage“ u Reževićima i Petrovcu

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ organizuje Međunarodnu multidisciplinarnu konferenciju „Kulturne i kreativne industrije & baština: Gastroheritage“, treći po redu internacionalni naučni i stručni događaj ove vrste.

14-03-2024

Veče posvećeno legendarnom Dragoljubu Đuričiću večeras u Budvi

U organizaciji Narodne biblioteke Budve večeras će u holu Akademije znanja biće upriličeno veče posvećeno legendarnom Dragoljubu Đuričiću koji nas je napustio prije tri godine.

13-03-2024

Projekcija filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja” u Akademiji znanja

Projekcija filma "Ljubav Tvoja i neposlušnost moja", autora Luke Đurapčevića biće prikazana u petak, 15. marta u Akademiji znanja, sa početkom u 20h.

13-03-2024

Istaknuti reditelj crnogorskog porijekla Alejandro Sugich u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

VD direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr Erduan Demić je danas ugostio Alejandra Sugicha, istaknutog producenta, reditelja, pisca i izvršnog direktora kompanije Sula Entertainment, koji je crnogorskog porijekla. Pratnja gospodinu Sugichu bio je gospodin Ivan Ivanović. Sastanku su prisustvovali i v.d. pomoćnice direktora, Renata Gojković, kao i samostalni savjetnik I Zoran Đukanović.

13-03-2024

Tribina „Od Budve do Meksika: Migracije i kinematografija” danas na Citadeli

Poznati filmski reditelj i producent Alehandro Suđić (orig. Alejandro Sugich), porijeklom iz Paštrovića koji danas živi i radi u Sonori u Meksiku, boraviće u Crnoj Gori na poziv Centra za kulturnu diplomatiju i Centra za američke studije.

12-03-2024

Majstorske radionice za muzičare, producente i menadžere u kulturi ovog ljeta u Kotoru

Programi za mlade, neformalno obrazovanje i sticanje i razmjena znanja i iskustava i ove godine predstavljaju važan fokus Međunarodnog festivala KotorArt. Pored tradicionalnih radionica za mlade muzičare, ovogodišnji festival pruža prve radionice za muzičke i teatarske profesionalce.

12-03-2024

Veče posvećeno legendarnom Dragoljubu Đuričiću u Budvi

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 14. marta u holu Akademije znanja biće upriličeno veče posvećeno legendarnom Dragoljubu Đuričiću koji nas je napustio prije tri godine.

12-03-2024

Četvorodnevna konferencija „Kulturne i kreativne industrije & baština: Gastroheritage“ u Reževićima i Petrovcu

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ organizuje Međunarodnu multidisciplinarnu konferenciju „Kulturne i kreativne industrije & baština: Gastroheritage“, treći po redu internacionalni naučni i stručni događaj ove vrste.

12-03-2024

Danas promocija knjige „Bogorodica Ljeviška u pjesmama” u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”

U čast obilježavanja 20 godina od martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji, večeras će u 19 sati u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biti održana promocija knjige „Bogorodica Ljeviška u pjesmama”.

11-03-2024

Predavanje filmskog reditelja i producenta Alehandra Suđića „Od Budve do Meksika: Migracije i kinematografija” na Citadeli

Poznati filmski reditelj i producent Alehandro Suđić (orig. Alejandro Sugich), porijeklom iz Paštrovića koji danas živi i radi u Sonori u Meksiku, boraviće u Crnoj Gori na poziv Centra za kulturnu diplomatiju i Centra za američke studije.

11-03-2024

Moderna galerija „Jovo Ivanović”: Promocija knjige „Bogorodica Ljeviška u pjesmama”

U čast obilježavanja 20 godina od martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji će se u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” održati promocija knjige „Bogorodica Ljeviška u pjesmama”.

11-03-2024

Konferencija „Kulturne i kreativne industrije & baština” u Spomen domu Reževići

Otvaranje konferencije je zakazano za četvrtak, 14. marta, u 12h, na terasi Spomen-doma "Reževići" u istoimenom paštrovskom selu, gdje će program trajati sve do 19h.

11-03-2024

Promocija knjige “U zapisanom je sigurnost” mr Zore Jestrović danas u Akademiji znanja

U organizaciji Narodne biblioteke Budve danas će biti promovisana knjiga naše sugrađanke mr Zore Jestrović pod nazivom „U zapisanom je sigurnost“- književna esejistika, koju je objavilo Udruženje književnika Crne Gore. Knjigu će predstaviti recenzent mr Aleksandar Ćuković, dok ćemo sa autorkom razgovarati i o brojnim i značajnim njenim ostalim djelima. Promocija u holu Akademije znanja počinje u 19 časova.

09-03-2024

Harmonija kontrasta i ekspresija identiteta Slobodana Boba Slovinića

Piše Božidar Proročić, književnik i publicista.