ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-04-2024

Predstavljanje romana „Srpsko srce Jovanovo“ danas u Starom gradu

Danas će u Starom gradu publici biti predstavljen više puta nagrađivan roman "Srpsko srce Jovanovo", koji je dočekao svoje 13. izdanje, saopšteno je iz NVO Serdar.

20-04-2024

Smotra gitare od 30. maja do 1. juna u Tivtu

Osamnaesto izdanje Međunarodnog takmičenja gitarista (Montenegro International Guitar Competition) održaće se od 30. maja do 1. juna u Centru za kulturu Tivat.

19-04-2024

Sjutra u Petrovcu koncert pod nazivom „Ljubavna priča”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, u subotu 20. aprila 2024 godine, sa početkom u 19 časova će biti održan koncert “Ljubavna priča” umjetnika iz Sankt Peterburga, Marina Maslova i Aleksej Jankojt.

19-04-2024

Promocija knjige autora prof. dr Voja Lakovića u sali Akademije znanja

Promocija knjige 'Menadžment korporativne bezbijednosti' autora prof. dr Voja Lakovića, prof. dr Miloša Milovančevića i spec.sci. Miodraga Markovića biće održana danas u sali Akademije znanja u Budvi sa početkom u 19h.

18-04-2024

Predstavljanje romana „Srpsko srce Jovanovo“ u prostorijama JU Muzeji i galerije Budve

Roman koji je dočekao svoje 13. izdanje, "Srpsko srce Jovanovo", preveden na mnoge jezike, i više puta nagrađivan, biće predstavljen publici u četvrtak 25. aprila, saopšteno je iz NVO Serdar.

18-04-2024

Otvorena uzložba „Uprkos svemu“ Zorana Lazarevića

U organizaciji JU "Muzeji i galeriji Budve" u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” sinoć je otvorena izložba „Uprkos svemu” Zorana Lazarevića. Kustos izložbe je Saša Radišić, akademski vajar. Moderatorka večeri je bila Ivana Domazetović, a izložbu je otvorio Dragan Popadić, pjesnik, novinar i publicista iz Tivta.

17-04-2024

Danas otvaranje izložbe Zorana Lazarevića

JU Muzeji i galerije Budve večeras će u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biti otvorena izložba „Uprkos svemu” Zorana Lazarevića. Kustos izložbe je Saša Radišić, akademski vajar.

16-04-2024

Otvaranje crnogorskog paviljona na Bijenalu u Veneciji u četvrtak

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović otvoriće u četvrtak crnogorski paviljon na 60. Bijenalu savremene umjetnosti u Veneciji.

16-04-2024

53. Festival dramskih amatera Crne Gore od 10. do 14. juna u Bijelom Polju

Juče je u Bijelom Polju održana sjednica Savjeta 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore, kojoj su prisustvovalli: Tufik Bojadžić, predsjednik, članovi: Zoran Bošković, Slađana Merdović, Aleksandar Srdanović, Samir Zaimović i direktor bjelopoljskog Centara za kulturu Jasmin Ćorović.

16-04-2024

Sjutra otvaranje izložbe Zorana Lazarevića

JU Muzeji i galerije Budve u srijedu, 17. aprila 2024. godine, u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biti otvorena izložba „Uprkos svemu” Zorana Lazarevića. Kustos izložbe je Saša Radišić, akademski vajar.

16-04-2024

Promocija knjige priča „Međustanica“ Radomira Uljarevića večeras u Akademiji znanja

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, večeras će sa početkom u 19 časova u Akademiji znanja biti upriličena promocija knjige priča „Međustanica“ Radomira Uljarevića za koju je dobio nagradu Branko Ćopić. O knjizi će govoriti akademik, prof. dr Siniša Jelušić i autor, a program će voditi Stanka Stanojević.

16-04-2024

„Nadpop Kojović“ otvara ovogodišnji „Grad teatar“

Ovogodišnji festival "Grad teatar" u Budvi, koji će trajati od 5. jula do 25. avgusta, predstaviće četiri premijerna izvođenja sopstvenih produkcija i koprodukcija. Festival će obuhvatiti širok spektar pozorišnih formi i izraza, a isti će otvoriti predstava "Nadpop Kojović" u režiji Vide Ognjenović na sceni između crkava, najavila je direktorica JU "Grad teatar" Milena Lubarda Marojević.

15-04-2024

Promocija knjige priča „Međustanica“ Radomira Uljarevića sjutra u Akademiji znanja

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, sjutra će sa početkom u 19 časova u Akademiji znanja biti upriličena promocija knjige priča „Međustanica“ Radomira Uljarevića za koju je dobio nagradu Branko Ćopić. O knjizi će govoriti akademik, prof. dr Siniša Jelušić i autor, a program će voditi Stanka Stanojević.

15-04-2024

Saopštenje sa koncerta Hora Karlovačke bogoslovije

U organizaciji JU "Muzeji i galerije Budve" u petak u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” priličen koncert Hora Sveti Arsenije Sremac Karlovačke bogoslovije povodom velikog jubileja, 230 godina postojanja.

13-04-2024

Predrag Gazivoda - Od Skadarskog jezera do svjetskih galerija

Piše: Božidar Proročić, književnik i publicista.

12-04-2024

Koncert hora Karlovačke bogoslovije večeras u Budvi

Povodom velikog jubileja 230 godina postojanja, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve večeras će u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” u Starom gradu, biti upirličen koncert Hora karlovačke Bogoslovije Svetog Arsenija Sremca, sa početkom u 19 časova.

12-04-2024

Promocija romana „Naša Rijeka“ Esada Kočana večeras u Akademiji znanja

U organizaciji Narodne biblioteke Budve večeras će u holu Akademije znanja sa početkom u 20 časova biti održana promocija romana „Naša Rijeka“ autora Esada Kočana.

11-04-2024

JU Narodna biblioteka Budva: „Staza znanja i avantura čitanja” u gradskom parku

Narodna biblioteka Budva predstavila je novi projekat pod nazivom "Staza znanja i avantura čitanja" povodom obilježavanja 160 godina postojanja. Projekat je namijenjen djeci i odraslima, a u gradskom parku je postavljeno deset stalaka, pri čemu će svaki biti opremljen po jednom stranicom knjige ili slikovnice.

11-04-2024

Bauo: Brojni potencijali kulturne baštine za pomirenje i društveni dijalog na Balkanu

Internacionalna konferencija „Cultural Heritage for Reconciliation in the Balkans“, održana od 5. do 7. aprila u Petrovcu na Moru, u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“, okupila je iskusne stručnjake i studente koji se bave raznim aspektima nasljeđa, sa ciljem da se napravi otvoreni međugeneracijski dijalog koji u fokus stavlja potencijal kulture i baštine za pomirenje i interkulturni dijalog na prostoru Zapadnog Balkana, saopštili su iz te organizacije.

11-04-2024

Džez za djecu danas u Kotoru

U okviru proslave obilježavanja Međunarodnog dana džeza, u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor danas će, sa početkom u 12 sati, biti održan koncert pod nazivom „Džez za djecu“.