ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-12-2023

Poručeno na sajmu u Novom Sadu: Crna Gora iznova oduševljava Novosađane

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama, učestvuje na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, čiji je ovogodišnji partner regija Boka.

02-12-2023

Monodrama „Final Act“ večeras na sceni „Crvene komune“

Monodramom „Final act“ večeras će u Petrovcu biti nastavljen međufestivalski program Grad teatra. Predstava će biti izvedena na sceni Spomen doma „Crvena komuna“ sa početkom u 20 sati.

01-12-2023

Monodrama „Final Act“ sjutra na sceni „Crvene komune“

Monodramom „Final act“ sjutra će u Petrovcu biti nastavljen međufestivalski program Grad teatra. Predstava će biti izvedena na sceni Spomen doma „Crvena komuna“ sa početkom u 20 sati.

30-11-2023

(FOTO/VIDEO) Predstavljena knjiga eseja „Sa okusom soli“

Knjiga eseja dr Zorana Živkovića "Sa okusom soli" predstavljena je sinoć u holu Akademije znanja u Budvi. Organizator promocije bila je Narodna biblioteka Budve, a učestvovali dr Zoran Živković i Stanka Stanojević, moderator.

29-11-2023

Muzej savremene umjetnosti popunjava fond, mlade vratiti kulturi

Samo jake i aktivne ustanove mogu doprinijeti razvoju sektora kulture, strateškim planiranjem ponude za djecu i mlade otvoriti vrata institucija kulture ovoj publici, poruila je tokom posjete kulturnim ustanovama ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

29-11-2023

Svaka divna stvar – Tema o kojoj je bitno da se govori

Međufestivalski pozorišni program JU “Grad teatar” nastavljen je 28. novembra na sceni Crvene komune u Petrovcu igranjem predstave „Svaka divna stvar“ Dankana Mekmilana sa Džonijem Donahouem, u režiji Ninoslava Đorđevića. Predstava je produkcija Narodnog pozorišta iz Sombora.

29-11-2023

Večeras promocija knjige eseja „Sa okusom soli“ autora dr Zorana Živkovića

Knjiga eseja dr Zorana Živkovića "Sa okusom soli" biće predstavljena večeras u holu Akademije znanja u Budvi. Organizator promocije koja počinje u 18 časova je Narodna biblioteka Budve, a učestvuju dr Zoran Živković, autor i Stanka Stanojević, moderator.

28-11-2023

Sjutra promocija knjige eseja „Sa okusom soli“ autora dr Zorana Živkovića

Knjiga eseja dr Zorana Živkovića "Sa okusom soli" biće predstavljena u srijedu, 29. novembra u holu Akademije znanja u Budvi. Organizator promocije koja počinje u 18 časova je Narodna biblioteka Budve, a učestvuju dr Zoran Živković, autor i Stanka Stanojević, moderator.

28-11-2023

Predstavljena monografija „Brajići” autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve proteklog vikenda u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” predstavljenaje monografija „Brajići” autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića a izdavač je mjesna zajednica „Brajići”.

28-11-2023

Predstava „Svaka divna stvar“ večeras u Crvenoj komuni

Večeras u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava „Svaka divna stvar“ Dankana Mekmilana sa Džonijem Donahouem, u režiji Ninoslava Đorđevića. Predstava je produkcija Narodnog pozorišta iz Sombora.

27-11-2023

Predstava „Svaka divna stvar“ sjutra u Petrovcu

U utorak, 28. novembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava „Svaka divna stvar“ Dankana Mekmilana sa Džonijem Donahouem, u režiji Ninoslava Đorđevića. Predstava je produkcija Narodnog pozorišta iz Sombora.

27-11-2023

Knjiga za djecu „Sofija i čuvari vremena“ autorke Tatjane Kuljače promovisana u Tivtu

Gradska biblioteka Tivat u saradnji sa OŠ “Drago Milović”, organizovala je promociju knjige za djecu “Sofija i čuvari vremena” autorke Tatjane Kuljače.

26-11-2023

Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog prošli četvrti krug radionica iz oblasti kulture

Tokom vikenda realizovana je četvrta u nizu besplatnih dvodnevnih obuka “Prijavljivanje na konkurse opština”, posvećena sticanju konkretnih znanja i vještina mladih u vezi sa pisanjem projektnih prijava za različite konkurse lokalnih samouprava Budve, Kotora i Herceg Novog.

25-11-2023

Bravo za klovna – Rane koje se kriju teško i sporo zarastu

Međufestivalski pozorišni program JU “Grad teatar” nastavljen je 24. novembra na sceni Crvene komune u Petrovcu igranjem predstave “Bravo za klovna”. Riječ je o autorskom projektu Minje Peković u produkciji Narodnog pozorišta Subotica.

25-11-2023

Predstavljanje monografije „Brajići” večeras u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, večeras će sa početkom u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biti predstavljena monografija „Brajići”, autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića.

24-11-2023

Predstavljanje monografije „Brajići” sjutra u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, sjutra će sa početkom u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biti predstavljena monografija „Brajići”, autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića.

24-11-2023

Interaktivno predavanje na temu nematerijalnog kulturnog nasljeđa održano u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” sinoć je održano interaktivno predavanje na temu nematerijalnog kulturnog nasleđa „Šapat prošlosti - pričajmo o očuvanju našeg kulturnog nasljeđa”.

24-11-2023

(VIDEO) Povodom proslave Dana Opštine promovisana knjiga „Srednjovjekovni Statut grada Budve“

U okviru programa Narodne biblioteke Budve povodom proslave Dana opštine Budva, u holu Akademije znanja u srijedu je upriličena promocija knjige „Srednjovjekovni Statut grada Budve“ priređivača prof. dr Žike Bujuklića.

24-11-2023

Predstava „Bravo za klovna“ večeras na sceni „Crvene komune“

Predstavom „Bravo za klovna“, koja će biti izvedena večeras na sceni „Crvene komune“ u Petrovcu biće nastavljen međufestivalski program „Grad teatra“.

23-11-2023

Predavanje „Šapat prošlosti - pričajmo o očuvanju našeg kulturnog nasljeđa” večeras u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve večeras u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće održano interaktivno predavanje na temu nematerijalnog kulturnog nasleđa „Šapat prošlosti - pričajmo o očuvanju našeg kulturnog nasljeđa”.