ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Kultura 12-08-2022

Grad teatar Budva: Večeras predstava „Zelena čoja Montenegra“

Večeras je na sceni između crkava u Starom gradu, sa početkom u 21 čas, na programu predstava „Zelena čoja Montenegra“, po motivima romana Moma Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom, a u režiji Nikite Milivojevića. Predstava je prošlogodišnja koprodukcija JU „Grad teatar“ Budva, Beogradskog dramskog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Sport 12-08-2022

Crnogorski vaterpolisti ubjedljivi na startu SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu Svjetskog prvenstva za igraće do 18 godina u Beogradu.

Društvo 12-08-2022

Časovi najvjerovatnije 45 minuta

Školska godina će najvjerovatnije početi sa časovima od 45 minuta, kaže predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović.

Ekonomija 12-08-2022

Vekna hljeba najviše poskupjela u Crnoj Gori

U odnosu na ostale zemlje Zapadnog Balkana, Albanija je država u kojoj je cijena hljeba najmanje porasla, dok je u Crnoj Gori naknada za ovu životnu namirnicu skočila za duplo, objavio je Radio Slobodna Evropa.

Društvo 12-08-2022

Blagojević: Ljetnja dežurstva u vrtiću protiču bez problema, u planu da se obezbijedi još jedna jedinica

U JPU “Ljubica Jovanović Maše” režim ljetnjih dežurstava važi samo za centralni vrtić gdje u ovom periodu godine dolazi između 120 i 150 mališana, kazala je gostujući u Jutrom iz Budve pedagog Viktorija Blagojević. Kako je naglasila, dežurstva protiču bez problema, a u planu je i proširivanje kapaciteta vrtića. Takođe, ona se osvrnula i na nove polaznike istakavši da je u prethodnom periodu upisano 1.460 mališana.

12-08-2022

Komunalno Budva poziva korisnike da izmire dugovanja

DOO "Komunalno" Budva poziva sve korisnike svojih usluga da u što kraćem roku izmire svoja dugovanja. Za one koji nisu u mogućnosti da izmire dug odmah, ponuđena je mogućnost izmirenja obaveza na mjesečne rate uz prethodno zaključivanje sporazuma o reprogramu duga.

Zanimljivosti 12-08-2022

Mafini sa maslinama

Ideja za doručak!

Društvo 12-08-2022

Tokom noći lokalizovan požar u Zelenom pojasu Bara

Barski vatrogasci jutros u 2.40h gasili su veći požar u Zelenom pojasu Bara.

Politika 12-08-2022

Odbor povjerenika danas bira predsjednika Opštine Budva

Predsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojša Jušković zakazao je za danas 8. sjednicu Odbora sa početkom u 12h, u sali Opštine Budva.

12-08-2022

Jednodnevne ulaznice za Sea Dance festival u prodaji!

Ograničen kontigent prvih, najpovoljnijih jednodnevnih ulaznica za osmo izdanje Sea Dance festivala je u prodaji je po poklon cijeni!

Društvo 12-08-2022

Udžbenici za srednjoškolce u prodaji, cijene kao prošle godine

Udžbenici za srednje škole za predstojeću školsku godinu već su u prodaji u knjižarama Zavoda za udžbenike, a ove godine koštaće isto koliko i prošle.

Društvo 12-08-2022

Danas do 33C

Promjenljivo oblačno, mjestimično kiša ili pljusak sa grmljavinom, u sjevernim predjelima moguće već prijepodne.

Sport 11-08-2022

Sve bilo je bajka, EP je sada tako blizu

Ako bismo na skali od 1 do 10 ocjenjivali sve ono što se dešavalo u Kolašinu od početka priprema crnogorskih odbojkaša pa zaključno sa trećom utakmicom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, cjelokupan učinak zasluživao bi ocjenu 11!

Društvo 11-08-2022

(FOTO) Vatrogasci brzo ugasili požar u Gospoštini

U naselju Gospoština u Budvi večeras je došlo do požara, a brzom intervencijom ekipe Službe zaštite i spašavanja požar je ugašen.

Zanimljivosti 11-08-2022

Kalush Orchestra neće nastupati na Sea Dance festivalu

Nakon što je Sea Dance festival odbio ultimatum Kalush Orchestra kojim je zahtjevano otkazivanje nastupa jedne od najvećih zvijezda elektronske muzike današnjice Nine Kraviz koja je porijeklom iz Rusije, ovaj ukrajinski sastav neće nastupiti na festivalu.