ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 19-03-2024

Danas do 18 stepeni

Još tokom jutra ili prijepodneva povremeno kiša, u višim planinskim predjelima na sjeveru i susnježica i snijeg, a zatim postepeno razvedrvanje, prvo na zapadu zemlje.

Zanimljivosti 18-03-2024

Stručnjak za bezbjednost hrane otkriva šta nikad ne kupuje u marketima

Stručnjak za bezbjednost hrane Brajan Kvak Li je otkrio koje namirnice nikada ne kupuje u marketima zato što mogu biti opasne po zdravlje.

18-03-2024

Jutrom iz Budve: Zanimljive priče i brojni gosti

Želimo da novo,19.martovsko jutro od 8h započnete uz novo izdanje Jutarnjeg programa.

Društvo 18-03-2024

Uskladiti zakone u pogledu granice za odlazak u penziju

Na četvrtoj redovna sjednica Socijalnog savjeta Crne Gore kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta Slobodan Mikavica, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, razmatrana je inicijativa za usklađivanje Zakona o radu i Zakona o državnim službenicima i namještenicima u dijelu starosne granice za prestanak radnog odnosa po sili zakona, kako bi oba zakona propisala da ista iznosi 67 godina.

Društvo 18-03-2024

Dio naselja Stupovi u srijedu bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 20. marta, bez napajanja električnom energijom će, u terminu od 09 do 13 sati ostati dio naselja Stupovi, dio ulice IV, XVI, XVII, saopšteno je iz CEDIS-a.

Politika 18-03-2024

Krapović: Crna Gora posvećena regionalnim inicijativama

Crna Gora je posvećena regionalnim inicijativama, koje su značajne za unapređenje bilateralnih odnosa država regiona, ali i za prosperitet cjelokupnog Zapadnog Balkana, rekao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Društvo 18-03-2024

Montenegro Space Research: Lansiranje satelita „Luča“ krajem godine

Lansiranje prvog crnogorskog satelita je planirano za kraj decembra, što predstavlja značajan korak za Crnu Goru u svijetu svemirskih istraživanja, saopštila je predstavnica organizacije Montenegro Space Research Nina Drakulić.

Ekonomija 18-03-2024

Na Socijalnom savjetu do kraja mjeseca o uvođenju radne nedjelje

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao je s dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje.

Društvo 18-03-2024

Prvi sajam promocije sjevera na moru 6. aprila

Organizatorka Ivana Pantović sa ponosom je najavila prvi sajam sjevera na moru koji će se otvoriti 6. aprila u 11h.

Sport 18-03-2024

Đoković ušao u devetu godinu vladavine

Novak Đoković (9,725) jeste ispao u trećem kolu Indijan Velsa, ali kako prošle godine nije ni igrao u dolini Koačela uvećao je svoj saldo za 50 poena.

Ekonomija 18-03-2024

Centralna banka obilježava Svjetsku nedjelju novca

Centralna banka Crne Gore će od danas do 24. marta nizom aktivnosti tradicionalno obilježiti Svjetsku nedjelju novca (Global Money Week).

Društvo 18-03-2024

Sjutra promjenljivo oblačno sa dužim sunačanim intervalima

Još tokom jutra ili prijepodneva povremeno kiša, u višim planinskim predjelima na sjeveru i susnježica i snijeg, a zatim postepeno razvedrvanje, prvo na zapadu zemlje.

Društvo 18-03-2024

Od velikog kašlja preminula jedna osoba

U Crnoj Gori je registrovan prvi smrtni slučaj od posljedica velikog kašlja, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), navodeći da se radi o osobi staroj 80 godina koja je imala više hroničnih bolesti.

Politika 18-03-2024

Saopštenje za javnost odbornika koalicije „Budva na prvom mjestu - Milo Božović”

Saopštenje koje potpisuju odbornici liste „Budva na prvom mjestu - Milo Božović” Aleksandar Božović, Milica Radonić, Marijana Božović, Milena Perović, Milijana Ðukić prenosimo integralno.

Društvo 18-03-2024

CDPR na Međunarodnoj manifestaciji maslinara u Hrvatskoj

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) učestvovali su na 26. Međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana „Noćnjak 2024”, koju je održana u Zadru u Hrvatskoj od 14 do 17. marta.