ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

10-06-2023

Pronađena Olga Kalivoda, Novosađanka koja je bila inspiracija za skulpturu „Kupačica“ koja krasi Budvu od 1966.

Menadžment hotela "Berane" i Udruženje građana "Beranda" obavještavaju javnost da je, nakon beranske „Kupačice“, pronađena i Novosađanka Olga Kalivoda koja je, još 1962. godine u Makarskoj, inspirisala beogradskog vajara Gradimira Aleksića da izradi skulpturu čiji je prvi odlivak ovih dana vraćen na terasu Hotela „Berane“, dok drugi od 1966. godine krasi budvansku rivijeru.


Foto: Facebook

Gospođa Olga Marinčić je, kako su naveli iz ta dva subjekta, sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da bude specijalna gošća hotela „Berane“ na maloj proslavi šezdesetog rođendana statue inspirisane njenim likom - skulpture koja je bila jedan od najpoznatijih ivangradskih brendova i obilježila mladost generacijama Ivangrađana.

"Kontakt je uspostavljen, prvi susret dvije Olge nakon 60 godina u Beranama okvirno dogovoren, razmijenjeni su telefoni, a sve ostale informacije: datum njenog dolaska, plan boravka i program proslave koju će svojim prisustvom uveličati, biće objavljene čim se stvore uslovi, dozvole vremenske prilike i usklade termini sa obavezama i planovima naše nove prijateljice i drage gošće iz Novog Sada", naveli su oni.