ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Šta vidjeti i raditi >> Izleti

Izleti

IzletiOdmor na Budvanskoj rivijeri možete iskoristiti i za obilazak turističkih atrakcija. Ako ste gost Budve onda vam ni sve ostale destinacije po Crnoj Gori neće biti daleko.

Jedna od najvećih atrakcija opštine Budva je ostrvo Sveti Nikola do kojeg možete doći taxi brodom, a i plivajući, ukoliko ste avanturista :). Na ostrvskim plažama uživaćete u mirisu Mediterana, plavetnilu mora i toplim zracima Sunca. Ovo mjesto je poznato i kao prirodni rezervat jelena lopatara i još nekoliko životinjskih vrsta.

Ostale destinacije koje se posjećuju su rasprostranjena širom obale a to su Pržno, Miločer, Sv. Stefan i Petrovac. Vožnja brodom je prilika da ljepote mora, čitave rivijere i njenih plaža doživite na poseban način. Grupni izleti su najbrojniji, ujedno i najjeftiniji a na raspolaganju su vam i manje taxi barke koje vas mogu odvesti do mjesta koje vi izaberete.

Kada su u pitanju izleti po primorju van budvanske rivijere njveću pažnju privlači Boka kotorska, zaliv u kom se nalaze Herceg Novi, Kotor, ostrva Sv. Đordje i Gospa od Škrpjela.

Izleti se redovno organizuju za obilazak najvećih crngorskih znamenitosti, od kojih su najzanimljiviji posjeta mauzoleja na Lovćenu i manastira Ostrog. Skadarsko jezero je još jedan u nizu crnogorskih bisera koje treba obići jer su ljepote skadarskog jezera i ovdašnji kulinarski specijaliteti nezaboravan doživljaj. Prava stvar za one koji vole aktivan odmor je rafting rijekom Tarom, posle Kolorada u SAD, najdubljim kanjonom na svijetu.

U obilasku svih ovih destinacija pomoći će vam Budva Online, posjetite našu strana su izletima i unaprijed isplanirajte svoj izlet.