ENG | MNE

 

Od 14. do 16. juna prvi „Trebinje media fest“

„Festival je posvećen savremenim tokovima novinarstva, u cilju ukazivanja na probleme sa kojima se mediji susreću u eri tehnološkog buma društvenih mreža, digitalnih platformi i novih medijskih alata“, naveli su organizatori Festivala.

Festival će svečano otvoriti gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, nakon čega će biti izvedena predstava „Idem putem da zagrlim drvo“. Riječ je o predstavi u kojoj je glavni protagonista Andrija Milošević i koja je premijerno izvedena 2019. godine.

„Na Festivalu će učestvovati istaknuti predstavnici medija, direktori, urednici, novinari, kao i umjetnici čiji se posao prepliće sa medijima. Očekuju nas inspirativni paneli, diskusije koje će omogućiti razmjenu iskustava i ideja među profesionalcima iz različitih oblasti”, naveli su organizatori.

Drugog dana Festivala biće održani paneli na temu „Mediji i digitalno doba“, a panelisti će biti predstavnici medijskih kuća iz regiona, dok će na temu „Mediji nekad i sad“ govoriti glumac i voditelj Ivan Ivanović. Na završnoj panel diskusiji učešće će uzeti glumac Andrija Milošević i producenti Maja Maršićević i Marko Maršićević.

"Trebinje media fest – mediji i digitalno doba" se održava pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i Kulturnog centra Trebinje.