ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

30-01-2023

(VIDEO) Vilus druga na finalnoj večeri 'Afirmišimo mlade crnogorske umjetnike do 18 godina'

Na finalnoj večeri 'Afirmišimo mlade crnogorske umjetnike do 18 godina', koja je održana u petak u Centru za kulturu Nikola Đurković u Kotoru, petločani žiri u sastavu od pet afirmisanih književnika iz Crne Gore proglasio je najtalentovanijeg mladog stvaraoca do 18 godina. Budvanka Anđela Vilus svojim sjajnim predstavljanjem izborila je drugo mjesto sa svojim pjesmama "Osvetoljubiva" i ‘Volim te’.



Anđela nam je kazala da je veoma zadovoljna plasmanom, da sa takmičenja nosi predivne utiske te da je ovo tek početak svega onogoa što je očekuje, ali i da je u planu njena prva zbirka.



'Sa ovog takmičenja nosim najljepše moguće uspomene i prezadovoljna sam plasmanom. Upoznala sam se nekim novim ljudima i družila se sa onima koje sam znala od ranije tako da sam preponosna na sve učesnike iz svih prostora. U planu imam prijavljivanje na još mnoge konkurse, naravno radim na prvoj zbirci, a najvažnije od svega radim na sebi', kazala je mlada Anđela za portal RTV Budva.



Takmičenje je održano u organizaciji Internacionalne kulturne asocijacije Crne Gore, čiji je predsjednik Veljko Veljović književnik i književni kritičar.

Anđelinu pjesma "Osvetoljubiva"za koju je uz asistenicju oca Slavena snimila spot: