ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-01-2022

Sjutra promocija knjige Ive Bajković u Nikšiću

Nova knjiga autorke Ive Bajković ,,So i more", objavljena u izdanju Narodne biblioteke Budve (2021) biće promovisana u utorak, 18. januara u sali Javne ustanove ,,Zahumlje", u Nikšiću.


Foto: portal RTV Budva/D.P.

Promocija počinje u 19 časova a o knjizi će govoriti: Miljan Mijušković, Radomir Uljarević, Milica Bakrač i autorka, dok će gost večeri biti satiričar Predrag Baćko Milačić.

Recenzent knjige ,,So i more", književni kritičar Želidrag Nikčević o novom ostvarenju Bajkovićeve ističe ,,da Iva piše drukčije. Hrabrije. Iz neposredne blizine. Iz samog srca egzistencije”.

“O porodici, odrastanju i ljubavi, o nezaboravnim druženjima i rastancima. O Beogradu, Podgorici i Budvi, o zanosima mladosti i sivilu svakodnevice, o borbi da se ostane dostojanstven i onda kad bi čovjek najradije gorko opsovao. O nadi da nas ni u ovom premreženom haosu još nije sasvim napustila sloboda govorenja istine. I zato se njeno pismo prima kao stisak prijateljske ruke, kao nešto blisko, toplo, saučesničko". istakao je Nikčević.

Iva Bajković je rođena 1973. godine u Beogradu. Završila je Akademiju lepih umetnosti, odsjek menadžment u kulturi i umjetnosti.

Od 1994. radi kao televizijski novinar. Karijeru je započela u Beogradu na Trećem kanalu a zatim je nastavila da se bavi tim poslom u Budvi i Podgorici.

Bila je aktivan učesnik političkih procesa od 2012. do 2020. godine i često je svojim objavama na društvenim mrežama ukazivala na društvene probleme.

Knjiga kratkih eseja, kolumni i priča je njena prva knjiga.

Živi u Budvi. Majka je dva sina.

Promocija knjige će se održati uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera protiv virusa Kovid 19.


(portal RTCG)