ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-12-2021

Sjutra premijerno predstavljanje zbornika „Otkrivanje skrivenog“ u Beogradu

Prvo predstavljanje nedavno objavljenog zbornika radova „Otkrivanje skrivenog: Crna Gora, kvir & (s)rodne teme“ u Beogradu biće održano sjutra s početkom u 17 sati u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43).


Foto: Društvo za kulturni razvoj "Bauo"

O knjizi će govoriti prof. dr Ljiljana Gavrilović, autorka rada u zborniku, dr Igor Perišić, književni teoretičar i kritičar, i mr Dušan Medin, s pozicije urednika. Takođe, biće emitovan i istoimeni dokumentarni film koji tematski prati knjigu (link).

"U pitanju je prva naučna knjiga o ovoj tematici u Crnoj Gori, objavljena u izdanju Društva za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru i partnerske organizacije LGBT Forum Progres iz Podgorice, štampana uz podršku crnogorskog Ministarstva ljudskih i manjinskih prava (u međuvremenu transformisanog u Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava). Podsjećamo, zbornik se ne prodaje, već se dijeli zainteresovanima, a može se bez ograničenja downloadovati i shareovati i s ova dva linka (Academia.edu i Društvo "Bauo")", kazali su iz Društva za kulturni razvoj „Bauo“.