ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-12-2022

Promocija knjige autora Duška Antonića sjutra u Narodnoj biblioteci

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u holu Akademije znanja u sjutra u 18 časova biće održana promocija knjige autora Duška Antonića "Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji", uključujući i 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ.O knjizi će uz autora Duška Antonića govoriti i kolekcionar gramofonskih ploča Boris Burić, a program će voditi Stanka Stanojević. Takođe, uživaćemo u slušanju nekih YU rock hitova.

Novinar i rok kritičar Duško Antonić rođen je u Beogradu 1953, gdje je i završio novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Kroz tri redakcije u kojima je bio zaposlen i desetine sa kojima je sarađivao, napisao je hiljade tekstova, među kojima i o rokenrolu.

Ovo mu je 27. knjiga na razne teme. Bio je jedan od osnivača i direktor produkcije teatra “Kult” u Domu omladine “Vuk Karadžić”, na Golf radiju između ostalog uradio serijal od 30 emisija “Leksikon jugoslovenske rok i pop muzike”, organizovao i vodio “Diskoteku za matorce”, osmislio i devet godina organizovao SVURF – SavskoVenački Urban Fest – festival kulture za djecu i omladinu, bio jedan od organizatora serije tribina “Za spas
rokenrola u Srbiji”, autor i organizator izložbe “Počeci rokenrola u Beogradu”, sa Danilom Štrpcem napisao i uredio knjigu “YU 100 - najbolji albumi jugoslovenske rok i pop muzike”, a za “Rock Express” objavio “Nostalgične priče o pločama”. Ovo je njegova treća knjiga iz sfere rok-kulture.

Publika će biti u prilici da čuje mnogo važnih, možda i nepoznatih, detalja o rok sceni u Srbiji, uz kritički osvrt na period od 1990. godine do danas, ali i upoređenje sa periodom
prije devedestih.