ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

02-12-2022

Preostalo još svega nekoliko karata za pozorišne predstave u okviru Revije predstava u Budvi!

„Veoma nas raduje veliko interesovanje budvanske publike za najavljenu Reviju predstava, koju organizuju Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, u saradnji sa agencijom „Beo art“ iz Beograda, za pozorišnu umjetnost i kulturu uopšte.



Nakon izvođenja muzičko-scenskog djela „Jesenji kapric“ u oktobru i sjajnih reakcija prisutnih građanki i građana Budve, pred nama je Revija predstava od 5. do 8. decembra u hotelu „Splendid“, u okviru koje će biti izvedene četiri sjajne pozorišne predstave koje se izvode na scenama najboljih pozorišta i pozorišnih festivala u regionu. Za sve četiri predstave ostalo je jako malo karata, pa pozivamo sve zainteresovane da putem broja telefona 067 144 191, svakog radnog dana u periodu od 8.00h do 15.00h, izvrše rezervaciju istih. Sve predstave počinju u 20.00h i ulaz je besplatan.“ saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.

Prva u nizu pozorišnih predstava koja će se održati u okviru Revije predstava u decembru, „Lutka sa kreveta broj 21“, biće izvedena 5. decembra.

Predstava „Sin“, koja se nalazi na redovnom repertoaru „Ateljea 212“ u Beogradu, u režiji Ane Tomović, treći je komad Zelerove triologije unutar koje pisac istražuje porodične odnose uvijek fokusirajući jednog člana porodice. Florijan Zeler, dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, а časopis „Gardian“ ga je proglasio „najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena“. „Sin“ pažnju usmјerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja, a pisac vјešto i precizno istražuje osjećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. U predstavi, koja se planirana za 6. decembar, igraju Luka Grbić, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragićević, Branislav Zeremski i Relja Janković, a rediteljka je Ana Tomović.

7. decembra biće izvedena predstava „Udarna vest“ koja se bavi fenomenologijom medija masovnih komunikacija u savremenom društvu, s posebnim fokusom na odnos medija i straha, odnosno, na medijski generisanu paranoju i neurozu čovjeka danas. Cilj ove predstave, koja je rađena po tekstu i u režiji Milene Bogavac, je produkcija znanja iz oblasti medijske pismenosti, što može biti preventiva rasprostranjenoj anksioznosti i poremećaja pažnje. U predstavi igraju Sunčica Milanović i Đorđe Živadinović Grgur.

Predstava „Sitnice koje život znače“ rađena je po tekstu jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice, Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova, a biće izvedena 8. decembra. U komadu o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“, koji pred sam kraj života dobija želju da iz korijena promijeni svoj karakter. Uloge tumače Mladen Andrejević, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić, a predstava se nalazi na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.