ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

30-11-2022

Pozorišna predstava „Lutka sa kreveta broj 21“ 5. decembra u Budvi

Prva u nizu pozorišnih predstava koja će se održati u okviru Revije predstava u decembru, koju organizuju Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, u saradnji sa agencijom „Beo art“ iz Beograda, „Lutka sa kreveta broj 21“, biće izvedena 5. decembra u 20.00h u hotelu „Splendid“.


Foto: TOB

Tekst za predstavu „Lutka sa kreveta broj 21“ Đorđe Labović je pisao prije skoro pet decenija, a u režiji Slobodana Brankovića u martu ove godine je premijerno izvedena na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Priču o Vilmi, bivšoj logorašici „Kuće lutaka“, njenom životu, izborima i dilemi da li progovoriti o zločinu ili ne, na sceni oživljavaju Jasmina Večanski Kujundžić, Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov i Marko Marković.

Kako ističe reditelj, cilj mu je da publika razmišlja o svojoj funkciji u društvu i o tome koliko je bitno opredijeliti se po nekim važnim društvenim pitanjima.

Predstava se nalazi na redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a izvodi se u okviru pozorišnih festivala i na scenama renomiranih pozorišta cijelog regiona.

Nakon ove, u planu je i izvođenje pozorišnih predstava „Sin“, „Udarna vest“ i „Sitnice koje život znače“ sve do 8. decembra. Sve predstave počinju u 20.00h, ulaz je besplatan, rezervacija karata je obavezna i vrši se putem broja telefona – 067 144 191 svakog radnog dana u periodu od 8.00h do 15.00h.