ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-12-2021

Održano duhovno veče posvećeno Dostojevskom u Akademiji znanja u Budvi

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Budva i hrama Svete Trojice Stari Grad u subotu je u Akademiji znanja u Budvi održano duhovno veče u spomen na 200. godišnjicu rođenja Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.


Foto: Mitropolija.com

Moderator ove duhovne večeri, bio je đakon Pavle Lješković, profesor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog, koji je u ime hrama i organizatora na početku pozdravio učesnike i kazao uvodnu riječ.

Potom je svoje izlaganje imao dr Miodrag Čizmović, koji je govorio na temu “Legenda o velikom inkvizitoru, poema Ivana Karamazova”.

Drugi govornik je bio kandidat bogoslovlja Sankt-Peterburške duhovne akademije i sabrat manastira Ostroga, jeromonah Vladimir Palibrk, koji je govorio na temu “Paradigma postmoderne u romanu Zli dusi F. M. Dostojevskog”.

Treći govornik protojerej Slobodan Lukić, paroh budvanski, govorio je na temu “Recepcija svetootačke misli u stvaralaštvu F. M. Dostojevskog”.

Na kraju duhovne večeri, u ime organizatora, zahvalio se đakon Pavle Lješković, koji je zablagodario izlagačima, kao i domaćinima iz Akademije znanja, i svim prisutnim koji su došli na ovo duhovno veče i uzeli učešća u proslavi jubileja povodom dvijestote godišnjice od rođenja slavnog pisca Fjodora Mihailoviča Dostojevskog.


Izvor: Mitropolija.com