ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

06-12-2022

Održan “Ladies Night” Rotari kluba Budva: Za Muzičku školu prikupljeno 17.000 evra

U subotu, 3. decembra je u hotelu „Splendid“ održano je tradicionalno zimsko druženje rotarijanaca zemlje i inostranstva na svečanosti „Ladies Night“ u organizaciji Rotari kluba Budva.


Foto: RK Budva

"I ovogodišnji „Ladies Night“, okupio je preko stotinu rotarijanca iz zemlje i inostranstva, članova njihovih porodica, prijatelja Rotari kluba Budva, predstavnika diplomatskog kora, lokalne uprave, institucija grada Budve, koji su, pored ugodnog druženja, još jednom podsjetili na potrebu i za nesebičnim služenjem, osnovnu misiju Rotarija", saopšteno je iz Rotari kluba Budva.

Kako ističu, sredstva prikupljena tokom ovogodišnjeg „Ladies' Night-a“ Rotari klub Budva je namijenio nabavci instrumenata za Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi – ovogodišnjoj akciji RC Budva.


Foto: RK Budva

"Budući da je i ljetnja svečanost „Summer Party“ bila orijentisana ka ovom cilju, sa više nego uspješno okončanom zimskom akcijom, donatorskim učešćem prijatelja iz Rotari kluba Beograd Global, podrškom Opštine Budva, podrškom svih crnogorskih Rotari klubova, Rotari klubova Distrikta 2483 i okruženja, ličnim
donacijama članova i prijatelja RC Budva, kao i gostiju večeri, za Muzičku školu je prikupljeno ukupno 17.000 evra", naveli su u saopštenju.

Kulturno-umjetničkom programu večeri doprinijeli su upravo učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve, članovi hora i violinista Vasilije Hadžić, kao i Hana Kurtović, učenica OŠ „Mirko Srzentić“, pobjednica Festivala mladih recitatora Crne Gore u uzrastu od 1. do 5. razreda.