ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-01-2022

Kao djevojka izgubila tašnu, pronađena sa svim stvarima 65 godina kasnije

Na web stranici “Do You Remember” objavljena je priča koja je postala viralna, opisuje se kao ‘najveća zajednica nostalgičara i zaljubljenika u ’40-e, ’50-e i ’60-e godine’.



Pojavila se priča o djevojci koja je davne 1954. izgubila torbicu. Prilikom rušenja srednje škole Jeffersonville u Indiani, neko je pronašao torbicu izgubljenu iza starog ormarića.

Da nije bilo stvari nađenih u torbici, teško bi bilo procijeniti iz kojeg razdoblja i godine je izgubljena torbica, uzimajući u obzir modu koja se stalno vraća. Međutim, stvari nađene u torbici, uključujući ličnu kartu, dokazuju da je izgubila djevojka imena Martha 1954. godine.

Punog imena Martha Ina Ingham sada je u svojim 80-ima i sigurno je već davno zaboravila na izgubljenu torbicu.

Priča o torbici pronađenoj 65 godina kasnije i njenom sadržaju oduševila je mnoge nostalgičare i svojevrsna je vremenska kapsula i opipljivi dokaz nekog drugog vremena.

O čemu svjedoči torbica iz 1954.? Te godine Marta je bila završni razred srednje škole Jeffersonville. I tada je to bila važna godina za srednjoškolce, godina u kojoj se sve vrti oko maturske zabave. A ako nešto znamo iz američkih filmova, onda je to koliko je maturska zabava veliki i važan događaj. A upravo priču jedne srednjoškolke iz ’50-ih godina prošlog vijeka priča pronađena torbica.

Uz Marthinu ličnu kartu i karton socijalnog osiguranja, tu su bili isječci novinskih članaka, košarkaški raspored u srednjoj školi Jefferson za godinu 1953. -1954., ruž za usne, omoti Juicy Fruit žvakaća, raspored autobusa i nekoliko poruka ispisanih na papirićima, piše miss24sata.hr.

Većina ovih predmeta mogla bi se naći i u današnjim torbicama, međutim upravo isječci iz novina, papirnati rasporedi buseva i košarkaških treninga su svojevrsni artefakti nekih prošlih vremena. Jedna je bila od nekoga s potpisom “Torchy” koji je pozvao Marthu na matursko veče. Drugo je bilo poduže pismo dječaka po imenu Carter. U obje bilješke takođe se spominje još jedan dječak po imenu Paul. Čini se kako je Martha, lako moguće, mogla biti kraljica maturske večeri.

Osoba koja je našla torbicu, objavila je na jednoj grupi na Facebooku, a zahvaljujući modernoj tehnologiji torbica je uspjela naći svoju vlasnicu koja danas živi na Floridi.