ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

27-12-2021

Izložba dječijih radova danas u Petrovcu

U galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“, danas će u 15 časova biti otvorena izložba dječijih radova nastalih na pedagoško-likovnim radionicama koje su se odvijale u toku novembra i decembra.


Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Na izložbi će biti predstavljeno 70 radova rađenih tehnikom drvenih i voštanih bojica, kao i flomastera na papiru.

Učesnici radionica su: Oleg Šljukic, Eva Alkalay, Sofija Pajović, Maja Zlotvorović, Vito Gregović, Marija Jokanović, Pavle Jokanović, Marko Gregović, Konstantin Kuč, Nađa Dodić, Stefan Dodić, Dimitrije Radović, Anastastija Radović, Nora Medin, Simeona Mijač, Maya Couto Lazović, Petar Gvozdenović, Vuk Radanović, Vojislav Janković, Kana Andrić, Maksim Marinković, Mila Šoljaga, Jovana Šoljaga, Danilo Slepčenko, Helena Tanasijević, Ana Šoljaga, Mila Medigović, Maša Barović i Sara Medigović.
U toku radionice djeca su se upoznala sa aktuelnom muzejskom postavkom, i radovima koji su dio fundusa galerije kako bi se stekao uvid u različite stilove, tehnike i materijale. Radionice su imale interaktivan i dinamičan karakter a vodila ih je kustoskinja mr Milijana Istijanović. U toku radionice djeca su imala priliku da rade vježbe introspekcije i samopercepcije sa psihološkinjom Vesnom Radonjić, pomoću kojih su, kroz kreativni izraz koristeći boju i liniju iskazali različita raspoložena i stanja.

Izložba će biti otvorena do 15. januara 2021. godine.