ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-12-2022

Hana Kurtović najbolja na Festivalu mladih recitatora Crne Gore u kategoriji mlađih osnovaca

Hana Kurtović, učenica petog razreda Osnovne škole „Mirko Srzentić“ iz Petrovca prijavljena je od JU Narodna biblioteka Budve za Festival mladih recitatora Crne Gore U Nikšiću koji je organizovala izdavaka kuća Obodsko slovo. U kategoriji od prvog do petog razreda, među 130 učesnika iz čitave Crne Gore, Hana je osvojila prvo mjesto recitacijom „ Da se načini portret jedne ptice“, autora Žaka Prevera.

Foto: Printscreen

Na poziv izdavačke kuće Obodsko slovo, Hana je predložena kao takmičarka koja nije osvojila prvo mjesto na Opštinskom takmičenju recitatora ove godine, ali je pokazala izuzetnu darovitost što nas je motivisalo da predložimo upravo nju. Ponosni smo na Hanin uspjeh.



Festival mladih recitatora Crne Gore je kulturno-umjetnička manifestacija koju već šestu godinu organizuje izdavačka kuća Obodsko slovo u saradnji sa školama u Crnoj Gori. Festival je sufinansiran od strane Ministarstva kulture Crne Gore. Pravo učešća imaju mladi recitatori iz svih crnogorskih osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, a cilj je promocija recitatorske vještine i afirmacija mladih i perspektivnih talenata.

Uručenje nagrada najboljim recitatorima biće upriličeno u petak, 2. decembra u 15 časova u JU „Zahumlje“ u Nikšiću.