ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-02-2024

Grade olimpijski bazen u Baru

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izdalo je urbanističko-tehničke uslove za izgradnju zatvorenog olipijskog bazena u Baru, a narednih dana Opština će biti raspisan konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja.

Bar (Foto: RTCG)

Kako navode u saopštenju Opštine Bar, Ministarstvo je nakon više urgencija Opštine i obraćanja javnosti, izdalo urbanističko-tehničke uslove za lokaciju predviđenu za izgradnju bazena.

"Nakon pozitivnog odgovora Ministarstva na naš zahtjev, konačno su se stvorili uslovi da se narednih dana raspiše Konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja i obezbijedi mogućnost da već u drugoj polovini ove godine imamo raspisan tender za izradu glavnog projekta za ovaj važan infrastrukturni projekat, ne samo za Bar, već i za Crnu Goru", navode u Opštini.

Dodaju da će izgradnjom bazena biti dodatno unaprijeđen ne samo sportski kompleks grada, već će se građanima ponuditi jedna sasvim nova sportsko-rekreativna ponuda koja će pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma i time dati poseban podsticaj ukupnom razvoju Bara.