ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-03-2023

FK Budva: Oduzet bod na utakmici odigranoj prije četiri mjeseca

Dužni smo da našim članovima i ljudima koji prate naš klub, saopštimo “odluku” disciplinske komsije udruženja klubova Jug” kojom se našem klubu oduzima jedan bod zbog utakmice koja se igrala dana 19.11.2022 godine, navodi se u saopštenju FK Budva.


Foto: Arhiva

Saopštenje prenosimo integralno:

Na toj utakmici gdje su našoj ekipi poništena dva regularna gola, dosuđenih milion kontra faulova kao i žutih kartona, gdje su naši igrači od muke čupali dresove, grizli sami sebe za ruke, čupali kosu sa glave, a najtužnije od svega na utakmici su naši igrači provocirani raznim riječima od sudije i na kraju scenario da je udaren za prekid utakmice koji je očigledno smišljen i prije samoga početka utakmice da bi se naštetilo FK Budva.

Prihvatili smo ovu gore nepravdu gdje nam je već spriječeno da uzmemo tri boda, čak nam nije omogućeno da završimo utakmicu, ali ne mozemo da prihvatino da posle puna četiri mjeseca, posle odigranih dva kola, posle završenoga prelaznoga roka “disciplinska komisija udruzenja Jug” donese odluku da se našem klubu oduzima jedan bod.

Pritom moramo da navedemo da nismo dobili ni jedno moguće slovo ili izvještaj sa gore navedene utakmice, na osnovu čega i kako su donijeli zaključak da je naš klub kriv za pomenuti događaj , ali očigledno na priče "rekla kazala" ili "naša riječ je jača od vaše ili kako već može sve.

Kome smeta FK Budva?

- Klub koji je krenuo od temelja da gradi svoju kuću.

- Klub koji trenutno u klubu ima preko 13-14 reprezetativaca (sa omladincima koji nastupaju pod OFK Petrovac)

- Klub kome trenutno četiri dječaka trenutno nalaze sa nacionalnim timom U16 u Rumuniji.

- Klub čiji omladinci nastupaju u najkvaliteniju grupu A i nalaze se na prvom mjestu.

- Klub čija pionirska selekcija igrala završnicu u sezoni 2021/22 godina.

- Klub koji ne naplacuje članarinu svojim članovima

- Klub koji redovno vodi djecu na razne turnire.

- Klub koji je prošle godine pružio ruku FK Otrantu da nazovemo u “finalu” i svom protivniku javno čestitao na osvojenom prvom mjestu u međusobnom duelu.

Pa se pitamo da li mi predstavljamo udruženje klubova Jug ili neko drugo udruženje, pa imamo ovakav kriterijum poslednjih 3-4 godine.

Pitamo se da li treba vise da ćutimo.

Pitamo se ko su ljudi koji donose odluke u udruženju klubova Jug.

Pitamo se da li je pravno da se donese ovakva odluka nakon cak četiri mjeseca.

Pitamo se da li je uredu da se donese ova odluka kada je završen prelazni rok i kada je naš klub uložio već izvjesni novac, mozda bi se odlučili na neke druge poteze.

Pitamo se zašto na jos nekim utakmica koje su prekinute zbog “pokušaja” kako stoji u ovoj odluci nisu donesene iste sankcije. Koji je kriterijum??? Da li bi trebao da vazi isti kriterijum za sve ekipe.

Za kraj se pitamo da li su ovo te promjene koje je donijelo novo rukovodstvo udruženja klubova Jug?

Isto tako za kraj moramo da naglasimo da ovo saopstenje nema nikakve veze sa FK Lovćen koji je naš protivnik na terenu, čak smatramo da je to klub sa velikom tradicijom i sigurno da ce se vratiti na mjesto gdje mu pripada.

Isto tako nam je zadovoljstvo što ćemo sa njima igrati utakmicu za vikend i nadamo se da ce biti minimum drugoligaskog kvaliteta.

Veoma nam je žao što ovo saopštenje moramo da iznesemo pred derbi sa ekiopm Lovćena, ali smo primorani na to donesenom konačnom odlukom na štetu našeg kluba.

Našem klubu nija jasna poruka koja nam se šalje oduzimanjem ovoga boda i kome SMETA FK Budva poslednje 3-4 godine.

Ako uzmemo u obzir šta mi sve dajemo udruženju klubova Jug.