ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-10-2022

Anđela Vilus osvojila prvo mjesto na književnoj večeri za mlade stvaraoce na Cetinju

Naša sugrađanka Anđela Vilus nedavno je učestovala na manifestaciji "Afirmišimo mlade književne stvaraoce do osamnaest godina" koja je upriličena na Cetinju. Publici su se autorskom poezijom predstavili kandidati iz Cetinja i Budve, a u konkurenciji stvaraoca iz Budve Vilus je osvojila prvo mjesto.


Foto: Privatna arhiva

"Predstavila sam se sa pjesmama "Yellow person" i "Bori se za mene" koje sam napisala još prošle godine. Iako imam veliki broj pjesama, ove dvije su mi najdraže i jako sam ponosna što su osvojile simpatije žirija i publike. Ova nagrada mi izuzetno puno znači jer sam prvi put osvojila prvo mjesto nakon što sam se takimičila par puta u osnovnoj školi", sumirala je mlada pjesnikinja utiske za portal RTV Budva.

Vilus je istakla da se pisanjem bavi skoro sedam godina, te da joj je od početka bilo najbitnije da svoje emosije pretoči na najiskreniji način i tako dočara čitaocima situacije kroz koje prolazi.


Foto: Privatna arhiva

"Bilo da je pjesma biografska ili o izmišljenim likovima i svjetovima, trudim se da se maksimalno posvetim svakom stihu da bi svi mogli da ga dožive na što slikovitiji način. Pjesnici na koje se ugledam su Rupi Kaur, Alan Edgar Po, Milan Rakić i naravno moja majka Sanja Vilus. Nemam određeni stil pisanja već samo pustim da me misao vodi i gledam gdje će to da se završi", kazala je ona.

Naša sagovornica naglasila je da trenutno sakuplja stare i piše nove pjesme za koje se nada da će se u bliskoj budućnosti naći u njenoj zbirci. Takođe, priprema se i za državno takmičenje u decembru na kom će se potruditi da predstavim Budvu u najboljem svjetlu.


Foto: Privatna arhiva

Manifestaciju "Afirmišimo mlade književne stvaraoce do osamnaest godina" organizovala je Internacionalna kulturna asocijacija ,,IKA” u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i Sekretarijatom za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje.

Susret mladih pjesnikinja i pjesnika održan je u petak veče u Biznis centru na Cetinju.


M.S.