ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 22-04-2024

Udičari KSR Delfin ostvarili sjajne rezultate na takmičenju u Herceg Novom

U Herceg Novom je za vikend održano Državno prvenstvo u sportskom ribolovu, odnosno završno takmičenje u najatraktivnijoj disciplini, "štapom iz barke". Udičari KSR Delfin ostvarili su sjajne rezultate.

Društvo 22-04-2024

Radulović: Saobraćajne nesreće u našoj zemlji odnijele populaciju jednog grada

U periodu od 1999. do 2023. godine u Crnoj Gori je u saobraćaju stradalo 1996 ljudi, a više od 56 hiljada zadobilo je teže ili lakše povrede, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. On je naveo da se u našoj zemlji u prosjeku svakog dana dogodi 18 saobraćajnih nezgoda u kojima devet osoba zadobije povrede.

Društvo 22-04-2024

Od ponoći skuplji benzin

Benzin će od ponoći poskupiti dva centa, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Društvo 22-04-2024

Sjutra oblačno, do 19 stepeni

Sjutra umjereno do potpuno oblačno, mjestimično kiša, lokalno moguć i pljusak sa grmljavinom.

Društvo 22-04-2024

Budvanska policija uhapsila osumnjičenog za obljubu maloljetnice zloupotrebom položaja

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode lice osumnjičeno za krivično djelo obljuba zloupotrebom položaja.

Društvo 22-04-2024

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola i opojnih droga za vikend uhapšena 33 vozača

U periodu od 19. do 22. aprila na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica smrtno stradala, četiri lica su zadobila teške, a 17 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Ekonomija 22-04-2024

Banke ostaju bez naplate troškova obrade kredita?

Banke nemaju pravo da više naplaćuju troškove obrade kredita, a građani koji su to platili mogu da traže povraćaj novca, smatraju u Centru za zaštiti potrošača, pozivajući se na nedavnu presudu Višeg suda u slučaju jedne banke. Dok iz Centralne banke ukazuju na obavezu bankara da usklade svoje poslovanje sa tom presudom, iz Udruženja banaka najavljuju da će tražiti reviziju takve odluke suda.

Društvo 22-04-2024

Jedna osoba ranjena, počinilac identifikovan

Jedna osoba ranjena je u pucnjavi u Budvi do koje je došlo jutros oko 10 časova. Počinilac je identifikovan, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave polcije.

Kultura 22-04-2024

Narodna biblioteka Budve slavi Noć knjige programom „Mostovi - od knjige do knjige”

Narodna biblioteka Budve se i ove godine pridružuje programima za Noć knjige koji se organizuje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava u utorak 23. aprila sa početkom u 19 časova programom pod nazivom "Mostovi - od knjige do knjige (predstavljanje edicije Mostovi Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica).

Društvo 22-04-2024

Otvorene prijave za Akvatlon „Sveti Antun”

Triatlon klub Budva uz podršku Turističke organizacije Budva organizuje drugi po redu Akvatlon Sveti Antun, ovoga puta na plaži Jaz.

Sport 22-04-2024

RK „Budvanska rivijera” igra značajnu ulogu u crnogorskom rukometu

R.K."Budvanska Rivijera" Budva, čiji je osnivač Opština Budva, pored toga što poslednjih godina igra značajnu ulogu u Crnogorskom rukometu, pod svojim okriljem posjeduje školu rukometa, koja okuplja veliki broj dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 11 godina, sa kojima, pažljivo i stručno radi trener Novica Rudović, bivši reprezentativac Crne Gore.

Politika 22-04-2024

Rađenović razriješen, Janović nova predsjednica UO Morskog dobra

Vlada Crne Gore je u petak, 19. aprila donijela Odluku o razrješenju predjsednika Blaža Rađenovića i četiri člana Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom. Razrješeni su prije isteka mandata, a umjesto njih imenovani su novi članovi, sa predsjednicom Zvezdanom Janović na čelu.

Politika 22-04-2024

Za budućnost Budve: Odlučnost, upornost i vizija ljepše i bolje Budve ključne preporuke za budućeg predsjednika Opštine

Mladen Mikijelj, nosilac liste "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" i budući predsjednik Opštine Budva, istakao se kao sekretar Sekretarijata za investicije u opštini Budva. Tokom svog dvogodišnjeg mandata na čelu Sekretarijata, Mikijelj je bio odgovoran za planiranje i nadzor realizacije niza značajnih infrastrukturnih projekata koji su imali širok i pozitivan uticaj na život građana Budve, navodi se u sapštenju liste "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad".

Društvo 22-04-2024

Za 24 sata 16 saobraćajnih nezgoda

U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba povrijeđena teže, a 11 lakše.

Društvo 22-04-2024

SMŠ „Danilo Kiš“ od sljedeće školske godine dobija i medicinski smjer

Direktor JU SMŠ „Danilo Kiš“ Krsto Vuković je u petak u svom kabinetu održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na odličan uspjeh učenika škole na takmičenjima znanja, na poboljšanja kada je izgled škole u pitanju, kao i na nove smjerove koji će biti dostupni od sljedeće školske godine.