ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

30-01-2023

Split: Kazna za šetnju u kupaćem 150 eura

Nova odluka o komunalnom redu u Splitu stupila je na snagu početkom ove godine, a jedna od mogućih kazni koja očekuje turiste i stanovnike jeste ona ako kroz grad budu šetali u kupaćim kostimima.

Društvo 30-01-2023

Kad žene mogu, a kad moraju u penziju

Ženama u Crnoj Gori Zakon omogućava da se penzionišu dvije godine prije muškaraca, ukoliko to žele i ukoliko ispunjavaju uslov kada je riječ o godinama staža. Fond za penzijsko osiguranje nema informaciju o tome da li žene češće koriste mogućnost da ranije odu u penziju ili ostaju da rade do krajnjeg roka koji im Zakon dopušta.

Društvo 30-01-2023

Za vikend na stazama u Kolašinu 150 ljudi iz Budve

Vikend na kolašinskim ski stazama bio je dinamičan za skoro 150 zainteresovanih građanki i građana Budve, koji su, zahvaljujući besplatno organizovanom prevozu od strane TO Budva, uživali proteklog vikenda u skijanju, sankanju ili šetnji Bjelasicom, saopšteno je iz TOB-a.

Društvo 30-01-2023

(VIDEO) Uskoro rekonstrukcija ulica u centru Budve i izgradnja kružnog toka

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke i okončane tenderske procedure Opština Budva zaključila je ugovor sa firmom "Geotehnics, Projects i Consalting" d.o.o. iz Podgorice, najpovoljinjim ponuđačem za sprovođenje stručnog nadzora nad radovima na rekonstrukciji ulica u centru grada sa izgradnjom kružnog toka. Vrijednost ugovorenog posla je 54 hiljade i 450 eura.

Društvo 30-01-2023

Obustava saobraćaja kroz tunel Vrmac do 14. februara

Zbog izvođenja radova na sanaciji kanalizacionog kolektora u tunelu Vrmac, saobraćaj će na magistralnom putu M-1 dionica Kotor – Krtoljska raskrsnica biti obustavljen od ponedjeljka 30. januara u devet sati do 14. februara u 17 sati.

Društvo 30-01-2023

Bajka o Avali - Vrata kroz koja je turizam ušao u Budvu

Nekadašnji radniko hotela Avala i tadašnji prvi školovanim poslastičarem, uz kako naglašava, kolegu Sveta Tatara, Ljubo Marković, prisjetio se kako je kazao "pionira budvanskg turizma" i vremena "zlatnog doba" turizma.

30-01-2023

NASA uskoro bira posadu za povratak na Mjesec

U prvoj polovini tekuće godine NASA će odabrati početnu četveročlanu posadu za svoj vodeći program Artemis za povratak astronauta na Mjesec.

Društvo 30-01-2023

Raspored ljekara u Domu zdravlja do 5. februara

I ovog jutra na našem portalu možete se informisati o rasporedu dežurstava ljekara u Domu zdravlja, za period od 30. januara do 5. februara.

Društvo 30-01-2023

Javni poziv o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa na području Budve

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva upućuje Javni poziv građanima, pravnim licima i preduzetnicima, mjesnim zajednicima, organima lokalne uprave i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Budva, organima uprave, javnim službama i preduzećima, nevladinim organizacijama i svim zainteresovanim subjektima da dostave predloge, interese i stavove u vezi pripreme Nacrta Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji opštine Budva.

Društvo 30-01-2023

Dio naselja Lazi danas bez struje

Zbog radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom u terminu od 11h do 15h ostati dio naselja Vrh Laza i Lazi, saopšteno je iz CEDIS-a.

Sport 30-01-2023

Đoković ponovo broj jedan svjetskog tenisa

Srpski teniser, Novak Đoković, od danas je i zvanično ponovo prvi na ATP listi, čime je započeo svoju 374. nedjelju u vrhu svjetskog tenisa.

Društvo 30-01-2023

(VIDEO) Vilus druga na finalnoj večeri 'Afirmišimo mlade crnogorske umjetnike do 18 godina'

Na finalnoj večeri 'Afirmišimo mlade crnogorske umjetnike do 18 godina', koja je održana u petak u Centru za kulturu Nikola Đurković u Kotoru, petločani žiri u sastavu od pet afirmisanih književnika iz Crne Gore proglasio je najtalentovanijeg mladog stvaraoca do 18 godina. Budvanka Anđela Vilus svojim sjajnim predstavljanjem izborila je drugo mjesto sa svojim pjesmama "Osvetoljubiva" i ‘Volim te’.

Društvo 30-01-2023

AMSCG: Učestali odroni, oprezno vozite

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a izuzetak su dionice u sjevernim i centralnim predjelima koje su mokre, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Zanimljivosti 30-01-2023

Punjene lisnate lađice

Malo drugačiji recepet, savršenog ukusa!

Ekonomija 30-01-2023

Tunel Sozina opslužio 44,34 hiljade vozila

Kroz tunel Sozina je u periodu od 20. do 26. januara prošlo 44,34 hiljade vozila, većinom automobila.