ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-03-2017

Zlatna medalja za ju-jitsu reprezentaciju Crne Gore

Treći i završni dan takmičenja na Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore u Atini za ju-jitsu reprezentaciju Crne Gore je bio više nego sjajan.

"Naši takmičari su učinili sve da obraduju svoju Naciju, da nam uljepšaju ovaj vikend i dokažu da su neprikosnoveni vladari u svojim kategorijama. Objediniti najveće uspjehe u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji nije baš lako niti se ovakvi uspjesi dešavaju veoma često.

Naime, danas je naš par PEŠIĆ FILIP – KALJEVIĆ MARIJA u Duo show mix sistemu, osvojio zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji. U finalu su pobijedili duo par Grčke i to baš u Atini, što ovoj medalji daje posebnu draž.

I ovog puta naš sport je pokazao da mu poklanjamo izuzetnu pažnju, da sve strukture u Savezu funkcionišu na najbolji mogući način, ali moramo priznati i ne baš u najadekvatnijim uslovima. Iz godine u godinu se susrijećemo sa finansijskim poteškoćama, nedostaju nam oprema i potrebni rekviziti, za najveća medjunarodna takmičenja moramo pribavljati pozajmice ili tražiti kratkoročne kredite od poslovnih banaka, što se na kraju poslovne godine odražava i na negativan finansijski rezultat. Iskreno se nadamo, da će se stvari kada je finansiranje u pitanju mijenjati na bolje a nijesmo sport koji zahtijeva neka enormna sredstva, naprotiv naši zahtjevi su veoma skromni što se ne može reći za naše medjunarodne rezultate.

Naši vrhunski medjunarodni rezultati prevazilaze uslove u kojima ih postižemo.

I pored skromnih uslova u kojima egzistiramo, od medjunarodnih sportskih institucija neprekidno dobijamo priznanja koja i te kako obavezuju. Iskreno se nadamo da će naše resorno Ministarstvo učiniti napor na poboljšanju uslova za daljnji razvoj ju-jitsu sporta u Crnoj Gori", kazao je predsjednik Ju-jitsu saveza Crne Gore, Ranko Vukotić.