ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

28-04-2017

Zaljubljenicima u putovanja DubaiWeek.ae preporučuje Crnu Goru kao destinaciju koju treba posjetiti

Crna Gora postaje sve prepoznatija destinacija na dalekim tržištima. Poznati sajt DubaiWeek.ae u svom tekstu o Crnoj Gori navodi devet sjajnih razloga zašto je treba posjetiti.

„Fly Dybai počinje sa letovima ka Tivtu, a evo 9 sjajnih razloga zašto trebate da rezervišete kartu i od 23. juna, kada startuju letovi, otputujete u Crnu Goru“, navodi se na početku teksta.

Autor članka preporučuje turistima da se probude u Regentu, u prelijepom Porto Montenegru. „Luksuzni hotel koji je inspirisan venecijanskim renesansnim stilom, u skladu sa bezbrojnim italijanskim palatama koje se nalaze u zalivu. Opustite se u Regent spa koji vam nudi bazen, saunu, parno kupatilo i hamam koji pruža savršeno utočište za opuštanje i podmlađivanje. Smješten u samom srcu marine Porto Montenegro, ovdje ćete naći veliki izbor restorana i barova, više od 40 luksuznih prodavnica kao i jahting klub, svjetske klase sa kompletnom opremom za jedrenje", navodi se u tekstu.

Postoje brojne mogućnosti za uzbudljive aktivnosti u Crnoj Gori. Između ostalih panoramska vožnja helikopterom: “Nakon polijetanja sa tivatskog aeroroma, koji se nalazi na samo pet minuta od Porto Montenegra, imaćete priliku da uživate u prekrasnom pogledu na ostrvo Sveti Marko i Porto Montenegro iz vazduha. Let ćete nastaviti preko Gospe od Škrpjela, ostrvu koje je prema legendi, vještački napravljen tokom vjekova od strane pomoraca koji čuvaju drevnu zakletvu nakon otkrića ikone Bogorodice i djeteta na stijeni u moru 1452. godine. Prije sletanja na tivatski aerodrom uživaćete u panoramskom pogledu na Stari Grad Kotor", piše u članku.

Biciklizam i rafting, da upoznate divlju ljepote Crne Gore: „Zemlja sa planinskim terenom, Crna Gora, ima niz fantastičnih nordijsko biciklističkih staza koje nude prekrasan pogled na sjajne pejzaže. Izaberite neku poludnevnu ili cjelodnevnu stazu kroz planine ili duž obale ili kombinujete dvije staze za višednevna biciklistička putovanja. Dostupna je ful oprema za biciklizam i šlemovi, a iskusni vodiči će vam pomoći u otkrivanju divlje ljepote Crne Gore. Ukoliko se osjećate hrabro pridružite se na splavarenje-avanturi! Savršen način da se opustite i uživate sa porodicom i prijateljima ili testirate sebe kroz brz adrenalin. Sjeverni dio Crne Gore nudi toliko toga za doživljaj velike avanture - vaša avantura raftinga – od 14 km počinje ovdje!" U tekstu se posjetiocima preporučuje i ribolov čija sezona traje od avgusta do novembra, kada su vode toplije i kada postoji šansa za veći ulov.

Autor opisuje Prijestonicu Cetinje kao mali grad sa ogromnim istorijskim nasleđem koji ko god dođe u Crnu Goru treba posjetiti. „Šetajući centrom Cetinja, svaka kuća na glavnom trgu otkriva svoju jedinstvenu istoriju. Bivši glvani grad Crne Gore, osnovan u petnaestom vijeku, nalazi se u podnožju planine Lovćen, sakriven od pogleda, ali otvoren za sve, to je nulta tačka crnogorske kulture i duhovnosti." Pored toga, preporučuje se i posjeta Lipskoj pećini koja nudi posjetiocima jedinstven pogled u podzemni svijet.

Na kraju teksta, autor preporučuje Crnu Goru kao odličnu destinaciju za investiranje. “Crna Gora je otvorena ekonomija koja koristi euro kao valutu, a isti tretman imaju i domaći I strani investitori. Pored turizma, Crna Gora ima ogromne potencijale u poljoprivredi, infrastrukturi i obnovljivim izvorima energije.