ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

27-05-2016

Zajedno možemo mnogo

Ekološka akcija Očistimo Budvu za jedan dan u okviru inicijative Očistimo Crnu Goru za jedan dan zajedničkim snagama realizovana je danas.

Akciju su podržali Opština Budva, Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent Opštine Budva, javna preduzeća, mjesne zajednice, škole, nevladine organizacije, udruženja, privrednici i građani. Lokacije na kojima se čistilo danas su rijeka Grdjevica, gradska marina i bečićka plaža.



Kako je predsjednik opštine Budva dr Srdja Popović kazao žao mu je što ovakvih akcija koje okupljaju društveno odgovorne nije više. Kako je dodao, svi zajedno bi trebalo da radimo za dobrobit ovog grada jer drugog, rezervnog grada nemamo. Zajedničkim snagama moramo raditi za bolje Budve jer je to jedini i pravi put. Istakao je da je lijepo videti, pored svih koji su se uključili, i brojne mališane koji su došli da podrže akciju.



Zaštita životne sredine je prioritet i tu nema kompromisa, kazao je sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović.



Uzeli smo učešće kao lokalna samouprava, kao neko ko odgovorno upravlja ovim gradom i kao neko ko je prepoznao mogućnost da doprinese ovom značajnom projektu, kazao je Divanović. Kako je istakao, u akciju su se uključili najodgovorniji.

Opširine u Polisu od 19:00 i 22:00


Srdjan Dogandžić