ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-03-2017

Vuković: Obustavljamo sve aktivnosti ŠK „Šahmatik“

"Šahovski klub „Šahmatik“ iz Budve je u prethodnoj takmičarskoj sezoni u okviru nacionalnog Šahovskog saveza postigao vanserijski rezultat kojim se plasirao u viši rang odnosno u I (prvu) Šahovsku ligu Crne Gore.

Međutim, uprkos višestrukim obraćanjima lokalnoj upravi u proteklih 15 mjeseci našem klubu nije uplaćen ni jedan jedini cent niti je bilo ko objasnio zašto se godinama minorizuju svi naši napori da održimo u životu do sada jedino organizovano šahovsko djelovanje u našem gradu.

Stoga, obavještavamo javnost da ODUSTAJEMO OD UČEŠĆA U NASTUPAJUĆOJ PRVOJ LIGI CRNE GORE I OBUSTAVLJAMO SVE AKTIVNOSTI KLUBA UKLJUČUJUĆI I REGISTRACIJU U ŠAHOVSKOM SAVEZU ZA SEZONU 2017/2018. ČIME GUBIMO PRAVO UČEŠĆA NA SVIM NIVOIMA TAKMIČENJA U SVIM KATEGORIJAMA.

S obzirom na to da nemamo prostorije, poslednji pehar kojim smo nagrađeni za plasman u Prvu ligu poklanjamo TV Budva kao instituciji koja je redovno pratila naše aktivnosti, a o ostalim brojnim priznanjima donijećemo odluku narednih dana", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik ŠK “Šahmatik“ prof. Krsto Vuković.