ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

06-05-2016

Volan i alkohol ne idu zajedno

Studenti II godine Fakulteta za saobraćaj, komunikaciju i logistiku Budva snimili su, u okviru projekta Bezbjedan u saobraćaju, film Volan i alkohol ne idu zajedno.

Kako je istakla studentkinja Ana Mićević, projekat koji je rađen u okviru predmeta Elektronsko poslovanje sastoji se od tri filma.

- Prvi film je Volan i alkohol ne idu zajedno i može se pogledati na You tube kanalu i FB stranici našeg Fakulteta, dok će druga dva uskoro biti završena. Prvi govori o bezbjednosti djece u saobraćaju, a drugi nosi naziv Parkiraj telefon dok vozis, kazala je Mićević.

Cilj projekta je podizanje svijesti o bezbjednosti u saobraćaju kod svih učesnika na jedan drugačiji i prijemčiviji način, prema riječima studentkinje Nikolete Milinić, posebno kada su mlađe generacije u pitanju.

- Mladi baš ne vole duga predavanja, to im je zamorno. Milslim da je ovo najbolji način da saznaju nešto više o bezbjednosti u saobraćaju, kako svojoj tako i drugih učesnika i da to i primijene ubuduće. U ovom filmu mladić nakon večernjeg izlaska, što je podrazumijevalo i alkohol, bez riječi predaje ključeve svog automobila djevojci koja nije pila. Dakle on je svjestan da alkohol i volan ne mogu zajedno, što je i naša poruka, istakla je Milinić.

Nakon filmova, studenti će uraditi i podijeliti flajere na iste teme.

Pogledajte film "Volan i alkohol ne idu zajedno":