ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-10-2016

Vlahović - de Hrot: Stabilna vlada interes Crne Gore, ali i regiona

"Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu), susrio se, u sjedištu Cdu, sa ambasadorom Holandije Robertom de Hrotom (Groot).

U dugom i srdačnom razgovoru, sagovornici su razmijenili mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o bezbjednosnim i političkim prilikama u pojedinim zemljama regiona.

Na interesovanje ambasadora de Hrota, Vlahović je posebno govorio o političkim i ukupnim prilikama i perspektivama naše zemlje poslije održanih parlamentarnih izbora.

Predsjednik Cdu je izrazio zagovoljstvo što su izbori u Crnoj Gori protekli mirno i bez sukoba, a posebno zbog toga što je potvrđena parlamentarna većina koja je opredijeljena za članstvo Crne Gore u NATO-u i za nastavak evropskih integracija. Stabilna vlada, koja će potvrditi volju crnogorskih građana i napraviti odlučne iskorake u učvršćivanju demokratskih institucija je interes i potreba Crne Gore, ali i regiona u cjelini, za koji je važno da pozitivne i konstruktivne politike nadvladaju negativne tendencije i povratak u prošlost.

Vlahović je izrazio nadu da će onaj dio crnogorske opozicije, koji razumije i iskreno želi uspješno okončanje procesa učlanjenja Crne Gore u Alijansu, umjeti da sačuva takvu orijentaciju i da svojim političkim djelovanjem neće otežavati put naše zemlje prema NATO-u.

U dijelu razgovora koji se odnosio na zemlje regiona, sagovornici su bili saglasni da je, pored stabilnosti i normalizacije odnosa, očuvanje evropske i evro-atlanske perspektive od velike važnosti. U tom smislu, razumijevanje i kritička podrška evropskih zemalja ima posebni značaj", navodi se u saopštenju Crnogorske demokratske unije.