ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-07-2016

Viši sud usvojio sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića

Viši sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića, sina bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Miloš Marović priznao je da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko milion i četirsto hiljada eura.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Miloša Marovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, na organizovan način”, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopštenju, oštećeni protiv navedenog rješenja može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vijeću ovog suda.

“Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom”, zaključuju u Višem sudu.

Marović se sporazumom sa Tužilaštvom nagodio da izdrži godinu zatvora i državi plati 380.000 eura.

Definisana je i visina kazne od godinu zatvora. Miloš Marović je izdržao mjesec u Istražnom zatvoru.

Osim toga, određeno je da je dužan da plati protivpravnu imovinsku korist u budžet države u iznosu od 380.000 eura. Sporazumom je definisano da rok uplaćivanja u budžet počinje tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Marović je uhapšen početkom decembra, a do tada se liječio van zemlje. Po dolasku u Crnu Goru smješten je u privatnu kliniku "Kodra”, gdje je, umjesto u Tužilaštvu, dao izjavu. Marović se potraživao od sredine oktobra, kada se već nalazio u Beogradu na liječenju.

U međuvremenu je uhapšen i njegov otac Svetozar Marović, ali je i on na osnovu dva sporazuma o priznanju krivice pušten da se brani sa slobode. Rasprave o tim sporazumima zakazane su za avgust, odnosno septembar, prenosi CdM.